45327.jpg

Bitcoin-gemeenschap zoemt van opwinding nu Jeff Bezos voor miljarden aan Amazon-aandelen verkoopt

Bitcoin-evangelist en angel-investeerder Anthony Pompliano heeft op het sociale netwerk X een tweet gepost over Jeff Bezos en zijn recente massale aandelenverkopen. Pompliano’s tweet wakkerde een verhitte discussie aan binnen de Bitcoin-gemeenschap.

Bezos dumpt Amazon-aandelen ter waarde van $2,4 miljard

CNBC heeft gemeld dat de oprichter van Amazon onlangs een verbazingwekkend aantal aandelen heeft verkocht – 14 miljoen, volgens een effectenaangifte. Het rapport zegt dat Bezos actief is begonnen met het verkopen van aandelen nadat hij had aangekondigd dat hij van plan was tot 50 miljoen AMZN-aandelen te verkopen voordat januari 2025 eindigt.

Bezos begon vorige week met het verkopen van aandelen. Zijn handelsplan hiervoor werd onthuld in november en hij verkoopt volgens dit plan AMZN-aandelen. Tot nu toe heeft hij volgens CNBC drie tranches van elk 12 miljoen aandelen verkocht. In totaal heeft hij voor $2,4 miljard aan aandelen van de hand gedaan.

Bitcoin-gemeenschap reageert op het nieuws over Bezos

Pompliano, algemeen bekend als “Pomp”, merkte op dat Bezos de laatste keer dat zoveel aandelen verkocht in 2021, toen de markt een piek bereikte. “Wat weet hij?” vroeg Pomp zich af.

Ook rond die tijd nam Bezos ontslag als CEO van Amazon. Daarnaast schonk hij in 2023 ongeveer $240 miljoen aan AMZN-aandelen.

CNBC voegt eraan toe dat Bezos zijn Amazon-aandelen agressiever begon te verkopen nadat hij afgelopen november aankondigde dat hij vanwege persoonlijke redenen van Seattle naar Miami zou verhuizen en om dichter bij zijn bedrijf Blue Origin te zijn.

In de reacties onder de tweet van Pompliano begonnen veel Bitcoin-gerelateerde accounts te speculeren over de redenen waarom Bezos zijn aandelen zou verkopen. Een gebruiker zei dat niet alleen Bezos dat deed, maar ook Bill Gates en vele Amerikaanse politici. Vele commentatoren, misschien ironisch, gingen ervan uit dat Bezos van plan is Bitcoin te kopen, hoewel de miljardair en oprichter van Amazon geen dergelijke uitspraken heeft gedaan.

Amazon wijst cryptocurrency af

Er deden geruchten de ronde dat het e-commercebedrijf in 2021 Bitcoin als betaling zou gaan accepteren. Dit gebeurde nadat het bedrijf een vacature voor een cryptocurrency- en blockchainleider publiceerde. Daarna verscheen er een artikel in “Insider” en het magazine “City A.M” over Amazon die zogenaamd van plan was om goederen te gaan verkopen voor crypto – Bitcoin, Ethereum, Cardano en Bitcoin Cash.

Echter weersprak een vertegenwoordiger van Amazon deze geruchten.

Bron

Laatste nieuwe cryptoartikels

45207.jpg

Belangrijk Cardano Nieuws op Komst? ADA Prijs Zegt Misschien

Het lijkt erop dat het Cardano-ecosysteem op het punt staat om belangrijke ontwikkelingen door te maken, afgaande op recente prijsbewegingen van het inheemse token, ADA. ...
Lees meer →
33251.jpeg

Vanguard Loopt Voorop met Instroom in Bitcoin ETF en Laat Concurrenten Ver Achter zich

Inhoud #BoycottVanguard mislukt De hype negeren Volgens Eric Balchunas, een senior ETF-analist, heeft Vanguard sinds de lancering van Bitcoin ETF’s ongeveer $30 miljard aan instroom ...
Lees meer →
45202.jpg

Dogecoin (DOGE) Riskante EMA-Crossing Nadert, Cardano (ADA) Benadert Hoogtepunt van 2023, Solana (SOL) Onthult Verborgen Potentieel

Aanstaande EMA-kruising rond Dogecoin (DOGE) riskant, Cardano (ADA) nadert hoogtepunt van 2023, Solana (SOL) toont verborgen potentieel Cover afbeelding via www.freepik.com Disclaimer: De meningen van ...
Lees meer →

Koop je eerst Bitcoin (BTC) vandaag nog!

Het hoeft geen hele te zijn. Je kan gewoon beginnen met een klein stukje… ;-)