43230.jpg

Ik Besteed Niet Veel Tijd aan Nadenken Over Cryptocurrency, Maar Hier is de Kink in de Kabel

Recent ruimte-evenement op X/Twitter

Tijdens een recent ruimte-evenement op X/Twitter, had de eigenaar van het platform, Elon Musk, een discussie over verschillende aspecten van de toekomstige wereld, inclusief financiële markten, AI en cryptocurrency, met Cathie Wood – CEO van Ark Invest en een uitgesproken Bitcoin-voorstandster.

Dit is wat hij de gerenommeerde investeerder en CEO van Ark Invest vertelde over Bitcoin en het financiële systeem.

Musk denkt niet vaak aan crypto, maar er is een nuance

Als antwoord op Cathie Wood over wat hij denkt over de impact van Bitcoin op het geldsysteem, verklaarde Musk dat hij “niet veel tijd besteedt aan het denken over cryptocurrency, eigenlijk bijna helemaal niet.” Echter, hij gaf toe dat hij wel veel tijd heeft besteed aan het nadenken over wat geld eigenlijk is.

Voor Musk is geld een database voor het toewijzen van middelen. Volgens hem is fiatgeld prima voor middelentoewijzing; echter, voegde hij eraan toe dat “als je een voorspelbare geldvoorraad hebt en het niet te veel geïnflateerd of gedefleerd wordt, het op regels gebaseerd is en op voorwaarde dat de overheid het privilege om meer geld te creëren niet te veel misbruikt.”

“We zitten beiden in het crypto-team”: Cathie Wood

Hij verklaarde dat “de onvermijdelijke verleiding om de geldvoorraad te devalueren” bij de mensheid teruggaat tot de tijden waarin geld in welke vorm dan ook werd uitgevonden, inclusief goud. Musk vergeleek het geldsysteem vervolgens met een informatiesysteem, door te stellen dat zoals laatstgenoemde “ruis” heeft, het eerste inflatie, hoge transactietijden, fraude, etc. heeft; het zou geweldig zijn als al deze zaken verminderd konden worden in een financieel systeem. Voor Musk is geld in het algemeen informatie die zich over een netwerk verplaatst.

Wat Musk beschreef komt in grote lijnen overeen met cryptocurrency, en in het bijzonder Bitcoin. Cathie Wood wees daarop door te stellen dat ze denkt dat haar standpunt hierin overeenkomt met dat van Musk, en dat wat dit betreft zij “beiden in het crypto-team zitten”.

Musk staat bekend als een voorstander van de originele meme cryptocurrency Dogecoin. In het verleden heeft hij DOGE vaak onderschreven, erover gesproken als het “geld van het volk” of gerelateerde memes geplaatst.

In 2021 debuteerde Musk als gastheer op SNL, waar hij Dogecoin besprak, wat DOGE een nog grotere onderschrijving gaf.

Bron

Laatste nieuwe cryptoartikels

45207.jpg

Belangrijk Cardano Nieuws op Komst? ADA Prijs Zegt Misschien

Het lijkt erop dat het Cardano-ecosysteem op het punt staat om belangrijke ontwikkelingen door te maken, afgaande op recente prijsbewegingen van het inheemse token, ADA. ...
Lees meer →
33251.jpeg

Vanguard Loopt Voorop met Instroom in Bitcoin ETF en Laat Concurrenten Ver Achter zich

Inhoud #BoycottVanguard mislukt De hype negeren Volgens Eric Balchunas, een senior ETF-analist, heeft Vanguard sinds de lancering van Bitcoin ETF’s ongeveer $30 miljard aan instroom ...
Lees meer →
45202.jpg

Dogecoin (DOGE) Riskante EMA-Crossing Nadert, Cardano (ADA) Benadert Hoogtepunt van 2023, Solana (SOL) Onthult Verborgen Potentieel

Aanstaande EMA-kruising rond Dogecoin (DOGE) riskant, Cardano (ADA) nadert hoogtepunt van 2023, Solana (SOL) toont verborgen potentieel Cover afbeelding via www.freepik.com Disclaimer: De meningen van ...
Lees meer →

Koop je eerst Bitcoin (BTC) vandaag nog!

Het hoeft geen hele te zijn. Je kan gewoon beginnen met een klein stukje… ;-)