s1266.1.jpg

Medeoprichter van 8VC Joe Lonsdale

In een recent interview tijdens CNBC’s Squawk Box besprak Joe Lonsdale de huidige snelle AI-ontwikkeling en of Bitcoin en andere cryptocurrencies in de toekomst gebruiksscenario’s kunnen vinden bij op AI gerichte bedrijven.

Lonsdale is een oprichtend partner van 8VC; hij heeft ook Palantir Technologies, Addepar en de University of Austin in Texas opgericht. Momenteel lijkt hij gepassioneerd te zijn over het aanstaande tijdperk van kunstmatige intelligentie.

Lonsdale over mogelijke interactie tussen Bitcoin en AI in de toekomst

Toen interviewer Joe Kernen hem vroeg naar Bitcoin, en de recente prijsdaling na de goedkeuring van op de beurs verhandelde Bitcoin ETF’s op kasbasis, was Joe Lonsdale het eerst met de presentator eens dat “Bitcoin echt is.” Kernen gelooft dat nu iedereen Bitcoin kan kopen via een ETF, het moeilijk zou zijn voor de prijs om weer snel hoog op te lopen.

Als reactie daarop stelde Lonsdale dat er in de toekomst een nieuw type actieve Bitcoin-kopers zou kunnen opduiken, die geen gewone beleggers of handelaars zijn. De VC-investeerder gelooft dat het “AI-agenten” kunnen zijn. Als AI slaagt in bepaalde consumentengebieden, dan zouden “AI-agenten”, volgens Lonsdale, Bitcoin kunnen gebruiken, dingen tokeniseren, enz. Hij stemde in met een andere co-host van Squawk Box, Andew Sorkin, dat AI misschien niet alleen Bitcoin (of de prijs ervan volgen) maar ook Ethereum (ETH), Solana (SOL), of alle drie munten samen zou kunnen gebruiken, en “ze zijn waarschijnlijk aan het eind van de dag met elkaar gecorreleerd.”

Over het algemeen denkt Lonsdale dat, naast het gebruik van crypto, zodra AI volledig is geïntegreerd in bedrijfsprocessen, dit de winsten van bedrijven enorm kan verhogen. Maar, volgens Lonsdale, zal dat misschien niet binnen slechts een paar jaar gebeuren – hier heeft hij AI vergeleken met elektriciteit aan het begin van de 20e eeuw.

“$500.000 per Bitcoin verhaal”

Wat betreft de vraag of hij het eens is met Cathie Wood’s recente Bitcoin prijsvoorspellingen van $500,000 en zelfs $1,000,000, zei Lonsdale dat het waarschijnlijk zal afhangen van een belangrijke factor – de macro-economische factoren en waar deze over een paar jaar zullen staan.

Als er een enorm tekort is, en de overheid “geld verantwoordelijk uitgeeft,” dan vraagt Lonsdale zich af: “welk bezit is veilig?” Als er grote inflatie is in 2025-2026, en we zien weer “verkeerde overheidsbestedingen” en obligaties die worden verkocht, dan kan crypto het heel goed doen, volgens hem.

Bron

Laatste nieuwe cryptoartikels

45207.jpg

Belangrijk Cardano Nieuws op Komst? ADA Prijs Zegt Misschien

Het lijkt erop dat het Cardano-ecosysteem op het punt staat om belangrijke ontwikkelingen door te maken, afgaande op recente prijsbewegingen van het inheemse token, ADA. ...
Lees meer →
33251.jpeg

Vanguard Loopt Voorop met Instroom in Bitcoin ETF en Laat Concurrenten Ver Achter zich

Inhoud #BoycottVanguard mislukt De hype negeren Volgens Eric Balchunas, een senior ETF-analist, heeft Vanguard sinds de lancering van Bitcoin ETF’s ongeveer $30 miljard aan instroom ...
Lees meer →
45202.jpg

Dogecoin (DOGE) Riskante EMA-Crossing Nadert, Cardano (ADA) Benadert Hoogtepunt van 2023, Solana (SOL) Onthult Verborgen Potentieel

Aanstaande EMA-kruising rond Dogecoin (DOGE) riskant, Cardano (ADA) nadert hoogtepunt van 2023, Solana (SOL) toont verborgen potentieel Cover afbeelding via www.freepik.com Disclaimer: De meningen van ...
Lees meer →

Koop je eerst Bitcoin (BTC) vandaag nog!

Het hoeft geen hele te zijn. Je kan gewoon beginnen met een klein stukje… ;-)