44220.jpg

Ethereum (ETH) riskeert een terugval naar $2.000 als dit niveau niet standhoudt: Details

Ethereum (ETH) loopt risico te dalen naar $2.000 als dit niveau faalt: Details

Grote cryptocurrencies lager aan het begin van de week

Grote cryptocurrencies zijn de week lager begonnen omdat beleggers zich blijven zorgen maken over de prijsdaling van Bitcoin, waardoor ze hun blootstelling aan de bredere markt lijken te verminderen in verwachting van lagere prijzen.

Ethereum, de op een na grootste cryptocurrency qua marktwaarde, daalde met 2,66% in de laatste 24 uur naar $2.408, wat de algehele markttrend weerspiegelt.

Sinds het bereiken van een hoogtepunt van $2.717 op 12 januari, is Ethereum gestaag gedaald, waardoor het naar een cruciale vraagzone is gebracht die beslissend blijft voor de kortetermijnkoersbeweging.

Belangrijke vraagzone voor Ethereum (ETH)

Volgens Ali, een crypto-analist, bevindt ETH zich momenteel in een belangrijke vraagzone, variërend tussen $2.388 en $2.460. Als deze steun sterk blijft, lijkt er een duidelijk pad vooruit te zijn met minimale weerstand, wat de mogelijkheid biedt voor een opwaartse beweging.

Bearish scenario voor Ethereum

Echter, een bearish scenario zou kunnen ontstaan als ETH niet boven dit cruciale steunniveau kan blijven. Ali stelt dat als ETH dit niveau niet behoudt, een terugval naar de volgende significante steunzone van ongeveer $2.000 zou kunnen plaatsvinden.

Een daling naar ongeveer $2.000 zou een val van 17% betekenen vanaf de huidige prijs van $2.408. De volgende grote steun onder $2.000 is de dagelijkse Simple Moving Average (SMA) 200, die momenteel op $1.923 staat.

Een doorbraak van dit niveau kan de deuren openen voor meer verliezen, mogelijk richting de $1.800 en $1.700 niveaus. Ondertussen zou het dagelijkse SMA 50-niveau op $2.338 kunnen proberen de verliezen op de korte termijn te beperken.

Aan de andere kant, als ETH een ommekeer ziet van zijn huidige dalingen en afketst van de $2.388 en $2.460 steunzones, zou het zijn opwaartse trend kunnen hervatten en het $2.614-niveau opnieuw kunnen richten.

Een succesvolle doorbraak boven dit niveau zou de weg kunnen effenen voor een rally richting de $2.717 en $2.900 niveaus, waar de munt de volgende hindernissen tegenkomt. Het uiteindelijke doel voor de stieren is om het psychologische niveau van $3.000 terug te winnen, dat voor het laatst werd bereikt in april 2022.
Bron

Laatste nieuwe cryptoartikels

45207.jpg

Belangrijk Cardano Nieuws op Komst? ADA Prijs Zegt Misschien

Het lijkt erop dat het Cardano-ecosysteem op het punt staat om belangrijke ontwikkelingen door te maken, afgaande op recente prijsbewegingen van het inheemse token, ADA. ...
Lees meer →
33251.jpeg

Vanguard Loopt Voorop met Instroom in Bitcoin ETF en Laat Concurrenten Ver Achter zich

Inhoud #BoycottVanguard mislukt De hype negeren Volgens Eric Balchunas, een senior ETF-analist, heeft Vanguard sinds de lancering van Bitcoin ETF’s ongeveer $30 miljard aan instroom ...
Lees meer →
45202.jpg

Dogecoin (DOGE) Riskante EMA-Crossing Nadert, Cardano (ADA) Benadert Hoogtepunt van 2023, Solana (SOL) Onthult Verborgen Potentieel

Aanstaande EMA-kruising rond Dogecoin (DOGE) riskant, Cardano (ADA) nadert hoogtepunt van 2023, Solana (SOL) toont verborgen potentieel Cover afbeelding via www.freepik.com Disclaimer: De meningen van ...
Lees meer →

Koop je eerst Bitcoin (BTC) vandaag nog!

Het hoeft geen hele te zijn. Je kan gewoon beginnen met een klein stukje… ;-)