2142342142342.jpeg

De Nieuwe E-mails van Satoshi Ontdekt: Belangrijke Details

Inhoud

Er is vandaag nooit eerder geziene e-mailcorrespondentie tussen Adam Back en de pseudonieme Satoshi Nakamoto ingediend bij de rechtbank.

Deze e-mails, die door de CEO van Blockstream zijn verstrekt voor het lopende COPA vs CSW-proces, bieden een ongekende diepte in de discussies die vooraf gingen aan de lancering van Bitcoin, de pionierende digitale valuta.

De e-mails bevatten uitwisselingen die teruggaan tot vier maanden voor de officiële onthulling van Bitcoin.

De connectie tussen Satoshi en Back

In de eerste e-mail is een gesprek tussen Back en Satoshi te zien, waarin Satoshi ervoor zorgt dat Backs “Hashcash”-paper correct wordt geciteerd in zijn binnenkort te verschijnen Bitcoin-paper. Uit de e-mail van Satoshi blijkt de intentie om Hashcash te refereren als onderdeel van een nieuw gebruik voor op hash gebaseerd bewijs-van-werk in elektronische geldsystemen.

In de daaropvolgende e-mails suggereert Back dat Satoshi kijkt naar “B-money” van Wei Dai, een cryptograaf die eerder concepten vergelijkbaar met digitaal contant geld had voorgesteld. Satoshi’s reactie laat zien dat hij niet op de hoogte was van de B-money paper.

In een latere e-mail, ondanks dat hij nog niet de Bitcoin-whitepaper had gelezen, wijst Back Satoshi op de “Micromint”-paper, en voegt nog een stuk toe aan de mozaïek van ideeën die Bitcoin hebben beïnvloed. Volgens Pete Rizzo, redacteur bij Kraken, is de paper een nieuwe onthulling.

De laatste e-mail in de reeks laat zien dat Satoshi Back informeert over de aanstaande formele software release van Bitcoin. Opmerkelijk is dat Adam Backs openbare verklaringen overeenkomen met deze e-mails, wat aangeeft dat hij Bitcoin niet herbezocht tot 2012.

Een topkandidaat voor Satoshi

Back heeft consistent ontkend dat hij de raadselachtige schepper van Bitcoin, Satoshi Nakamoto, is.

Ondanks verschillende theorieën die zijn betrokkenheid bij de creatie van Bitcoin suggereren, houdt Back stevig stand dat de ware identiteit van Satoshi onbekend blijft. Op verschillende openbare platforms, waaronder podcasts en interviews, heeft Back benadrukt dat hij niet heeft bijgedragen aan de programmering of codering van Bitcoin.

Maar zelfs na het vrijgeven van de nieuwe e-mails zijn sommige Bitcoiners niet overtuigd. “Waarom zou hij zichzelf e-mailen?” grapte een gebruiker X.

Bron

Laatste nieuwe cryptoartikels

45207.jpg

Belangrijk Cardano Nieuws op Komst? ADA Prijs Zegt Misschien

Het lijkt erop dat het Cardano-ecosysteem op het punt staat om belangrijke ontwikkelingen door te maken, afgaande op recente prijsbewegingen van het inheemse token, ADA. ...
Lees meer →
33251.jpeg

Vanguard Loopt Voorop met Instroom in Bitcoin ETF en Laat Concurrenten Ver Achter zich

Inhoud #BoycottVanguard mislukt De hype negeren Volgens Eric Balchunas, een senior ETF-analist, heeft Vanguard sinds de lancering van Bitcoin ETF’s ongeveer $30 miljard aan instroom ...
Lees meer →
45202.jpg

Dogecoin (DOGE) Riskante EMA-Crossing Nadert, Cardano (ADA) Benadert Hoogtepunt van 2023, Solana (SOL) Onthult Verborgen Potentieel

Aanstaande EMA-kruising rond Dogecoin (DOGE) riskant, Cardano (ADA) nadert hoogtepunt van 2023, Solana (SOL) toont verborgen potentieel Cover afbeelding via www.freepik.com Disclaimer: De meningen van ...
Lees meer →

Koop je eerst Bitcoin (BTC) vandaag nog!

Het hoeft geen hele te zijn. Je kan gewoon beginnen met een klein stukje… ;-)