44225.jpg

Medeoprichter Dogecoin spreekt Brad Garlinghouse aan

DOGE versus Ripple: Dogecoins medeoprichter uit kritiek op Brad Garlinghouse

Omslagafbeelding via youtu.be

Disclaimer: De meningen van onze schrijvers zijn persoonlijk en vertegenwoordigen niet de visie van U.Today. De financiële en marktinformatie aangeboden op U.Today is bedoeld voor informatieve doeleinden. U.Today is niet aansprakelijk voor eventuele financiële verliezen opgelopen bij het handelen in cryptocurrencies. Doe je eigen onderzoek door financiële experts te raadplegen voordat je investeringsbeslissingen maakt. We geloven dat alle inhoud accuraat is op de datum van publicatie, maar bepaalde aanbiedingen die vermeld staan kunnen inmiddels niet meer beschikbaar zijn.

De jaarlijkse bijeenkomst van het World Economic Forum in Davos vorige week zag een hevige discussie over de noodzaak van nauwkeurige regelgeving voor de cryptomuntindustrie, wat leidde tot een afkeurende houding ten opzichte van meme coins, in het bijzonder Dogecoin (DOGE). Brad Garlinghouse, CEO van Ripple Labs, sloot zich aan bij de groep sceptici door zijn twijfel over het nut van Dogecoin uit te drukken en Elon Musk te noemen als de “centrale acteur” in de marktdynamiek van de munt.

Tijdens de paneldiscussie getiteld “Helderziend over Crypto”, uitte Garlinghouse zijn scepsis en zei, “Ik snap het niet”, verwijzend naar “ongereguleerde cryptocurrencies.” Hij zette vraagtekens bij het doel van Dogecoin, door te benadrukken dat hij het nut ervan niet inzag. De opmerkingen van Garlinghouse weerspiegelden de sentimenten van het panel, dat concludeerde dat de industrie meer nauwkeurige regelgeving vereist.

Als reactie op de opmerkingen van Garlinghouse verdedigde Dogecoin medeoprichter Billy Markus, ook bekend als Shibetoshi Nakamoto, Dogecoin op X (voorheen Twitter). Markus vergeleek Dogecoin met Bitcoin (BTC), waarbij hij hun fundamentele overeenkomsten benadrukte, met slechts kleine verschillen. Hij maakte vervolgens een humoristische vergelijking door te suggereren dat het net zoiets is als zeggen, “Ik snap de euro helemaal, maar de yen is onzin.”

Potentieel nut van Dogecoin

Opvallend is dat Dogecoin een prijsstijging van 14% meemaakte op zondag. Deze stijging volgde op de aankondiging van een gespecialiseerd betaalaccount vertegenwoordigd door de gebruikersnaam @Xpayments op X. De eigenaar van het platform, Elon Musk, heeft zich ingezet voor deze onderneming, wat duidelijk werd uit de verwerving van licenties voor geldoperaties in meerdere Amerikaanse staten.

Er zijn rapporten dat X zich opmaakt om peer-to-peer betalingen te introduceren, waarbij Musk hint op mogelijke publieke beschikbaarheid tegen medio 2024. Deze ontwikkeling voegt een interessante dimensie toe aan het lopende debat, aangezien de prijsstijging van Dogecoin samenvalt met de actieve betrokkenheid van Elon Musk bij een project gerelateerd aan X betalingen.

Over het algemeen benadrukt het meningsverschil tussen Garlinghouse en Markus de diversiteit van perspectieven binnen de cryptomuntgemeenschap. Terwijl de industrie blijft evolueren, zullen debatten over het nut en de regelgeving van verschillende cryptocurrencies waarschijnlijk toenemen en zo de toekomst van de digitale activa sector vormgeven.

Bron

Laatste nieuwe cryptoartikels

45207.jpg

Belangrijk Cardano Nieuws op Komst? ADA Prijs Zegt Misschien

Het lijkt erop dat het Cardano-ecosysteem op het punt staat om belangrijke ontwikkelingen door te maken, afgaande op recente prijsbewegingen van het inheemse token, ADA. ...
Lees meer →
33251.jpeg

Vanguard Loopt Voorop met Instroom in Bitcoin ETF en Laat Concurrenten Ver Achter zich

Inhoud #BoycottVanguard mislukt De hype negeren Volgens Eric Balchunas, een senior ETF-analist, heeft Vanguard sinds de lancering van Bitcoin ETF’s ongeveer $30 miljard aan instroom ...
Lees meer →
45202.jpg

Dogecoin (DOGE) Riskante EMA-Crossing Nadert, Cardano (ADA) Benadert Hoogtepunt van 2023, Solana (SOL) Onthult Verborgen Potentieel

Aanstaande EMA-kruising rond Dogecoin (DOGE) riskant, Cardano (ADA) nadert hoogtepunt van 2023, Solana (SOL) toont verborgen potentieel Cover afbeelding via www.freepik.com Disclaimer: De meningen van ...
Lees meer →

Koop je eerst Bitcoin (BTC) vandaag nog!

Het hoeft geen hele te zijn. Je kan gewoon beginnen met een klein stukje… ;-)