23424214234123.jpeg

Mike Novogratz voorspelt hoe laag de prijs van Bitcoin (BTC) kan dalen

In een interview op woensdag met CNBC, voorspelde Michael Novogratz, CEO van Galaxy Digital, dat de prijs van Bitcoin mogelijk kan dalen tot $42,000 als reactie op marktdynamiek of regelgevende omwentelingen.

“Regelgeving kan voor wat problemen zorgen. Of misschien werd de markt een beetje oververhit, en dat maakt mensen nerveus,” zei hij.

Ondanks deze specifieke cijfers, was zijn optimistische visie op de toekomst van de cryptomarkt duidelijk voelbaar.

Institutioneel geld is onderweg

Novogratz besprak de transformerende impact van institutionele adoptie op het cryptolandschap, met een bijzondere nadruk op de groeiende ETF-markt. “Toch? $42 biljoen aan vermogen wordt beheerd door makelaars. Babyboomers bezitten het grootste deel van de rijkdom in Amerika, en hun eerste gemakkelijke toegang tot Bitcoin krijgen… Je ziet het via ETFs, een enorme groei in een zeer korte tijd in dit hele ETF-complex,” stelde hij.

Deze instroom van institutionele interesse valideert niet alleen de cryptoruimte, maar kondigt ook een periode van consolidatie en uiteindelijk een opleving aan.

Hij voegde toe: “Ik denk niet dat dit gaat stoppen… Ik zie Bitcoin het jaar nog steeds een stuk hoger eindigen.”

Regulatieve uitdagingen

In navolging van de regelgeving, lichtte Novogratz de groeipijnen toe en de uiteindelijke volwassenwording van de cryptomarkt naarmate deze bredere acceptatie zoekt.

De vraag van klanten naar Bitcoin en andere digitale activa dwingt instellingen om, zij het voorzichtig, te draaien. “Het is onvermijdelijk. Waarom? Omdat hun klant belt en ze onder druk zet, met het verzoek, ‘We willen Bitcoin kopen met u,'” legde hij uit, en belichtte de druk die financiële adviseurs en platforms ervaren om crypto in hun aanbod op te nemen.

Een optimistisch perspectief

Blikkend naar de toekomst, ziet Novogratz een rooskleurige toekomst voor Bitcoin. De aanhoudende bullmarkt zal worden aangejaagd door zowel de macro-economische omgeving als de doorlopende adoptiecyclus, volgens de cryptobull.

Hij is het eens met Tom Lee’s optimistische visie dat de Bitcoin prijs nieuwe hoogtes kan bereiken, en mogelijk op korte termijn zijn eerdere piek van $69,000 test.

Deze optimistische kijk is gebaseerd op een combinatie van nieuwe kopersinteresse en macro-economische factoren, inclusief speculatie over het monetaire beleid van de Federal Reserve.

Bron

Laatste nieuwe cryptoartikels

45207.jpg

Belangrijk Cardano Nieuws op Komst? ADA Prijs Zegt Misschien

Het lijkt erop dat het Cardano-ecosysteem op het punt staat om belangrijke ontwikkelingen door te maken, afgaande op recente prijsbewegingen van het inheemse token, ADA. ...
Lees meer →
33251.jpeg

Vanguard Loopt Voorop met Instroom in Bitcoin ETF en Laat Concurrenten Ver Achter zich

Inhoud #BoycottVanguard mislukt De hype negeren Volgens Eric Balchunas, een senior ETF-analist, heeft Vanguard sinds de lancering van Bitcoin ETF’s ongeveer $30 miljard aan instroom ...
Lees meer →
45202.jpg

Dogecoin (DOGE) Riskante EMA-Crossing Nadert, Cardano (ADA) Benadert Hoogtepunt van 2023, Solana (SOL) Onthult Verborgen Potentieel

Aanstaande EMA-kruising rond Dogecoin (DOGE) riskant, Cardano (ADA) nadert hoogtepunt van 2023, Solana (SOL) toont verborgen potentieel Cover afbeelding via www.freepik.com Disclaimer: De meningen van ...
Lees meer →

Koop je eerst Bitcoin (BTC) vandaag nog!

Het hoeft geen hele te zijn. Je kan gewoon beginnen met een klein stukje… ;-)