43251.jpg

Einde van Bitcoin (BTC)? Arthur Hayes Legt de Valkuilen van Bitcoin ETF-derivaten Bloot

Bezorgdheid over Bitcoin ETF Derivaten

In een recente blogpost uitte Arthur Hayes, medeoprichter van BitMEX, zorgen over de mogelijke valkuilen van Bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF) derivaten. Hij suggereerde dat hun succes, beheerd door traditionele financiële (TradFi) vermogensbeheerders, zou kunnen leiden tot de ondergang van Bitcoin zelf. Volgens Hayes kan Bitcoin, als het slechts een ander door de staat gecontroleerd financieel actief wordt, zijn waarde verliezen, omdat het afhankelijk is van constante beweging en gebruik.

Hayes begon zijn blog met een luchtige anekdote over zijn liefde voor Hokkaido koningskrabpoten, waarin hij een parallel trok tussen de uniciteit van bepaalde uitdrukkingen in de culinaire wereld en de uitzonderlijke waarde van Bitcoin in de financiële wereld. Hij benadrukt dat Bitcoin, en de bredere cryptomarkt, zich hebben bewezen als de beste belichaming van de valutaverzwakking handel, beter presterende dan traditionele activa zoals goud, S&P 500 en Nasdaq 100.

Bitcoin’s existentiële crisis

De meest opvallende bewering van Arthur Hayes in zijn blogpost is de potentiële existentiële bedreiging die wordt gevormd door het wijdverspreide succes van Bitcoin ETFs beheerd door traditionele vermogensbeheerders. Hayes stelt dat als deze ETF’s te succesvol worden, en een aanzienlijk deel van de beschikbare Bitcoin verzamelen, de ware aard van Bitcoin als een cryptocurrency die afhankelijk is van constante beweging en gebruik in gevaar kan komen.

In zijn scenario kunnen grote financiële instellingen die Bitcoin vasthouden via ETF’s, de cryptocurrency mogelijk niet gebruiken, wat leidt tot een gebrek aan transacties. Dit gebrek aan beweging kan uiteindelijk ertoe leiden dat miners de energiekosten die nodig zijn om het netwerk te beveiligen, niet kunnen dekken. Dientengevolge kunnen miners gedwongen worden hun machines uit te schakelen, wat effectief het einde van Bitcoin zou betekenen.

Hayes schetst een levendig beeld van een toekomst waarin Bitcoin, ooit geprezen als een gedecentraliseerde en staatsonafhankelijke valuta, slechts een ander gecontroleerd financieel actief wordt. Het einde van Bitcoin zou de weg kunnen vrijmaken voor een mogelijke wedergeboorte van een ander crypto monetair netwerk. Deze dramatische voorspelling onderstreept de delicate balans tussen de traditionele financiële wereld en de ethos van decentralisatie binnen de cryptocurrency ruimte.

Naarmate de blog concludeert, biedt Hayes een scherpe keuze aan beleggers in het aangezicht van aanhoudende valutaverzwakking: ofwel financiële activa verhandelen om meer fiat te verdienen, ofwel rijkdom behouden in energietermen door gebruik te maken van een financieel systeem buiten de controle van de staat, met name door het kopen en vasthouden van Bitcoin in eigen beheer portemonnees. Al met al bood Arthur Hayes een tot nadenken stemmende analyse, waarbij hij beleggers aanspoorde om zorgvuldig de talloze opties en mogelijke valkuilen in de cryptoruimte te navigeren.

Bron

Laatste nieuwe cryptoartikels

45207.jpg

Belangrijk Cardano Nieuws op Komst? ADA Prijs Zegt Misschien

Het lijkt erop dat het Cardano-ecosysteem op het punt staat om belangrijke ontwikkelingen door te maken, afgaande op recente prijsbewegingen van het inheemse token, ADA. ...
Lees meer →
33251.jpeg

Vanguard Loopt Voorop met Instroom in Bitcoin ETF en Laat Concurrenten Ver Achter zich

Inhoud #BoycottVanguard mislukt De hype negeren Volgens Eric Balchunas, een senior ETF-analist, heeft Vanguard sinds de lancering van Bitcoin ETF’s ongeveer $30 miljard aan instroom ...
Lees meer →
45202.jpg

Dogecoin (DOGE) Riskante EMA-Crossing Nadert, Cardano (ADA) Benadert Hoogtepunt van 2023, Solana (SOL) Onthult Verborgen Potentieel

Aanstaande EMA-kruising rond Dogecoin (DOGE) riskant, Cardano (ADA) nadert hoogtepunt van 2023, Solana (SOL) toont verborgen potentieel Cover afbeelding via www.freepik.com Disclaimer: De meningen van ...
Lees meer →

Koop je eerst Bitcoin (BTC) vandaag nog!

Het hoeft geen hele te zijn. Je kan gewoon beginnen met een klein stukje… ;-)