ethereum voorspelling cryptosite

Ethereum Prijsvoorspelling terwijl ETH 6% stijgt in 7 dagen – Hoe hoog kan ETH gaan in 2023?

Ethereum (ETH), de cryptocurrency die het smart-contract-enabled Ethereum blockchain aandrijft en de op één na meest waardevolle cryptocurrency ter wereld is qua marktkapitalisatie, bevindt zich in consolidatiemodus voorafgaand aan wat is aangekondigd als een van de belangrijkste Fed-beleidsaankondigingen in jaren.

Ether werd voor het laatst verhandeld iets boven de $1.800, nadat het op dinsdag een behoorlijke rebound had gezien van de eerdere week dieptepunten in de $1.720s.

De cryptocurrency was de afgelopen zeven dagen ongeveer 6% gestegen.

Prijsvoorspelling – Hoe het Balanceren van de Fed de Invloed van Ethereum (ETH) Kan Beïnvloeden

De Amerikaanse centrale bank wordt verwacht de rentetarieven met nog eens 25 basispunten te verhogen, waardoor de federale fondsen doelstelling range op 4,75-5,0% komt.

Echter, na de ineenstorting van een reeks regionale Amerikaanse banken eerder deze maand en tekenen dat besmetting tientallen andere banken bedreigt, wordt verwacht dat de bank zijn toon zal verzachten over het vooruitzicht van verdere verkrapping.

De Fed staat echter voor een balanceringsact, omdat ze, met de Amerikaanse inflatie nog steeds ver boven hun doel van 2,0%, financiële omstandigheden niet te veel willen laten versoepelen.

Ether kan gemakkelijk dalen tot nieuwe weekdieptepunten onder de $1.700 als de boodschap van de Fed wordt geïnterpreteerd als meer haviks dan de markten hadden verwacht (dat wil zeggen, ze spelen de financiële stabiliteitsrisico’s naar beneden en benadrukken dat de strijd tegen de inflatie nog niet voorbij is).

Maar als dit verdere problemen veroorzaakt voor worstelende banken, kan dit opnieuw ten goede komen aan crypto, omdat investeerders fondsen verplaatsen naar activa die worden beschouwd als “hedges” voor zwakte in de traditionele financiële sector (bijv. goud en blue chip cryptos zoals Bitcoin en Ether).

Als alternatief, als de Fed meer dovish overkomt dan de markten hadden verwacht, kan dit een brede risk-on triggeren, wat waarschijnlijk Ether zou opdrijven.

ETH/USD bulls zouden streven naar een test van de pre-“Merge” highs van augustus vorig jaar in de $2.030s, een verdere stijging van 12% ten opzichte van de huidige niveaus.

Hoe Hoog Kan Ether (ETH) Gaan in 2023?

De opkomst van problemen in de Amerikaanse (en mondiale) banksector lijkt een belangrijke verschuiving te markeren in de macroverhalen die traditionele activaklassen en cryptocurrencies aandrijven, die een grote impact kunnen hebben op de vooruitzichten van Ether voor 2023.

Ten eerste lijkt, als we de huidige prijsstelling van de geldmarkten mogen geloven, een dovish draai van de Fed nu om de hoek te zijn.

Dat betekent dat de vooruitzichten vooral gericht zijn op veel gemakkelijker dan strakkere financiële omstandigheden voor de rest van 2023, wat historisch gezien bullish is geweest voor cryptocurrencies zoals ETH.

Crypto, geleid door Bitcoin, lijkt ook te profiteren van veilige havenstromen, waarbij investeerders schijnbaar eindelijk blue-chip cryptos als een levensvatbaar alternatief voor het mainstream, op fiat gebaseerde financiële systeem gaan beschouwen.

Als besmetting in de Amerikaanse banksector blijft toenemen, zal dit waarschijnlijk Ether ten goede komen in plaats van het te hinderen.

De sterke recente stijging van ETH/USD vanuit het 200-daags voortschrijdend gemiddelde en de recente golden cross (ETH’s 50DMA bewoog begin februari boven zijn 200DMA) zijn beide bullish langetermijnsignalen.

Het paar zou in de komende weken en maanden waarschijnlijk blijven stijgen, waarbij een stijging naar de bovenste/midden-$2.000 per token een duidelijke mogelijkheid is.

De deflatiesnelheid van ETH kan ook een boost krijgen, die enkele weken geleden kortstondig de 5,0% op jaarbasis overschreed (hoewel deze nu rond de 0,6% ligt).

De aankomende “Shapella” upgrade van het Ethereum-netwerk in medio april wordt ook geprezen als een mogelijke grote bullish catalysator voor ETH.

De upgrade zal voor het eerst staked ETH-opnames mogelijk maken, waarbij meer flexibiliteit wordt verwacht (op de lange termijn) om meer investeerders naar staking van hun ETH-tokens te trekken.

Dit kan de circulerende voorraad van ETH verminderen (op voorwaarde dat ETH-stakers hun tokens willen laten staan om rente te verdienen voor een langere periode), waardoor de schaarste op beurzen toeneemt en de prijzen stijgen.

Bron: https://cryptonews.com/news/ethereum-price-prediction-as-eth-rallies-7-7-days-how-high-can-eth-go-2023.htm

Laatste nieuwe cryptoartikels

45207.jpg

Belangrijk Cardano Nieuws op Komst? ADA Prijs Zegt Misschien

Het lijkt erop dat het Cardano-ecosysteem op het punt staat om belangrijke ontwikkelingen door te maken, afgaande op recente prijsbewegingen van het inheemse token, ADA. ...
Lees meer →
33251.jpeg

Vanguard Loopt Voorop met Instroom in Bitcoin ETF en Laat Concurrenten Ver Achter zich

Inhoud #BoycottVanguard mislukt De hype negeren Volgens Eric Balchunas, een senior ETF-analist, heeft Vanguard sinds de lancering van Bitcoin ETF’s ongeveer $30 miljard aan instroom ...
Lees meer →
45202.jpg

Dogecoin (DOGE) Riskante EMA-Crossing Nadert, Cardano (ADA) Benadert Hoogtepunt van 2023, Solana (SOL) Onthult Verborgen Potentieel

Aanstaande EMA-kruising rond Dogecoin (DOGE) riskant, Cardano (ADA) nadert hoogtepunt van 2023, Solana (SOL) toont verborgen potentieel Cover afbeelding via www.freepik.com Disclaimer: De meningen van ...
Lees meer →

Koop je eerst Bitcoin (BTC) vandaag nog!

Het hoeft geen hele te zijn. Je kan gewoon beginnen met een klein stukje… ;-)