s1248.jpg

Ethereum (ETH) kampt met ernstige fout; Dit zijn de mogelijke getroffenen

Ernstige Bug in Ethereum (ETH) Geïdentificeerd; Mogelijke Impact op Gebruikers

Ethereum wordt mogelijk geconfronteerd met een ernstige bug die eerder alleen als een hypothetisch scenario werd beschouwd in discussies onder de gemeenschap van ontwikkelaars en validators in maart 2022, maar die nu uitgroeit tot een potentiële bedreiging die werkelijkheid zou kunnen worden.

Deze bug betreft het stakingsmechanisme van Ethereum en hoe het netwerk consensus bereikt. In essentie, als een meerderheidscliënt, met meer dan 2/3 van de stake, een bug bevat, kan deze per ongeluk een ongeldige keten bouwen die het netwerk als gefinaliseerd zou beschouwen vanwege de “overeenkomst” van de meerderheidsstake.

Als validators die deze buggy cliënt draaien zich verbinden aan deze incorrecte keten, kan elke poging om over te schakelen naar een correcte keten resulteren in ernstige straffen vanwege het ontwerp van het Ethereum-protocol dat zulke “dubbelzinnige” validators straft.

Het bijzonder verontrustende aspect van deze situatie is de omvang van de potentiële impact. Als deze bug zich manifesteert, kunnen validators zich in een situatie bevinden waar ze ofwel een incorrecte keten blijven ondersteunen of overstappen naar een correcte met aanzienlijke persoonlijke kosten. De validators die de buggy cliënt draaien, worden geconfronteerd met een dilemma: hun stake verliezen door straffen of doorgaan met een ongeldige keten, waardoor de integriteit van het netwerk in gevaar komt.

Voor de gemiddelde Ethereum-houder die niet betrokken is bij staking of blockchainontwikkeling, kan dit ver van hun bed lijken, maar de implicaties kunnen verstrekkend zijn. Een persoon merkte op dat de situatie “best eng” is en dat dit ook de hoofdreden is waarom zij geen ETH staken. Deze uitspraak weerspiegelt een mogelijk groeiende bezorgdheid onder houders die bang zijn voor de doorwerkingseffecten die een bug van deze omvang kan hebben op het vertrouwen en de stabiliteit van het netwerk.

Gecentraliseerde beurzen (CEXen), hoewel goed gekapitaliseerd, kunnen ook de effecten van mogelijke finalisatieproblemen voelen. Hoewel hun liquiditeit veel veerkrachtiger is, kan het beperken van grote verliezen nog steeds een probleem vormen.

Bron

Laatste nieuwe cryptoartikels

45207.jpg

Belangrijk Cardano Nieuws op Komst? ADA Prijs Zegt Misschien

Het lijkt erop dat het Cardano-ecosysteem op het punt staat om belangrijke ontwikkelingen door te maken, afgaande op recente prijsbewegingen van het inheemse token, ADA. ...
Lees meer →
33251.jpeg

Vanguard Loopt Voorop met Instroom in Bitcoin ETF en Laat Concurrenten Ver Achter zich

Inhoud #BoycottVanguard mislukt De hype negeren Volgens Eric Balchunas, een senior ETF-analist, heeft Vanguard sinds de lancering van Bitcoin ETF’s ongeveer $30 miljard aan instroom ...
Lees meer →
45202.jpg

Dogecoin (DOGE) Riskante EMA-Crossing Nadert, Cardano (ADA) Benadert Hoogtepunt van 2023, Solana (SOL) Onthult Verborgen Potentieel

Aanstaande EMA-kruising rond Dogecoin (DOGE) riskant, Cardano (ADA) nadert hoogtepunt van 2023, Solana (SOL) toont verborgen potentieel Cover afbeelding via www.freepik.com Disclaimer: De meningen van ...
Lees meer →

Koop je eerst Bitcoin (BTC) vandaag nog!

Het hoeft geen hele te zijn. Je kan gewoon beginnen met een klein stukje… ;-)