23423333332.png

De titel vertaald naar het Nederlands is: “Bitcoin (BTC) prijs zal geen houvast vinden”

Inhoud

Jim Cramer, een prominente CNBC-presentator, heeft een pessimistische kijk op de toekomstige prestaties van Bitcoin (BTC) gedeeld.

“Onwaarschijnlijk dat Bitcoin zijn voet aan de grond krijgt”

— Jim Cramer (@jimcramer) 22 januari 2024

De prominente aandelenanalist gelooft dat het onwaarschijnlijk is dat de leidende cryptocurrency zijn voet aan de grond zal krijgen nadat deze dichtbij een daling onder de $40.000 kwam.

De belangrijkste neerwaartse factor

De introductie van Bitcoin ETF’s, oorspronkelijk aangeprezen als een poort voor reguliere investeerders om makkelijk om te gaan met Bitcoin, viel samen met een neergang in BTC’s marktwaarde.

Deze neergang staat in schril contrast met de voorheen hoge verwachtingen van Bitcoin’s prijstraject.

Een belangrijke factor die dit perspectief beïnvloedt is Grayscale, een sleutelspeler op het gebied van digitale activa.

Grayscales recente acties hebben wenkbrauwen doen fronsen, in het bijzonder hun storting van 15,308 BTC ($623,8 miljoen) op Coinbase Prime.

Deze beweging volgt een trend sinds de goedkeuring van Bitcoin Exchange-Traded Funds (ETF’s), met Grayscale die in totaal 63,991 BTC ($2,68 miljard) naar Coinbase Prime heeft overgemaakt.

JPMorgan-analist Nikolaos Panigirtzoglou heeft gewezen op de mogelijkheid van meer neerwaartse druk vanwege winstnemingen op GBTC.

Maar zulke invloedrijke stemmen als CEO van Galaxy Digital Mike Novogratz en oprichter van SkyBridge Anthony Scaramucci bieden een tegenwicht.

Cramers vooruitziende voorspelling

Cramers recente opmerkingen over Bitcoin blijken griezelig vooruitziend te zijn.

De CNBC “Mad Money” presentator had voorheen een ernstige waarschuwing uitgegeven over Bitcoin’s prijsvooruitzichten op het sociale medianetwerk X.

Hij betoogde dat de snelle waardestijging van het activum in anticipatie van de ETF, gevolgd door een lauwe marktreactie, een waarschuwingsteken was.

Cramer had gesuggereerd dat Bitcoin “aan het toppen was” in een “Mad Money” aflevering.

Deze voorspelling bleek accuraat te zijn, want de prijs van Bitcoin viel daarna onder de $41.000.
Bron

Laatste nieuwe cryptoartikels

45207.jpg

Belangrijk Cardano Nieuws op Komst? ADA Prijs Zegt Misschien

Het lijkt erop dat het Cardano-ecosysteem op het punt staat om belangrijke ontwikkelingen door te maken, afgaande op recente prijsbewegingen van het inheemse token, ADA. ...
Lees meer →
33251.jpeg

Vanguard Loopt Voorop met Instroom in Bitcoin ETF en Laat Concurrenten Ver Achter zich

Inhoud #BoycottVanguard mislukt De hype negeren Volgens Eric Balchunas, een senior ETF-analist, heeft Vanguard sinds de lancering van Bitcoin ETF’s ongeveer $30 miljard aan instroom ...
Lees meer →
45202.jpg

Dogecoin (DOGE) Riskante EMA-Crossing Nadert, Cardano (ADA) Benadert Hoogtepunt van 2023, Solana (SOL) Onthult Verborgen Potentieel

Aanstaande EMA-kruising rond Dogecoin (DOGE) riskant, Cardano (ADA) nadert hoogtepunt van 2023, Solana (SOL) toont verborgen potentieel Cover afbeelding via www.freepik.com Disclaimer: De meningen van ...
Lees meer →

Koop je eerst Bitcoin (BTC) vandaag nog!

Het hoeft geen hele te zijn. Je kan gewoon beginnen met een klein stukje… ;-)