bic Solana 2 covers bullish.png

Kan Solana (SOL) Ethereum voorbijstreven?

Wat Zit Achter de Stijging van Solana?

Solana (SOL) is een van de best presterende cryptocurrencies in 2023, in schril contrast met Ethereum (ETH).

Terwijl SOL met meer dan 1.000% is gestegen, is ETH slechts met 90% omhoog gegaan. Hierdoor rijst de vraag: Kan Solana Ethereum volgend jaar overtreffen?

Julian Deschler, medeoprichter van Elusiv, besprak enkele redenen voor de toename van de Solana-prijs dit jaar in gesprek met BeInCrypto.

Elusiv is een universele versleutelingslaag voor Web3 en bevordert de gedecentraliseerde wereld. De lancering op het Solana Mainnet in maart 2023 volgde op een succesvolle investeringsronde van 3,5 miljoen dollar in november.

Deschler gelooft dat de reden voor de betere prestatie van SOL in vergelijking met ETH ligt in de technologische capaciteiten—snelle en kostenefficiënte transacties, wat de noodzaak voor hoge gasprijzen in swaps of DeFi-interacties overbodig maakt.

Daarnaast kreeg SOL dit jaar meer aandacht door grote projecten die tokens lanceerden via airdrops (BONK). Dit trok mensen naar het ecosysteem en verhoogde de liquiditeit aanzienlijk.

Hij suggereert dat, ondanks aanvankelijke scepsis na de ineenstorting van FTX, Solana doorzette. De kostenefficiëntie speelde een cruciale rol hierin.

Lees meer over SolanaSOL Prijsvoorspelling: Kan Het Ethereum Overtreffen?

De technische analyse van het SOL/ETH-paar op de wekelijkse tijdschaal toont dat, ondanks een doorbraak uit een langdurige neerwaartse weerstandstrendlijn aan het begin van het jaar, de SOL-prijs zijn toename niet versnelde tot juni (groen icoon).

Ethereum presteerde beter dan Solana in de eerste helft van het jaar en de trend keerde om in de tweede helft. De prijs nadert de all-time high regio van 0,055 ETH. De rally is echter volledig parabolisch geworden.

Technische analisten gebruiken de Elliott Wave-theorie om terugkerende langetermijnprijsmodellen en beleggerspsychologie te identificeren, wat hen helpt bij het bepalen van de richting van een trend.

De meest waarschijnlijke golfcount suggereert dat SOL het einde nadert van een vijfgolf opwaartse beweging (zwart) die in juni begon. Golf vijf heeft zich uitgebreid en heeft bijna dezelfde lengte als golven één en drie gecombineerd. Dit is een teken van een mogelijke top.

SOL kan dus een top bereiken nabij 0,052 ETH en vervolgens corrigeren. In dat geval kan de prijs dalen met 35% naar de dichtstbijzijnde steun bij 0,032 ETH.

Ondanks deze bearish SOL-prijsvoorspelling, zal een sluiting boven de all-time high regio van 0,055 ETH de rally verlengen. Dit zou kunnen leiden tot een stijging van 45% naar de volgende weerstand bij 0,072 ETH.

Dit zal echter niet voldoende zijn om de marktkapitalisatie van Ethereum, die met 274 miljard dollar nog steeds meer dan vijf keer groter is dan die van Solana, te overtreffen.

Bron

Laatste nieuwe cryptoartikels

45207.jpg

Belangrijk Cardano Nieuws op Komst? ADA Prijs Zegt Misschien

Het lijkt erop dat het Cardano-ecosysteem op het punt staat om belangrijke ontwikkelingen door te maken, afgaande op recente prijsbewegingen van het inheemse token, ADA. ...
Lees meer →
33251.jpeg

Vanguard Loopt Voorop met Instroom in Bitcoin ETF en Laat Concurrenten Ver Achter zich

Inhoud #BoycottVanguard mislukt De hype negeren Volgens Eric Balchunas, een senior ETF-analist, heeft Vanguard sinds de lancering van Bitcoin ETF’s ongeveer $30 miljard aan instroom ...
Lees meer →
45202.jpg

Dogecoin (DOGE) Riskante EMA-Crossing Nadert, Cardano (ADA) Benadert Hoogtepunt van 2023, Solana (SOL) Onthult Verborgen Potentieel

Aanstaande EMA-kruising rond Dogecoin (DOGE) riskant, Cardano (ADA) nadert hoogtepunt van 2023, Solana (SOL) toont verborgen potentieel Cover afbeelding via www.freepik.com Disclaimer: De meningen van ...
Lees meer →

Koop je eerst Bitcoin (BTC) vandaag nog!

Het hoeft geen hele te zijn. Je kan gewoon beginnen met een klein stukje… ;-)