s1267.jpg

Google Cloud wordt validator voor Flare en begint met het uitzenden van gegevens naar FTSO.

Met een nieuwe oplossing wordt het validatorlandschap van Flare groter en meer gedecentraliseerd dan ooit. Bovendien bevordert de samenwerking de synergie tussen off-chain en on-chain gegevens voor Flare en al zijn dApps.

Google Cloud wordt validator bij Flare en ondersteunt FTSO

Vanaf 15 januari 2024 ondersteunt Google Cloud Flare’s proof-of-stake (PoS) consensusmechanisme, door nieuwe blokken op de Flare-blockchain voor te stellen en te valideren samen met bijna 90 collega’s van over de hele wereld. Daarnaast is Google Cloud nu onderdeel van Flare Time Series Oracle, of FTSO, een eigenaardige gedecentraliseerde oracle-mechanisme van Flare.

Als gegevensleverancier voor de FTSO is Google verantwoordelijk voor het ophalen van off-chain tijdreeksgegevens en het regelmatig verstrekken ervan aan het FTSO smart contract.

Wanneer gecombineerd met inzendingen van alle andere gegevensleveranciers, maakt deze inzending het mogelijk een gedecentraliseerde mediaanwaarde te berekenen die beschikbaar wordt gesteld aan alle dApps op het netwerk.

James Tromans, Head of Web3 bij Google Cloud, benadrukte het belang van het partnerschap voor beide teams:

Toegang tot gegevens op schaal is belangrijk om relevante blockchain-gebruikssituaties te vergroten en een grotere wereldwijde adoptie van de technologie te ondersteunen. Google Cloud wordt een validator op het Flare-netwerk ter ondersteuning van deze missie.

Het tweede deel van de samenwerking (integratie van FTSO) is een uniek proces, volgens een verklaring van Flare. Dit is de eerste keer dat Google Cloud deelneemt aan een gedecentraliseerd orakelsysteem, hetzij native op een blockchain (zoals met Flare), of met een off-chain systeem zoals Chainlink.

Meer gebruikscases voor gegevens in het blockchain-segment

Hugo Philion, medeoprichter van Flare en CEO van Flare Labs, is ervan overtuigd dat de samenwerking nieuwe mogelijkheden zal ontsluiten voor gevoelige gebruikscases met gegevens in Web2 en Web3:

Als de blockchain voor gegevens zijn we verheugd dat Google Cloud zich aansluit bij ons gedecentraliseerd netwerk van bestaande infrastructuuraanbieders die bijdragen aan Flare. Ons werk samen zal helpen een robuuster gedecentraliseerd smart contract-platform te leveren dat gedecentraliseerde gegevens als kern heeft.

Middels de gedecentraliseerde infrastructuur van het netwerk zijn de validators in staat om dataknelpunten effectiever te verwijderen.

Hierdoor kan Flare de ontwikkeling ondersteunen van deze spannende nieuwe generatie dapps, van AI en RWA tot sociaal en gaming.
Bron

Laatste nieuwe cryptoartikels

45207.jpg

Belangrijk Cardano Nieuws op Komst? ADA Prijs Zegt Misschien

Het lijkt erop dat het Cardano-ecosysteem op het punt staat om belangrijke ontwikkelingen door te maken, afgaande op recente prijsbewegingen van het inheemse token, ADA. ...
Lees meer →
33251.jpeg

Vanguard Loopt Voorop met Instroom in Bitcoin ETF en Laat Concurrenten Ver Achter zich

Inhoud #BoycottVanguard mislukt De hype negeren Volgens Eric Balchunas, een senior ETF-analist, heeft Vanguard sinds de lancering van Bitcoin ETF’s ongeveer $30 miljard aan instroom ...
Lees meer →
45202.jpg

Dogecoin (DOGE) Riskante EMA-Crossing Nadert, Cardano (ADA) Benadert Hoogtepunt van 2023, Solana (SOL) Onthult Verborgen Potentieel

Aanstaande EMA-kruising rond Dogecoin (DOGE) riskant, Cardano (ADA) nadert hoogtepunt van 2023, Solana (SOL) toont verborgen potentieel Cover afbeelding via www.freepik.com Disclaimer: De meningen van ...
Lees meer →

Koop je eerst Bitcoin (BTC) vandaag nog!

Het hoeft geen hele te zijn. Je kan gewoon beginnen met een klein stukje… ;-)