44232.jpg

Crypto-liquidaties Bereiken $138 Miljoen: Wat is er Gebeurd?

Overzicht van Liquidaties in de Cryptomarkt

Recente data van Coinglass laat zien dat de cryptomarkt de afgelopen 24 uur een verbluffende 138,57 miljoen dollar aan liquidaties heeft gezien, waardoor markthandelaren zich afvragen welke factoren aan deze grote verstoring ten grondslag liggen.

Overzicht van liquidaties

Crypto liquidaties zijn het geforceerd sluiten van met hefboom gefinancierde posities op meerdere crypto-exchanges wanneer de markt zich tegen hen keert. Eenvoudig gezegd, wanneer de waarde van de activa van een handelaar onder een bepaalde drempel zakt, verkopen de beurzen onmiddellijk die activa om verliezen te dekken, wat resulteert in een liquidatie-evenement.

Volgens data van Coinglass onthulde het 24-uursvolume totale liquidaties van 138,57 miljoen dollar, waarvan 120,17 miljoen dollar voor longposities en 18,40 miljoen dollar voor shortposities.

Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) droegen het grootste deel van de golf van liquidaties, waarbij Bitcoin voorop liep. Gedurende de afgelopen dag registreerde Bitcoin een totale liquidatie van 25,68 miljoen dollar, met longhandelaren die 6,39 miljoen dollar verloren en shorthandelaren die verliezen van ongeveer 2,98 miljoen dollar onder ogen moesten zien. Ethereum registreerde nog steilere verliezen, met een totaal liquidatiebedrag van 37,06 miljoen dollar.

Op dit moment wordt Bitcoin verhandeld op 40.722,72 dollar, een daling van 2,43%, terwijl Ethereum een daling van 4,07% heeft gezien naar 2.372,45 dollar in dezelfde tijdsperiode. Verrassend genoeg hebben zelfs de nieuw gelanceerde MANTA-tokens, uitgebracht door MANTA Network, een milde liquidatie van 1,95 miljoen dollar meegemaakt, wat de wijdverspreide impact van de marktdaling benadrukt.

Oorzaken en marktanalyse

De recente marktturbulentie is gelinkt aan verhoogde volatiliteit, beïnvloed door diverse factoren. Analisten wijzen op de goedkeuring van meerdere spot Bitcoin Exchange-Traded Funds (ETF’s) door de SEC als een mogelijke katalysator. In de 12 dagen volgend op de goedkeuringen verloor Bitcoin meer dan 7% van zijn waarde, dalend van boven de 48.000 dollar naar rond de 43.000 dollar.

On-chain analyse van Glassnode suggereert dat de prijsdaling mogelijk werd gedreven door een combinatie van derivatenhefboom en spotwinstnemingen. Echter, meerdere indicatoren, zowel in de on-chain als derivaten domeinen, geven aan dat een aanzienlijk deel van de Bitcoin-investeerders de ETF-goedkeuring zagen als een ‘verkoop-het-nieuws’ gelegenheid.

Bron

Laatste nieuwe cryptoartikels

45207.jpg

Belangrijk Cardano Nieuws op Komst? ADA Prijs Zegt Misschien

Het lijkt erop dat het Cardano-ecosysteem op het punt staat om belangrijke ontwikkelingen door te maken, afgaande op recente prijsbewegingen van het inheemse token, ADA. ...
Lees meer →
33251.jpeg

Vanguard Loopt Voorop met Instroom in Bitcoin ETF en Laat Concurrenten Ver Achter zich

Inhoud #BoycottVanguard mislukt De hype negeren Volgens Eric Balchunas, een senior ETF-analist, heeft Vanguard sinds de lancering van Bitcoin ETF’s ongeveer $30 miljard aan instroom ...
Lees meer →
45202.jpg

Dogecoin (DOGE) Riskante EMA-Crossing Nadert, Cardano (ADA) Benadert Hoogtepunt van 2023, Solana (SOL) Onthult Verborgen Potentieel

Aanstaande EMA-kruising rond Dogecoin (DOGE) riskant, Cardano (ADA) nadert hoogtepunt van 2023, Solana (SOL) toont verborgen potentieel Cover afbeelding via www.freepik.com Disclaimer: De meningen van ...
Lees meer →

Koop je eerst Bitcoin (BTC) vandaag nog!

Het hoeft geen hele te zijn. Je kan gewoon beginnen met een klein stukje… ;-)