unnamed 35.jpg

Bitcoin (BTC) Staat Op Het Punt Om $40.000 Te Verliezen, Ethereum (ETH) In Gevaarlijke Positie, Shiba Inu (SHIB) Bij Lokale Steun

Bitcoin in zwaar weer

Ethereum bevindt zich op een wankel randje in een precaire positie. De recente prijsgrafiek duidt op een zorgwekkende situatie: de 26-daagse Exponentieel Voortschrijdend Gemiddelde (EMA), een belangrijke indicator voor korte-termijn momentum, staat onder druk. Als dit niveau geen stand houdt, zou Ethereum kunnen zakken naar de $2.347 mark, een scenario dat wellicht een sterkere daling kan triggeren.

De potentiële slip onder de 26 EMA is cruciaal omdat het een verzwakking in de koopdruk suggereert en een verschuiving in marktsentiment van accumulatie naar potentiële distributie. Een doorbraak onder dit niveau zou niet alleen $2.347 als de volgende prijsvloer bevestigen, maar kan ook de verliezen van het activum vergroten, wat leidt tot verdere bearish momentum.

Het ecosysteem van Ethereum heeft zijn deel van de uitdagingen gehad ondanks de opkomst van laag 2-netwerken, die niet de verwachte rally hebben ontketend. De bredere markt heeft evenmin de explosieve stierenloop getoond waar vele beleggers op hoopten, met Ethereum’s traject dat deze gedempte marktenergie weerspiegelt.

Aanvullende steun- en weerstandszones kunnen worden afgeleid uit de grafiek. Aan de steunkant volgt na het $2.347 niveau de volgende kritieke steun rond $2.175,2 – een doorbraak daarvan zou ETH het psychologische en technische steunniveau nabij de $2.000 kunnen laten testen. Weerstand is daarentegen stevig gevestigd op het recente hoogtepunt van $2.547,6. Dit prijspunt dient als lakmoesproef voor Ethereum’s vermogen om te herstellen en bullish momentum terug te winnen.

De huidige marktdynamiek, gekenmerkt door voorzichtige handel en een gebrek aan een definitieve richting, heeft Ethereum in een zone van onzekerheid geplaatst. Beleggers wordt aangeraden deze niveaus nauwlettend in de gaten te houden, aangezien een doorbraak onder of boven deze niveaus Ethererum’s volgende significante beweging zou kunnen aangeven.

Bitcoin in problemen

Bitcoin bevindt zich op een riskant kruispunt aangezien het balanceert op de rand van het kritieke $40.000 merkteken. De recente prijsontwikkelingen schetsen een zorgwekkend beeld voor Bitcoin-enthousiasten, waarbij het activum haar greep op de 50-daagse Exponentieel Voortschrijdend Gemiddelde, een belangrijk ondersteuningsniveau dat historisch gezien bullish sentiment aanduidde, verliest.

Terwijl Bitcoin’s prijs worstelt om het $40.000 niveau te behouden, ligt de volgende potentiële steun bij de 100-daagse EMA. Echter biedt dit niveau niet traditioneel aanzienlijke ondersteuning, en een doorbraak daaronder zou een val onder $39.000 kunnen veroorzaken en een verhoogde marktbezorgdheid teweeg kunnen brengen. De grafiek onthult dat de volgende belangrijke steunzone zich bevindt nabij het $35.888 merk, een niveau dat kopers wellicht krachtig zullen proberen te verdedigen.

Wat weerstand betreft, staat Bitcoin voor een aanzienlijke uitdaging bij het $42.786 prijsniveau. Het overwinnen van deze weerstand is cruciaal voor Bitcoin om stabiliteit te herwinnen en potentie voor herstel aan te tonen. Echter, de markt ontbeert momenteel de noodzakelijke liquiditeit om een sterke rebound te faciliteren, aangezien de handelsvolumes relatief laag blijven.

Shiba Inu krijgt een klap

Het token handelt momenteel op een lokaal steunniveau, wat een cruciale situatie is voor de korte-termijn toekomst. Een ineenstorting onder dit punt zou problemen kunnen spellen, wat duidt op een mogelijke daling en het testen van de veerkracht van haar beleggersbasis.

Het huidige marktlandschap voor SHIB is uitdagend, met een opmerkelijke afwezigheid van groeikatalysators en lage liquiditeit in de bredere cryptocurrency markt, beide factoren die de precaire positie van het activum kunnen verergeren.

Echter is er een sprankje hoop. Het dalende handelsvolume dat de prijsconsolidatie van SHIB begeleidt, suggereert dat bearish momentum afneemt. Deze vertraging van verkoopdruk gaat vaak vooraf aan een prijsstabilisatie, of zelfs een ommekeer indien de stieren de controle terug winnen.

Qua specifieke prijsniveaus vindt SHIB momenteel voorzichtige steun rond het $0.000027 merk. Mocht dit niveau het niet houden, dan ligt de eerstvolgende steunzone rond $0.000022, wat een nieuw accumulatiepunt voor kopers kan zijn. Aan de weerstandszijde staat SHIB voor een uitdaging bij $0.000035, een doorbraak daarvan zou de deur kunnen openen naar een her-test van hogere niveaus, mogelijk in de buurt van het $0.000040 bereik.

Bron

Laatste nieuwe cryptoartikels

45207.jpg

Belangrijk Cardano Nieuws op Komst? ADA Prijs Zegt Misschien

Het lijkt erop dat het Cardano-ecosysteem op het punt staat om belangrijke ontwikkelingen door te maken, afgaande op recente prijsbewegingen van het inheemse token, ADA. ...
Lees meer →
33251.jpeg

Vanguard Loopt Voorop met Instroom in Bitcoin ETF en Laat Concurrenten Ver Achter zich

Inhoud #BoycottVanguard mislukt De hype negeren Volgens Eric Balchunas, een senior ETF-analist, heeft Vanguard sinds de lancering van Bitcoin ETF’s ongeveer $30 miljard aan instroom ...
Lees meer →
45202.jpg

Dogecoin (DOGE) Riskante EMA-Crossing Nadert, Cardano (ADA) Benadert Hoogtepunt van 2023, Solana (SOL) Onthult Verborgen Potentieel

Aanstaande EMA-kruising rond Dogecoin (DOGE) riskant, Cardano (ADA) nadert hoogtepunt van 2023, Solana (SOL) toont verborgen potentieel Cover afbeelding via www.freepik.com Disclaimer: De meningen van ...
Lees meer →

Koop je eerst Bitcoin (BTC) vandaag nog!

Het hoeft geen hele te zijn. Je kan gewoon beginnen met een klein stukje… ;-)