unnamed 11.jpg

Shiba Inu (SHIB) Prijs Zal Cruciaal Steunniveau Bereiken

Shiba Inu (SHIB) Koers Nadert Cruciaal Steunniveau

Shiba Inu is niet ontkomen aan de wilde prijsschommelingen die we afgelopen dagen hebben gezien. Een blik op SHIB’s koersgrafiek wijst op een sterke neerwaartse trend, waarbij de munt de 50-daagse exponentiële voortschrijdend gemiddelde (EMA) heeft doorbroken, een essentiële indicator die handelaren in de gaten houden voor tekenen van de lange-termijn prijsrichting.

Na een periode van consolidatie is de prijs van SHIB gekelderd, door de 50 EMA heen, een beweging die traditioneel duidt op een berenmarkt. De koerstraject geeft aan dat het binnenkort een cruciaal steunniveau kan bereiken. Als SHIB aanzienlijke steun en handelsvolume rond dit niveau vindt, kan het mogelijk een herstel inzetten, met nieuwe hoop voor de houders ervan.

SHIB/USDT-grafiek door TradingView

Echter, de recente koersbeweging heeft SHIB gevaarlijk dicht bij de lagere 26 EMA gebracht, wat een langer durende neergang dreigt te veroorzaken. Het huidige steunniveau om in de gaten te houden ligt rond de $0.00000950. Als SHIB boven deze drempel blijft, kan het wijzen op een mogelijke herstelfase.

Aan de andere kant zou een daling onder dit punt verdere verkopen kunnen uitlokken. Weerstandsniveaus liggen nu rond de $0.00001000, die, bij een doorbraak naar boven, de weg zou kunnen vrijmaken voor een optimistische trendomkering.

De on-chain statistieken bieden een sprankje hoop, met een opvallende toename van grote transactieactiviteiten. Dit kan erop wijzen dat “walvissen”, of grote houders van SHIB, profiteren van de lage prijzen en proberen hun bezittingen te middelen in dollarwaarde.

De prijs van Shiba Inu heeft in vorige marktcycli stevigheid getoond door boven belangrijke technische steunniveaus te blijven. Deze aanhoudende kracht suggereert dat, hoewel er correcties hebben plaatsgevonden, de onderliggende marktdynamiek nog steeds potentieel heeft voor herstel. Daarnaast, nu de brede cryptomarkt zich voorbereidt op potentiële ETF-goedkeuringen, zou positief sentiment uit dergelijke evenementen kunnen overlopen en altcoins zoals SHIB ten goede kunnen komen.

Bitcoin Leidt de Dans

Bitcoin blijft op de voorgrond treden, getuigend van opmerkelijke veerkracht en sterkte. Terwijl altcoins een onophoudelijke waardevermindering ondergaan te midden van marktvrees, staat BTC sterk als de dominante kracht, potentieel op de drempel van een significante marktonrust.

Recente grafiekanalyses voor Bitcoin onthullen een opvallende volumestijging, wat wijst op een krachtige handelsactiviteit en toenemende interesse in de primaire cryptocurrency. Deze toename kan worden toegeschreven aan de groeiende speculatie over de mogelijke goedkeuring van een spot Bitcoin ETF, een ontwikkeling die met veel anticipatie wordt verwacht door marktdeelnemers. Zo’n goedkeuring wordt verwacht een enorme verschuiving in de marktstructuur te veroorzaken, mogelijk een nieuwe golf van institutionele investeringen en retailbelangstelling inleidend.

Hoewel de prijs van Bitcoin blijk geeft van kracht, is het een ander verhaal voor de altcoin-sector. Veel alternatieve cryptocurrencies worstelen onder de druk van marktonzekerheid. Het uitgestrekte altcoin-marktlandschap ondervindt een substantiële uitverkoop, veroorzaakt door een combinatie van factoren, waaronder winstnemingen, risicomijding en een verschuiving naar de relatieve veiligheid van Bitcoin.

Deze divergentie in marktgedrag benadrukt de gepercipieerde rol van Bitcoin als een digitaal toevluchtsoord of “digitaal goud” in tijden van onrust. Handelaren en investeerders keren vaak terug naar BTC als het vertrouwen in de bredere cryptomarkt afneemt. Dit gedrag komt tot uiting in de veerkracht van de Bitcoin-prijs, die een bullish vooruitzicht behoudt ondanks tegenwind vanuit de markt.

Het huidige scenario dient als een sterk teken van Bitcoin’s marktdominantie en de invloed die het heeft op het sentiment en de kapitaalstroom binnen de crypto-ruimte. Mocht de spot Bitcoin ETF worden goedgekeurd, dan kan dat de status van Bitcoin verder verstevigen en een herallocatie van kapitaal in gang zetten die de altcoin uitverkoop kan verergeren.

Bron

Laatste nieuwe cryptoartikels

43646.jpg

De rivaliteit tussen SHIB, PEPE en BONK neemt een nieuwe wending te midden van veranderende doelen.

Het trio van Shiba Inu (SHIB), PEPE en BONK bevindt zich op een gespannen herstelpad sinds het crypto-ecosysteem eerder in de week stuitte. Terwijl de ...
Lees meer →
43648.jpg

Arbitrum overtreft Ethereum in DEX-volume

Inhoudsopgave Veranderend landschap van DEX-volume Afnemende dominantie van Ethereum De Layer-2 schaaloplossing Arbitrum heeft Ethereum ingehaald qua volume van gedecentraliseerde exchanges (DEX). De laatste cijfers ...
Lees meer →
43649.jpg

Hier is Wanneer Bitcoin ETF Waarschijnlijk Groen Licht Krijgt, Zegt Bloomberg Expert, Niet Morgen

Wanneer Zou de SEC Bitcoin ETF’s Kunnen Goedkeuren Volgens Seyffart James Seyffart, ETF-onderzoeksanalist bij Bloomberg, heeft op het Twitter/X sociale mediaplatform zijn visie gedeeld over ...
Lees meer →

Koop je eerst Bitcoin (BTC) vandaag nog!

Het hoeft geen hele te zijn. Je kan gewoon beginnen met een klein stukje… ;-)