45307.jpg

Bitcoin Maximalist Fred Krueger Laat Belangrijke Waarschuwing Horen Over Ethereum

Bitcoin Maximalist Fred Krueger Geeft Belangrijke Ethereum Waarschuwing

In een recente post genaamd “ETH is volledig losgekoppeld van de werkelijkheid. Een diepe duik,” op het X platform, heeft Fred Krueger, bekend om zijn onvoorwaardelijke steun voor Bitcoin, een harde kritiek op Ethereum (ETH) geleverd. Hij benadrukte zorgwekkende trends en wees op een somber vooruitzicht voor de op een na grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie.

Zorgen over dalende gebruikersactiviteit van ETH

Krueger begon met te wijzen op het feit dat ondanks de stijgende prijs van Ethereum, wat duidt op een sterk ecosysteem, het daadwerkelijke gebruik van de Ethereum-blockchain een aanzienlijke daling heeft laten zien. Hij merkte op dat terwijl ETH steeg naar $3.000, het aantal dagelijkse actieve gebruikers (DAUs) op het Ethereum-netwerk is gedaald van 120.000 in 2021 tot slechts 66.000 in het afgelopen jaar.

De afname van actieve gebruikers wordt nog duidelijker bij het bekijken van de cijfers op Uniswap V3, het leidende gedecentraliseerde beurs (DEX) protocol van Ethereum. Met slechts 16.000 DAUs, een schril contrast met de meer dan 60.000 die in 2020 werden gezien, merkte Krueger op dat de bruikbaarheid van Ethereum als een transactieplatform lijkt af te nemen.

Deze statistiek is bijzonder alarmerend gezien de rol van Ethereum in het gedecentraliseerde financiële (DeFi) ecosysteem en zijn ambities om de ruggengraat te worden van verschillende gedecentraliseerde applicaties (dApps), vooral in het licht van de aanstaande Dencun Upgrade.

Ethereum: Verkleed als een Meme Coin?

Krueger vergeleek de huidige staat van Ethereum met die van een “meme coin”, en trok parallellen met activa zoals Shiba Inu (SHIB). Hij benadrukte dat ondanks de hoge waardering, het nut van Ethereum lijkt te zijn verminderd, vooral in vergelijking met andere blockchain-netwerken zoals Solana, Avalanche en Near, die goedkopere en snellere transacties bieden.

Krueger uitte ook zijn scepsis over de mogelijkheid van goedkeuring van een Ethereum Exchange-Traded Fund (ETF) goedkeuring, vanwege zorgen over regelgevend toezicht.

Met Gary Gensler, de voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), die waarschijnlijk geen groen licht zal geven voor een Ethereum ETF vanwege mogelijke problemen rondom de voorgemijnde aard, waarschuwde Krueger tegen het vertrouwen op zo’n goedkeuring als katalysator voor de groei van Ethereum.

Bron

Laatste nieuwe cryptoartikels

45207.jpg

Belangrijk Cardano Nieuws op Komst? ADA Prijs Zegt Misschien

Het lijkt erop dat het Cardano-ecosysteem op het punt staat om belangrijke ontwikkelingen door te maken, afgaande op recente prijsbewegingen van het inheemse token, ADA. ...
Lees meer →
33251.jpeg

Vanguard Loopt Voorop met Instroom in Bitcoin ETF en Laat Concurrenten Ver Achter zich

Inhoud #BoycottVanguard mislukt De hype negeren Volgens Eric Balchunas, een senior ETF-analist, heeft Vanguard sinds de lancering van Bitcoin ETF’s ongeveer $30 miljard aan instroom ...
Lees meer →
45202.jpg

Dogecoin (DOGE) Riskante EMA-Crossing Nadert, Cardano (ADA) Benadert Hoogtepunt van 2023, Solana (SOL) Onthult Verborgen Potentieel

Aanstaande EMA-kruising rond Dogecoin (DOGE) riskant, Cardano (ADA) nadert hoogtepunt van 2023, Solana (SOL) toont verborgen potentieel Cover afbeelding via www.freepik.com Disclaimer: De meningen van ...
Lees meer →

Koop je eerst Bitcoin (BTC) vandaag nog!

Het hoeft geen hele te zijn. Je kan gewoon beginnen met een klein stukje… ;-)