bitcoin afrika cryptosite

Bitcoin staat op het punt om de valuta bij uitstek te worden voor het verplaatsen van geld tussen Afrikaanse landen, volgens een nieuw rapport van CNBC.

Bitcoin staat op het punt om de valuta bij uitstek te worden voor het verplaatsen van geld tussen Afrikaanse landen, volgens een nieuw rapport van CNBC.

Het rapport, geschreven door de crypto-journalist van CNBC, MacKenzie Sigalos, kwam drie maanden na de eerste Africa Bitcoin Conference in Accra, Ghana, en ging in op hoe Bitcoin het financiële systeem van Afrika verstoort.

Een belangrijke speler in het Afrikaanse Bitcoin-verhaal is de oprichter van Twitter, Jack Dorsey, en zijn op Bitcoin gerichte betalingsbedrijf Block, Inc. Opvallend genoeg was Dorsey een van de sprekers op de Africa Bitcoin Conference en maakte hij volgens het rapport een grote indruk.

Het rapport wees op een quote van Dorsey op de conferentie waar hij sprak over hoe Bitcoin het geld compenseerde dat verloren was gegaan tijdens een recente straatprotest in Nigeria.

“De Nigeriaanse regering ging naar verschillende banken om te voorkomen dat betogers geld zouden ontvangen – wat Bitcoin compenseerde. Dus onze hele reden van bestaan als bedrijf is om hetzelfde probleem op te lossen dat Bitcoin uiteindelijk voor iedereen ter wereld zal oplossen”, werd de oprichter van Twitter geciteerd.

Volgens CNBC biedt Dorsey’s inzet voor Afrika een alternatief voor het heersende negatieve verhaal over Bitcoin. In plaats van iets te zijn waarop toezichthouders graag willen ingrijpen, brengt Bitcoin in Afrika “financiële macht naar mensen die anders geen macht zouden hebben”, aldus het rapport.

Het wees er ook op hoe Afrika bijzonder geschikt is voor een gedecentraliseerde valuta zoals Bitcoin, gezien de vele problemen waarmee landen op het continent worden geconfronteerd.

“In landen waar de overgrote meerderheid van de bevolking geen bankrekening heeft, zijn nationale valuta niet langer een veilige bewaarplaats voor waarde, vormen geldovermakingen een aanzienlijk deel van het bbp en maken internationale sancties de verbinding met de wereldwijde economie ingewikkeld, kan een virtuele valuta die geen tussenpersoon nodig heeft om transacties goed te keuren, van vitaal belang zijn voor overleving”, aldus het rapport.

Mike Brock, de CEO van TBD, een bedrijfsonderdeel van Block, reageerde op het gebruik van Bitcoin voor grensoverschrijdende betalingen en zei dat de cryptocurrency tegenwoordig bijna overal ter wereld kan worden gebruikt.

“Ik kan dollars omwisselen voor Bitcoin en dan Bitcoin voor Braziliaanse real. Er is vandaag de dag een markt voor Bitcoin in elke hoek van de wereld”, zei Brock, terwijl hij er ook op wees dat wanneer Bitcoin wordt gebruikt voor betalingen, de prijs van de munt niet relevant is.

“Het maakt voor mij niet uit of de prijs daalt of stijgt, omdat ik nog steeds Bitcoin kan gebruiken als een voertuig om geld over de hele wereld direct te verplaatsen”, zei hij.

Brock voegde eraan toe dat Bitcoin veel beter is dan traditionele mobiele geldsystemen, aangezien er geen interoperabiliteits- of regelgevingsuitdagingen zijn wanneer geld over de grens wordt verstuurd. Dit betekent dat Bitcoin niet alleen een alternatief biedt voor traditionele valuta, maar ook voor traditionele betalingsmethoden.

Het potentieel van Bitcoin voor Afrika is enorm. CNBC meldde dat het totale bedrag aan transacties dat via Bitcoin in Afrika wordt verwerkt, in 2020 meer dan verdrievoudigde ten opzichte van het voorgaande jaar, met een totaal van $ 316 miljoen. En deze trend lijkt zich voort te zetten, gezien de toenemende adoptie van Bitcoin in het hele continent.

Hoewel Bitcoin nog steeds wordt geconfronteerd met uitdagingen in termen van regelgeving en adoptie, lijkt het erop dat het steeds meer wordt gezien als een levensvatbare oplossing voor de financiële problemen waarmee veel Afrikaanse landen worden geconfronteerd. Met de steun van bedrijven als Block en de toewijding van ondernemers als Jack Dorsey, lijkt de toekomst van Bitcoin in Afrika veelbelovend te zijn.

Bron: https://cryptonews.com/news/bitcoin-set-disrupt-africas-85-billion-financial-system-heres-what-you-need-know.htm

Laatste nieuwe cryptoartikels

45207.jpg

Belangrijk Cardano Nieuws op Komst? ADA Prijs Zegt Misschien

Het lijkt erop dat het Cardano-ecosysteem op het punt staat om belangrijke ontwikkelingen door te maken, afgaande op recente prijsbewegingen van het inheemse token, ADA. ...
Lees meer →
33251.jpeg

Vanguard Loopt Voorop met Instroom in Bitcoin ETF en Laat Concurrenten Ver Achter zich

Inhoud #BoycottVanguard mislukt De hype negeren Volgens Eric Balchunas, een senior ETF-analist, heeft Vanguard sinds de lancering van Bitcoin ETF’s ongeveer $30 miljard aan instroom ...
Lees meer →
45202.jpg

Dogecoin (DOGE) Riskante EMA-Crossing Nadert, Cardano (ADA) Benadert Hoogtepunt van 2023, Solana (SOL) Onthult Verborgen Potentieel

Aanstaande EMA-kruising rond Dogecoin (DOGE) riskant, Cardano (ADA) nadert hoogtepunt van 2023, Solana (SOL) toont verborgen potentieel Cover afbeelding via www.freepik.com Disclaimer: De meningen van ...
Lees meer →

Koop je eerst Bitcoin (BTC) vandaag nog!

Het hoeft geen hele te zijn. Je kan gewoon beginnen met een klein stukje… ;-)