43658.jpg

Goedkeuring van Bitcoin ETF kan leiden tot dramatische daling voor crypto, zegt expert

Optimisme en Bedreigingen rond Bitcoin ETF-goedkeuring

Hoewel de meerderheid van de experts en analisten optimistisch is over de potentiële effecten van de goedkeuring van een Bitcoin ETF door de SEC, wijzen sommigen op mogelijke bedreigingen die het met name op de middellange termijn kan veroorzaken. Is de euforie rondom de Bitcoin ETF te overdreven?

ETF-goedkeuring zal ‘verkoop-het-nieuws’ evenement zijn voor altcoins, zegt Ran Neuner

De zwakte van altcoins in alle segmenten bewijst dat de markt de potentiële ETF-goedkeuring in de VS beschouwt als een ‘verkoop-het-nieuws’ evenement. Dit zou binnenkort het begin kunnen zijn van een pijnlijke correctie, zegt Ran Neuner, oprichter van Crypto Banter, op X.

Daarom, voegt hij toe, is deze dramatische zwakte een duidelijk signaal dat de handel in ETF’s die de markt 203 dagen heeft opgepompt nu voorbij is. In een bijgevoegde grafiek laat hij zien dat deze hype begon op 16 juni 2023, toen het Amerikaanse zwaargewicht BlackRock een ETF aanvroeg.

Zodra dit verhaal volledig zijn stoom verliest, kunnen de cryptomarkten een pijnlijke correctie van 20% ondergaan. Dit kan bijvoorbeeld resulteren in een daling van de Bitcoin (BTC) prijs naar $35.000 en Ethereum (ETH) onder de $1.800.

Tegelijkertijd blijft de algehele trend op hoge tijdsbestekken bullish: de mogelijke ‘flush out’ van 20% zal slechts het begin aanduiden van de ‘volgende fase’ van de crypto rally.

Sinds de aankondiging waarnaar Neuner verwijst, is de geaggregeerde kapitalisatie van de cryptomarkten met bijna 65% gestegen.

Waarom kan goedkeuring van Bitcoin ETF slecht zijn voor crypto?

Ran Neuner is niet de enige cryptodeskundige die nadelige effecten voorziet die de goedkeuring van een Bitcoin ETF kan hebben op de digitale activasfeer.

BitMEX-oprichter Arthur Hayes geeft toe dat de Bitcoin ETF gevaarlijk kan zijn voor de aard van cryptocurrency, omdat het het verandert in een ander “klassiek” activum, waardoor de interesse in fysieke BTC vermindert.

Ook Bitcoiner Max Keiser, die Hayes’ zorgen echoot, voegt toe dat de stroom van waarde naar Bitcoin ETF’s gevaarlijk kan zijn voor de juridische status van zelfbewaring van Bitcoin (BTC).

Als zodanig moet de sector voorbereid zijn op een “ongewenste verrassing”, waarschuwt Keiser.

Bron

Laatste nieuwe cryptoartikels

43669.jpg

Elon Musk’s X Metaverse zou, indien gebouwd, een baanbrekende stap zijn: Dogecoin oprichter

Inhoud Elon Musk koopt Twitter en vormt het om naar X DOGE-oprichter droomt van een X-metaverse Een van de twee oprichters van de oorspronkelijke meme-cryptocurrency ...
Lees meer →
43661.jpg

Mysterie van de Satoshi Bitcoin (BTC) Wallet: Transactie van $1.19 Miljoen Geregistreerd

“`html Inhoud Satoshi Nakamoto walletadres ontvangt $1,19 miljoen: Wat we weten Wie is de geheimzinnige Satoshi-tegenpartij? Bitcoiners speculeren of de overdracht een dure fout was, ...
Lees meer →
43670.jpg

XRP toont ‘Death Cross’ op korte termijn grafieken, waarom dat niet zorgwekkend is

Een onheilspellend klinkend technisch patroon is verschenen op de korte termijn grafieken van XRP, namelijk de één-uurs en vier-uurs prijsgrafieken. De Simple Moving Average (SMA) ...
Lees meer →

Koop je eerst Bitcoin (BTC) vandaag nog!

Het hoeft geen hele te zijn. Je kan gewoon beginnen met een klein stukje… ;-)