43658.jpg

Goedkeuring van Bitcoin ETF kan leiden tot dramatische daling voor crypto, zegt expert

Optimisme en Bedreigingen rond Bitcoin ETF-goedkeuring

Hoewel de meerderheid van de experts en analisten optimistisch is over de potentiële effecten van de goedkeuring van een Bitcoin ETF door de SEC, wijzen sommigen op mogelijke bedreigingen die het met name op de middellange termijn kan veroorzaken. Is de euforie rondom de Bitcoin ETF te overdreven?

ETF-goedkeuring zal ‘verkoop-het-nieuws’ evenement zijn voor altcoins, zegt Ran Neuner

De zwakte van altcoins in alle segmenten bewijst dat de markt de potentiële ETF-goedkeuring in de VS beschouwt als een ‘verkoop-het-nieuws’ evenement. Dit zou binnenkort het begin kunnen zijn van een pijnlijke correctie, zegt Ran Neuner, oprichter van Crypto Banter, op X.

Daarom, voegt hij toe, is deze dramatische zwakte een duidelijk signaal dat de handel in ETF’s die de markt 203 dagen heeft opgepompt nu voorbij is. In een bijgevoegde grafiek laat hij zien dat deze hype begon op 16 juni 2023, toen het Amerikaanse zwaargewicht BlackRock een ETF aanvroeg.

Zodra dit verhaal volledig zijn stoom verliest, kunnen de cryptomarkten een pijnlijke correctie van 20% ondergaan. Dit kan bijvoorbeeld resulteren in een daling van de Bitcoin (BTC) prijs naar $35.000 en Ethereum (ETH) onder de $1.800.

Tegelijkertijd blijft de algehele trend op hoge tijdsbestekken bullish: de mogelijke ‘flush out’ van 20% zal slechts het begin aanduiden van de ‘volgende fase’ van de crypto rally.

Sinds de aankondiging waarnaar Neuner verwijst, is de geaggregeerde kapitalisatie van de cryptomarkten met bijna 65% gestegen.

Waarom kan goedkeuring van Bitcoin ETF slecht zijn voor crypto?

Ran Neuner is niet de enige cryptodeskundige die nadelige effecten voorziet die de goedkeuring van een Bitcoin ETF kan hebben op de digitale activasfeer.

BitMEX-oprichter Arthur Hayes geeft toe dat de Bitcoin ETF gevaarlijk kan zijn voor de aard van cryptocurrency, omdat het het verandert in een ander “klassiek” activum, waardoor de interesse in fysieke BTC vermindert.

Ook Bitcoiner Max Keiser, die Hayes’ zorgen echoot, voegt toe dat de stroom van waarde naar Bitcoin ETF’s gevaarlijk kan zijn voor de juridische status van zelfbewaring van Bitcoin (BTC).

Als zodanig moet de sector voorbereid zijn op een “ongewenste verrassing”, waarschuwt Keiser.

Bron

Laatste nieuwe cryptoartikels

45207.jpg

Belangrijk Cardano Nieuws op Komst? ADA Prijs Zegt Misschien

Het lijkt erop dat het Cardano-ecosysteem op het punt staat om belangrijke ontwikkelingen door te maken, afgaande op recente prijsbewegingen van het inheemse token, ADA. ...
Lees meer →
33251.jpeg

Vanguard Loopt Voorop met Instroom in Bitcoin ETF en Laat Concurrenten Ver Achter zich

Inhoud #BoycottVanguard mislukt De hype negeren Volgens Eric Balchunas, een senior ETF-analist, heeft Vanguard sinds de lancering van Bitcoin ETF’s ongeveer $30 miljard aan instroom ...
Lees meer →
45202.jpg

Dogecoin (DOGE) Riskante EMA-Crossing Nadert, Cardano (ADA) Benadert Hoogtepunt van 2023, Solana (SOL) Onthult Verborgen Potentieel

Aanstaande EMA-kruising rond Dogecoin (DOGE) riskant, Cardano (ADA) nadert hoogtepunt van 2023, Solana (SOL) toont verborgen potentieel Cover afbeelding via www.freepik.com Disclaimer: De meningen van ...
Lees meer →

Koop je eerst Bitcoin (BTC) vandaag nog!

Het hoeft geen hele te zijn. Je kan gewoon beginnen met een klein stukje… ;-)