43674.jpg

Michael Saylor geeft cruciale Bitcoin (BTC) waarschuwing uit

Inhoudsopgave

Inhoud

De oprichter van het business intelligence bedrijf MicroStrategy, Michael Saylor, heeft zich gericht tot de Bitcoin-gemeenschap met een waarschuwing over een nieuw dreigend gevaar als gevolg van de voortschrijdende ontwikkeling van kunstmatige intelligentietechnologieën.

In het midden van december gaf de oprichter van Cardano, Charles Hoskinson, een soortgelijke waarschuwing.

Waarschuwing van Michael Saylor aan Bitcoin-gemeenschap

De oprichter van MicroStrategy ging naar het Twitter/X sociale-media platform om met zijn volgers te delen dat zijn beveiligingsteam bezig was met het verwijderen van deepfake video’s die met behulp van AI gegenereerd werden op YouTube. Deze scamvideo’s toonden Saylor, Bitcoin-handel, en cryptocurrency weggeefacties elke 15 minuten, aldus de Bitcoin-evangelist. Zijn tweet bevatte meerdere “waarschuwingsbord” emoji’s.

Hij waarschuwde de gemeenschap met de woorden: “Wees voorzichtig daarbuiten, en onthoud dat er niet zoiets bestaat als een gratis lunch.” De screenshots die Saylor postte lieten “hem” zien die praatte over de Bitcoin ETF die waarschijnlijk de Bitcoin-prijs naar het niveau van $1 miljoen zou stuwen.

Een van de commentatoren reageerde met een uittreksel van zo’n AI-gegenereerde video, waarin “Saylor” praat tijdens een “PBD” podcast en een “weggeefactie” beschrijft, waarbij hij gebruikers aanspoort een QR-code te scannen en Bitcoin te storten om vervolgens dubbel zoveel terug te ontvangen — een typisch cryptocurrency-oplichtingsschema.

In december 2023 maakten oplichters gewapend met AI-tools video’s met Charles Hoskinson, en nu hebben ze Michael Saylor gekozen voor dit doel aangezien hij een uitgesproken Bitcoin-evangelist en een prominent figuur in de wereld van zaken en financiën is.

Cardano-oprichter bezorgd over crypto AI deepfakes

In het midden van december commenteerde Charles Hoskinson ook op een tweet die een deepfake video vertoonde waarin hij praatte over een “Cardano weggeefactie”. Hoskinson gaf toe dat deze video tot nu toe imperfect is en dat dit duidelijk zichtbaar is; hij gelooft echter dat binnen de volgende twee tot drie jaar deze door AI gegenereerde scamvideo’s veel geraffineerder zullen worden en dan zal haast niemand meer het verschil kunnen zien tussen de realiteit en “AI-fictie”.

Veel experts verwachten dat AI-technologieën de komende jaren enorm zullen ontwikkelen. Ook Elon Musk, de oprichter van xAI en de Grok-chatbot, is een van hen. Hij gelooft dat de mensheid minder dan drie jaar verwijderd is van AI die nieuwe ontdekkingen in de natuurkunde doet, romans schrijft en over het algemeen significant beter wordt in alles waar mensen goed in zijn.

Bron

Laatste nieuwe cryptoartikels

45207.jpg

Belangrijk Cardano Nieuws op Komst? ADA Prijs Zegt Misschien

Het lijkt erop dat het Cardano-ecosysteem op het punt staat om belangrijke ontwikkelingen door te maken, afgaande op recente prijsbewegingen van het inheemse token, ADA. ...
Lees meer →
33251.jpeg

Vanguard Loopt Voorop met Instroom in Bitcoin ETF en Laat Concurrenten Ver Achter zich

Inhoud #BoycottVanguard mislukt De hype negeren Volgens Eric Balchunas, een senior ETF-analist, heeft Vanguard sinds de lancering van Bitcoin ETF’s ongeveer $30 miljard aan instroom ...
Lees meer →
45202.jpg

Dogecoin (DOGE) Riskante EMA-Crossing Nadert, Cardano (ADA) Benadert Hoogtepunt van 2023, Solana (SOL) Onthult Verborgen Potentieel

Aanstaande EMA-kruising rond Dogecoin (DOGE) riskant, Cardano (ADA) nadert hoogtepunt van 2023, Solana (SOL) toont verborgen potentieel Cover afbeelding via www.freepik.com Disclaimer: De meningen van ...
Lees meer →

Koop je eerst Bitcoin (BTC) vandaag nog!

Het hoeft geen hele te zijn. Je kan gewoon beginnen met een klein stukje… ;-)