s0967.jpg

Michael Saylor verdubbelt zijn inzet op Bitcoin, goud afwijzend

Michael Saylor Verdubbelt Inzet op Bitcoin en Verwerpt Goud

Overzicht Inhoud

Gerespecteerd Bitcoin-aanhanger Michael Saylor, oprichter van het business intelligence gigant MicroStrategy en lange tijd CEO daarvan, heeft zich positief uitgelaten over Bitcoin door de overtreffende prestaties ervan te vergelijken met die van goud sinds 2020.

Ondertussen gelooft Jim Bianco, president van Bianco Research, dat het lanceren van fysieke Bitcoin ETF’s een “enorme fout” was.

Michael Saylor’s Bitcoin vs. goud uitspraak

Saylor, die onlangs terugtrad als CEO van MicroStrategy en nu het hoofd is van de Bitcoin strategie van het bedrijf, heeft een post gepubliceerd die toont dat sinds 10 augustus 2020, de leidende cryptocurrency Bitcoin met 333% is gestegen, terwijl de fysieke rivaal, goud, sindsdien 1% heeft verloren.

Op het moment van schrijven verhandelt Bitcoin boven het niveau van $52.400, na een indrukwekkende stijging van 9,14% sinds afgelopen maandag, 12 februari. Goud wordt verhandeld op $2.018. Tussen 1 en 14 februari verloor XAU meer dan 9%, dalend onder het niveau van $2.000. Echter, sindsdien heeft het iets meer dan 1% hersteld.

In een tweet die vorige week gepubliceerd werd, liet Saylor de Bitcoin prijsdoelstelling horen die hij blijkbaar verwacht dat Bitcoin zal bereiken – het is $60.000 (of $0,06 miljoen zoals hij het in de tweet noemde). Dit was de eerste keer dat Saylor zich uitliet over de Bitcoin prijs, buiten een paar gevallen waarin hij veronderstelde dat het $1 miljoen zou kunnen bereiken.

Saylor gelooft dat Bitcoin een activum is dat voor minimaal 10 jaar vastgehouden moet worden.

“Bitcoin ETF was een enorme fout”

Tijdens een recent gesprek met Bitcoin podcaster Natalie Brunell, noemde president en macro strateeg bij Bianco Research Jim Bianco spot Bitcoin ETFs een “enorme fout”. Hij gaf toe dat dit product de prijs sterk omhoog zal drijven: “iedereen, jullie gaan $60.000 per Bitcoin krijgen, gefeliciteerd.”

Echter, Bianco is er zeker van dat op deze manier Bitcoin nooit $1 miljoen zal bereiken, omdat BTC volgens hem nu in het huidige financiële systeem wordt gezogen en er deel van uitmaakt dankzij de spot ETFs.

Hij stelde dat lang geleden dezelfde fout werd gemaakt met goud – goud was bedoeld om een alternatief te worden voor het traditionele financiële systeem, maar toen werden spot en futures ETFs gelanceerd, en het is nooit gebeurd.

Bron

Laatste nieuwe cryptoartikels

45207.jpg

Belangrijk Cardano Nieuws op Komst? ADA Prijs Zegt Misschien

Het lijkt erop dat het Cardano-ecosysteem op het punt staat om belangrijke ontwikkelingen door te maken, afgaande op recente prijsbewegingen van het inheemse token, ADA. ...
Lees meer →
33251.jpeg

Vanguard Loopt Voorop met Instroom in Bitcoin ETF en Laat Concurrenten Ver Achter zich

Inhoud #BoycottVanguard mislukt De hype negeren Volgens Eric Balchunas, een senior ETF-analist, heeft Vanguard sinds de lancering van Bitcoin ETF’s ongeveer $30 miljard aan instroom ...
Lees meer →
45202.jpg

Dogecoin (DOGE) Riskante EMA-Crossing Nadert, Cardano (ADA) Benadert Hoogtepunt van 2023, Solana (SOL) Onthult Verborgen Potentieel

Aanstaande EMA-kruising rond Dogecoin (DOGE) riskant, Cardano (ADA) nadert hoogtepunt van 2023, Solana (SOL) toont verborgen potentieel Cover afbeelding via www.freepik.com Disclaimer: De meningen van ...
Lees meer →

Koop je eerst Bitcoin (BTC) vandaag nog!

Het hoeft geen hele te zijn. Je kan gewoon beginnen met een klein stukje… ;-)