2342342342342.png

Bloomberg Expert Ontrafelt Meme Coin

De aantrekkingskracht en risico’s van meme munten

In een recente uitwisseling op X besprak Joe Weisenthal, de co-presentator van What’d You Miss? op Bloomberg Television, de explosieve groei en speculatieve aard van meme munten, waarbij hij hun snelle opkomst vergeleek met de traditionele aandelenmarkt.

Weisenthal benadrukte de unieke aantrekkingskracht van meme munten, waarbij hij opmerkte dat ze buitensporige rendementen kunnen opleveren die traditionele investeringen zelden evenaren.

“Meme munten voldoen aan de vraag naar extreem asymmetrische weddenschappen op een manier die bijna geen enkel aandeel kan bevredigen,” merkte hij op.

Zijn opmerkingen waren in reactie op discussies over de regelgevende uitdagingen en het potentieel van meme munten in het huidige financiële landschap.

De aantrekkingskracht en risico’s van meme munten

Doug Colkitt, oprichter van Ambient Finance, zette onlangs een gesprek op gang door de nihilistische tendensen binnen de hype van meme munten te bekritiseren en te wijzen op regelgevende obstakels bij het accumuleren van waarde on-chain.

Hij schetste een scenario waarin kleine bedrijven gemakkelijk toegang zouden kunnen krijgen tot wereldwijde kapitaalmarkten via token uitgifte, in tegenstelling tot de huidige jacht op meme munten met een lage marktkapitalisatie.

Weisenthal reageerde door de waarschijnlijkheid van het creëren van productieve bedrijven versus snelle oplichtingsscenario’s in een dergelijke gedereguleerde omgeving in twijfel te trekken.

Hij betoogde dat veel meme munten inderdaad als oplichting worden beschouwd vanwege het ontbreken van een onderliggende productieve onderneming. De trend vertegenwoordigt echter een dieper verlangen van mensen om zich op een traditionelere, meer praktische manier met investeringen bezig te houden.

Het heroverwegen van investering en regelgeving

Het debat tussen Weisenthal en Colkitt gaat verder dan de hype rondom meme munten en raakt aan bredere kwesties in financiële regelgeving en investeringsstrategieën.

Hoewel hij de hoge mislukkingsgraad onder kleine bedrijven en de prevalentie van oplichting erkende, betoogde Colkitt ook dat een opener markt echte bedrijfsgroei zou kunnen bevorderen.

Weisenthal waarschuwde daarentegen tegen het volledig ontmantelen van de regels voor de equity kapitaalmarkt. Hij suggereerde dat ondanks de speculatieve aard van meme munten, zij deel uitmaken van een groter discours over hoe moderne financiële praktijken beleggers mogelijk loskoppelen van tastbare ondernemingen en groeikansen.

Bron

Laatste nieuwe cryptoartikels

45207.jpg

Belangrijk Cardano Nieuws op Komst? ADA Prijs Zegt Misschien

Het lijkt erop dat het Cardano-ecosysteem op het punt staat om belangrijke ontwikkelingen door te maken, afgaande op recente prijsbewegingen van het inheemse token, ADA. ...
Lees meer →
33251.jpeg

Vanguard Loopt Voorop met Instroom in Bitcoin ETF en Laat Concurrenten Ver Achter zich

Inhoud #BoycottVanguard mislukt De hype negeren Volgens Eric Balchunas, een senior ETF-analist, heeft Vanguard sinds de lancering van Bitcoin ETF’s ongeveer $30 miljard aan instroom ...
Lees meer →
45202.jpg

Dogecoin (DOGE) Riskante EMA-Crossing Nadert, Cardano (ADA) Benadert Hoogtepunt van 2023, Solana (SOL) Onthult Verborgen Potentieel

Aanstaande EMA-kruising rond Dogecoin (DOGE) riskant, Cardano (ADA) nadert hoogtepunt van 2023, Solana (SOL) toont verborgen potentieel Cover afbeelding via www.freepik.com Disclaimer: De meningen van ...
Lees meer →

Koop je eerst Bitcoin (BTC) vandaag nog!

Het hoeft geen hele te zijn. Je kan gewoon beginnen met een klein stukje… ;-)