Hoe je een cryptocurrency exchange kiest en account aanmaakt

Hoofdstuk 7: Hoe je een cryptocurrency exchange kiest en account aanmaakt

Een cryptocurrency exchange is een online platform waar je cryptocurrencies kunt kopen, verkopen en verhandelen. Het is een belangrijk onderdeel van het handelen in cryptocurrencies, omdat je zonder exchange geen toegang hebt tot de markt. Er zijn verschillende exchanges beschikbaar en het kiezen van de juiste exchange kan een uitdaging zijn. In dit hoofdstuk bespreken we de verschillende soorten exchanges en hoe je er een kunt kiezen en een account kunt aanmaken.

Soorten exchanges

Er zijn verschillende soorten exchanges beschikbaar:

 1. Crypto-naar-crypto exchanges
 2. Fiats-naar-crypto exchanges
 3. Decentralized exchanges

Crypto-naar-crypto exchanges

Een crypto-naar-crypto exchange is een exchange waar je cryptocurrencies kunt kopen en verkopen met andere cryptocurrencies. Deze exchanges zijn populair onder ervaren handelaren en zijn vaak de enige manier om minder bekende cryptocurrencies te kopen. Enkele voorbeelden van populaire crypto-naar-crypto exchanges zijn:

 • Binance
 • Kraken
 • Bitfinex

Fiats-naar-crypto exchanges

Een fiats-naar-crypto exchange is een exchange waar je cryptocurrencies kunt kopen met fiat-valuta, zoals USD of EUR. Deze exchanges zijn populair onder beginners en mensen die nieuw zijn in de wereld van cryptocurrencies. Enkele voorbeelden van populaire fiats-naar-crypto exchanges zijn:

 • Coinbase
 • Gemini
 • Bitstamp

Decentralized exchanges

Een decentralized exchange (DEX) is een exchange die werkt op een gedecentraliseerd netwerk. In tegenstelling tot de centrale exchanges worden transacties op een DEX uitgevoerd op een blockchain, wat betekent dat er geen centrale autoriteit is die de transacties controleert. DEX’en zijn nog steeds in ontwikkeling en kunnen minder gebruiksvriendelijk zijn dan centrale exchanges. Enkele voorbeelden van populaire DEX’en zijn:

 • Uniswap
 • SushiSwap
 • Balancer

Hoe kies je een exchange?

Als je een exchange kiest, zijn er verschillende factoren waarmee je rekening moet houden, waaronder:

 • Veiligheid: de veiligheid van de exchange is een van de belangrijkste overwegingen. Kies een exchange die bekend staat om zijn veiligheidsmaatregelen, zoals 2FA-authenticatie en koude opslag van fondsen.
 • Toegankelijkheid: de toegankelijkheid van de exchange is een andere belangrijke factor. Kies een exchange die gemakkelijk te gebruiken en te begrijpen is, vooral als je nieuw bent in de wereld van cryptocurrencies.
 • Ondersteunde cryptocurrencies: de ondersteunde cryptocurrencies zijn een belangrijke overweging bij het kiezen van een exchange. Kies een exchange die de cryptocurrencies ondersteunt die je wilt kopen, verkopen of verhandelen.
 • Transactiekosten: de transactiekosten van de exchange zijn een belangrijke overweging. Kies een exchange met redelijke transactiekosten.
 • Reputatie: de reputatie van de exchange is belangrijk. Zoek online beoordelingen en ervaringen van andere gebruikers voordat je een exchange kiest.

Hoe maak je een account aan op een exchange?

Als je een exchange hebt gekozen, moet je een account aanmaken om cryptocurrencies te kunnen kopen, verkopen en verhandelen. Hier zijn de basisstappen voor het aanmaken van een account op een exchange:

 1. Registreer je op de exchange door je e-mailadres en een wachtwoord in te voeren.
 2. Verifieer je account door je identiteit te bevestigen en eventuele andere verificatiestappen te doorlopen. Afhankelijk van de exchange kan het verificatieproces verschillen.
 3. Voeg fiat-valuta toe aan je account, als je van plan bent om cryptocurrencies te kopen met fiat-valuta. Je kunt meestal een bankoverschrijving gebruiken om geld aan je account toe te voegen.
 4. Stort cryptocurrencies op je account, als je al cryptocurrencies hebt die je wilt verhandelen.
 5. Koop, verkoop of verhandel cryptocurrencies op de exchange.

Conclusie

Het kiezen van de juiste cryptocurrency exchange is essentieel als je wilt beginnen met handelen in cryptocurrencies. Er zijn verschillende soorten exchanges beschikbaar, waaronder crypto-naar-crypto exchanges, fiats-naar-crypto exchanges en decentralized exchanges. Het kiezen van de juiste exchange hangt af van verschillende factoren, waaronder veiligheid, toegankelijkheid, ondersteunde cryptocurrencies, transactiekosten en reputatie. Zodra je een exchange hebt gekozen, moet je een account aanmaken om cryptocurrencies te kopen, verkopen en verhandelen. Met een goed begrip van exchanges en hoe ze werken, kun je beginnen met het handelen in cryptocurrencies.

In het volgende hoofdstuk zullen we bespreken hoe je cryptocurrencies kunt kopen en verkopen op een exchange. We zullen de verschillende soorten orders bespreken en hoe je ze kunt gebruiken om transacties uit te voeren.

Koop je eerst Bitcoin (BTC) vandaag nog!

Het hoeft geen hele te zijn. Je kan gewoon beginnen met een klein stukje… ;-)