binance coin cryptosite

Breaking: Binance aangeklaagd door CFTC vanwege het aanbieden van niet-geregistreerde crypto-afgeleide handelsproducten in de VS

De Commodity Futures Trading Commission (CFTC), een belangrijke Amerikaanse regelgevende instantie op het gebied van financiële markten, klaagt Binance en zijn oprichter Changpeng Zhao aan.

Dit blijkt uit een aanklacht die maandag door de CFTC is ingediend, waarin Binance en zijn oprichter worden beschuldigd van het willens en wetens aanbieden van niet-geregistreerde crypto-afgeleide producten in de VS in overtreding van de wet.

De CFTC zegt dat Binance afgeleide handelsopties heeft aangeboden voor onder andere Bitcoin, Ether, Litecoin, Tether en Binance USD, die allemaal door de CFTC worden beschouwd als grondstoffen.

“Sinds de lancering van haar platform in 2017 heeft Binance een berekende, gefaseerde aanpak gevolgd om haar aanwezigheid in de Verenigde Staten te vergroten, ondanks publiekelijk verklaarde bedoelingen om klanten in de Verenigde Staten te ‘blokkeren’ of ‘beperken’ om toegang te krijgen tot haar platform,” aldus de CFTC.

“Binance, Zhao …, en Lim, de voormalige Chief Compliance Officer (“CCO”) van het platform, wisten dat de werving van klanten die zich in de Verenigde Staten bevinden, Binance onderwierp aan registratie- en regelgevingsvereisten volgens de Amerikaanse wet,” vervolgt de CFTC.

“Maar Binance, Zhao en Lim hebben allemaal ervoor gekozen om deze vereisten te negeren en het ineffectieve nalevingsprogramma van Binance te ondermijnen door stappen te ondernemen om klanten te helpen de toegangscontroles van Binance te omzeilen.”

De rechtszaak van de CFTC volgt op een langdurig onderzoek dat de toezichthouder heeft uitgevoerd naar Binance dat in 2021 begon.

Binance wordt geconfronteerd met een muur van Amerikaanse rechtszaken/handhavingsacties

Binance wordt ook onderzocht door de Amerikaanse Internal Revenue Service en verschillende federale aanklagers over zorgen over slechte naleving van Anti-Money Laundering (AML) en Know Your Customer (KYC) controles.

De aanklacht van de CFTC raakt deze thema’s. Door chatlogs aan te halen, beweert het dat gesanctioneerde entiteiten en gebruikers uit gesanctioneerde regimes het platform hebben gebruikt, waarbij CCO Lim zei dat “terroristen meestal ‘kleine bedragen’ sturen” en dat andere klanten “hier zijn voor criminaliteit”.

Binance wordt ook onderzocht door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission om te bepalen of de beurs Amerikaanse handelaren toestond om ongeregistreerde effecten te verhandelen.

In februari gaf Patrick Hillman, Chief Strategy Officer van Binance, toe dat de beurs verwacht verschillende boetes te moeten betalen

vanwege meerdere lopende onderzoeken om “goed te maken” voor eerdere regelgevingsovertredingen.

Met Binance geconfronteerd met een storm van regelgevende acties, lijken eerdere pogingen van de beurs om verschillende regelgevers te paaien niet te zijn gerealiseerd.

In februari gaf Patrick Hillman, Chief Strategy Officer van Binance, toe dat de beurs verwacht verschillende boetes te moeten betalen

vanwege meerdere lopende onderzoeken om “goed te maken” voor eerdere regelgevingsovertredingen.

Met Binance geconfronteerd met een storm van regelgevende acties, lijken eerdere pogingen van de beurs om verschillende regelgevers te paaien niet te zijn gerealiseerd.

Bron: https://cryptonews.com/news/breaking-binance-sued-by-cftc-over-offering-unregistered-crypto-derivate-trading-products-us.htm

Laatste nieuwe cryptoartikels

45207.jpg

Belangrijk Cardano Nieuws op Komst? ADA Prijs Zegt Misschien

Het lijkt erop dat het Cardano-ecosysteem op het punt staat om belangrijke ontwikkelingen door te maken, afgaande op recente prijsbewegingen van het inheemse token, ADA. ...
Lees meer →
33251.jpeg

Vanguard Loopt Voorop met Instroom in Bitcoin ETF en Laat Concurrenten Ver Achter zich

Inhoud #BoycottVanguard mislukt De hype negeren Volgens Eric Balchunas, een senior ETF-analist, heeft Vanguard sinds de lancering van Bitcoin ETF’s ongeveer $30 miljard aan instroom ...
Lees meer →
45202.jpg

Dogecoin (DOGE) Riskante EMA-Crossing Nadert, Cardano (ADA) Benadert Hoogtepunt van 2023, Solana (SOL) Onthult Verborgen Potentieel

Aanstaande EMA-kruising rond Dogecoin (DOGE) riskant, Cardano (ADA) nadert hoogtepunt van 2023, Solana (SOL) toont verborgen potentieel Cover afbeelding via www.freepik.com Disclaimer: De meningen van ...
Lees meer →

Koop je eerst Bitcoin (BTC) vandaag nog!

Het hoeft geen hele te zijn. Je kan gewoon beginnen met een klein stukje… ;-)