43648.jpg

Arbitrum overtreft Ethereum in DEX-volume

Inhoudsopgave

De Layer-2 schaaloplossing Arbitrum heeft Ethereum ingehaald qua volume van gedecentraliseerde exchanges (DEX).

De laatste cijfers geven aan dat het 24-uurs handelsvolume van Arbitrum $1,83 miljard heeft bereikt, een significante wekelijkse toename van 32,58%.

Deze stijging heeft ervoor gezorgd dat Arbitrum 33,40% van het totale DEX-volume in handen heeft, waarmee het de lijst aanvoert en Ethereum van de troon stoot, dat een daling van 4,77% zag in haar 24-uurs volume naar $1,444 miljard.

Veranderend landschap van DEX-volume

De gedecentraliseerde financiële (DeFi) sector is getuige van een opvallende verschuiving aangezien Arbitrum de kop aanvoert met een wekelijkse verandering van 32,58% in handelsvolume, wat wijst op een dominante aanwezigheid in de DEX-sector.

Ethereum, de langdurige leider, heeft een afname ervaren in haar 24-uurs handelsvolume. Het behoudt echter nog steeds een aanzienlijke totale vergrendelde waarde (TVL) van $5,96 miljard, wat neerkomt op 26,29% van de totale DEX-markt.

Ondertussen hebben Solana en Binance Smart Chain (BSC) verschillende veranderingen gezien in hun handelsvolumes, waarbij de voormalige een steile daling van 51,26% ondervond in zijn 24-uurs volume.

Het volume van BSC daalde licht met 0,83%, terwijl Polygon te maken kreeg met een significante daling van 34,53%.

Afnemende dominantie van Ethereum

Een maandelijkse dominantiegrafiek van DefiLlama schetst een duidelijk beeld van de veranderende getijden in het DEX-ecosysteem. Ethereum, ooit torenhoog boven de markt, zag zijn dominantie gereduceerd tot 28,7% in januari.

De uitdager, Arbitrum, bezit nu 24,25% van de markt, een bewijs van zijn groeiende invloed. Solana, BSC en Polygon volgen met respectievelijk 13,83%, 12,15% en 3,76%.

Kleinere spelers zoals Thorchain, Avalanche, Optimism, zkSync Era en Mantle samen met andere minder belangrijke protocollen dragen bij aan het overige aandeel.

Bron

Laatste nieuwe cryptoartikels

45207.jpg

Belangrijk Cardano Nieuws op Komst? ADA Prijs Zegt Misschien

Het lijkt erop dat het Cardano-ecosysteem op het punt staat om belangrijke ontwikkelingen door te maken, afgaande op recente prijsbewegingen van het inheemse token, ADA. ...
Lees meer →
33251.jpeg

Vanguard Loopt Voorop met Instroom in Bitcoin ETF en Laat Concurrenten Ver Achter zich

Inhoud #BoycottVanguard mislukt De hype negeren Volgens Eric Balchunas, een senior ETF-analist, heeft Vanguard sinds de lancering van Bitcoin ETF’s ongeveer $30 miljard aan instroom ...
Lees meer →
45202.jpg

Dogecoin (DOGE) Riskante EMA-Crossing Nadert, Cardano (ADA) Benadert Hoogtepunt van 2023, Solana (SOL) Onthult Verborgen Potentieel

Aanstaande EMA-kruising rond Dogecoin (DOGE) riskant, Cardano (ADA) nadert hoogtepunt van 2023, Solana (SOL) toont verborgen potentieel Cover afbeelding via www.freepik.com Disclaimer: De meningen van ...
Lees meer →

Koop je eerst Bitcoin (BTC) vandaag nog!

Het hoeft geen hele te zijn. Je kan gewoon beginnen met een klein stukje… ;-)