39205.jpg

Belangrijkste Reden Waarom Ethereum Mogelijk Als Effect Geclassificeerd Kan Worden

Inhoudsopgave

Prometheum plant om bewaardiensten voor Ether aan te bieden, met als doel om te voldoen aan bestaande wetgeving en mogelijk toezichthouders te beïnvloeden Ether als een effect te classificeren. Dit staat in contrast met de huidige houding van de SEC ten aanzien van Ethereum.

De strategie van Prometheum kan leiden tot een verfijning van de positie van de Securities and Exchange Commission (SEC) over Ethereum, wat Prometheum een concurrentievoordeel op de markt zou kunnen geven, zoals gemeld door Fortune.

Een andere aanpak

Prometheum, een nieuwkomer in de crypto-industrie, heeft een unieke benadering van regulering door goedkeuring te verkrijgen voor het uitvoeren van een alternatief handelsplatform en als speciaal-doel broker-dealer voor digitale activa effecten.

Deze benadering wijkt af van de perspectieven van grote cryptobeursplatformen zoals Coinbase en Kraken, die pleiten voor aanpassingen aan de heersende regelgevende kaders.

Het plan van Prometheum om bewaardiensten voor Ether aan te bieden, kan de SEC dwingen te beslissen over de juridische status van Ethereum. Hoewel controversieel, toont de zet naleving van de regelgeving. Het succes van Prometheum kan dus de industrievoorschriften herdefiniëren en zorgen voor de broodnodige duidelijkheid.

Genslers dubbelzinnige houding

De houding van SEC-voorzitter Gary Gensler over dit onderwerp is enigszins raadselachtig geweest. In een recent interview, hintte Gensler dat Ethereum (ETH) mogelijk onder de categorie van effecten zou kunnen vallen, wat een verschuiving markeert ten opzichte van zijn eerdere voorlopige standpunten over het onderwerp.

Gensler benadrukte dat de meeste cryptocurrencies, met uitzondering van Bitcoin, vaak zijn ontwikkeld door ondernemers die verschillende mechanismen gebruiken om hun tokens op de markt te brengen en investeringen aan te trekken, met de verwachting van winst die voortkomt uit de inspanningen van anderen.

Volgens Gensler komt dit overeen met de kenmerken van effecten, waardoor ze binnen de regelgevende reikwijdte van de SEC vallen. Dit perspectief staat in contrast met de meningen van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC).

Bron

Laatste nieuwe cryptoartikels

45207.jpg

Belangrijk Cardano Nieuws op Komst? ADA Prijs Zegt Misschien

Het lijkt erop dat het Cardano-ecosysteem op het punt staat om belangrijke ontwikkelingen door te maken, afgaande op recente prijsbewegingen van het inheemse token, ADA. ...
Lees meer →
33251.jpeg

Vanguard Loopt Voorop met Instroom in Bitcoin ETF en Laat Concurrenten Ver Achter zich

Inhoud #BoycottVanguard mislukt De hype negeren Volgens Eric Balchunas, een senior ETF-analist, heeft Vanguard sinds de lancering van Bitcoin ETF’s ongeveer $30 miljard aan instroom ...
Lees meer →
45202.jpg

Dogecoin (DOGE) Riskante EMA-Crossing Nadert, Cardano (ADA) Benadert Hoogtepunt van 2023, Solana (SOL) Onthult Verborgen Potentieel

Aanstaande EMA-kruising rond Dogecoin (DOGE) riskant, Cardano (ADA) nadert hoogtepunt van 2023, Solana (SOL) toont verborgen potentieel Cover afbeelding via www.freepik.com Disclaimer: De meningen van ...
Lees meer →

Koop je eerst Bitcoin (BTC) vandaag nog!

Het hoeft geen hele te zijn. Je kan gewoon beginnen met een klein stukje… ;-)