324124123412432.jpeg

Ethereum’s Buterin noemt meest opwindende AI-toepassing.

Inhoudsopgave

In een recente socialemedia-post benadrukte Ethereum-medeoprichter Vitalik Buterin het potentieel van kunstmatige intelligentie (AI) bij het revolutioneren van de manier waarop code geverifieerd wordt en bugs geïdentificeerd worden binnen het Ethereum-netwerk.

Buterin sprak zijn enthousiasme uit voor AI-ondersteunde formele codeverificatie, met de kanttekening dat het grootste technische risico voor Ethereum vandaag de dag voortkomt uit bugs in de code.

De integratie van AI in het ontwikkelingsproces, gelooft hij, zou deze risico’s aanzienlijk kunnen verminderen en zorgen voor een veiliger en betrouwbaarder blockchain-infrastructuur.

Uitleg over AI-ondersteunde codeverificatie

Het concept van AI-ondersteunde formele verificatie staat centraal in Buterins enthousiasme, een proces dat het landschap van blockchain-veiligheid en efficiëntie ingrijpend kan veranderen.

Formele verificatie verwijst naar het gebruik van wiskundige modellen om de correctheid van de onderliggende algoritmen van een systeem te bewijzen of te weerleggen, om zeker te stellen dat ze zich precies gedragen zoals bedoeld onder alle mogelijke omstandigheden.

Door AI in deze context toe te passen, kunnen ontwikkelaars de detectie van fouten en kwetsbaarheden in smart contracts en andere aan blockchain gerelateerde code automatiseren en verbeteren, en daarmee mogelijk kostbare exploits en fouten voorkomen.

Deze aanpak belooft niet alleen de robuustheid van Ethereums blockchain te verbeteren, maar vormt ook een significante stap vooruit in het bredere veld van softwareontwikkeling, waar bugs en veiligheidsproblemen nog steeds een alomtegenwoordige uitdaging zijn.

Buterins fascinerende AI-opvattingen

Zoals gerapporteerd door U.Today, toonde Buterin ook zijn gevoel voor humor met een geestige opmerking over de evolutie van AI-technologie. Door middel van een speels bericht stelde hij de dramatische, vaak dreigende voorstelling van AI in films tegenover de realiteit van de hedendaagse conversatie-AI.

Echter, eerder heeft hij zijn bezorgdheid uitgesproken over de existentiële risico’s die superintelligente AI met zich meebrengen, en gesuggereerd dat ongecontroleerde vooruitgang in AI kan leiden tot situaties waarin mensen niet langer de dominante kracht zijn.

Volgens Buterin biedt het samenvloeien van AI en blockchain significante mogelijkheden, vooral wanneer AI geïntegreerd wordt in bestaande mechanismen om microschaal-operaties te verbeteren, wat zowel veelbelovend als eenvoudig te implementeren blijkt. Niettemin, de creatie van een “singleton” – een enkele, gedecentraliseerde, vertrouwde AI door middel van blockchain- en cryptografische technieken – presenteert aanzienlijke uitdagingen en risico’s.

Bron

Laatste nieuwe cryptoartikels

45207.jpg

Belangrijk Cardano Nieuws op Komst? ADA Prijs Zegt Misschien

Het lijkt erop dat het Cardano-ecosysteem op het punt staat om belangrijke ontwikkelingen door te maken, afgaande op recente prijsbewegingen van het inheemse token, ADA. ...
Lees meer →
33251.jpeg

Vanguard Loopt Voorop met Instroom in Bitcoin ETF en Laat Concurrenten Ver Achter zich

Inhoud #BoycottVanguard mislukt De hype negeren Volgens Eric Balchunas, een senior ETF-analist, heeft Vanguard sinds de lancering van Bitcoin ETF’s ongeveer $30 miljard aan instroom ...
Lees meer →
45202.jpg

Dogecoin (DOGE) Riskante EMA-Crossing Nadert, Cardano (ADA) Benadert Hoogtepunt van 2023, Solana (SOL) Onthult Verborgen Potentieel

Aanstaande EMA-kruising rond Dogecoin (DOGE) riskant, Cardano (ADA) nadert hoogtepunt van 2023, Solana (SOL) toont verborgen potentieel Cover afbeelding via www.freepik.com Disclaimer: De meningen van ...
Lees meer →

Koop je eerst Bitcoin (BTC) vandaag nog!

Het hoeft geen hele te zijn. Je kan gewoon beginnen met een klein stukje… ;-)