43670.jpg

XRP toont ‘Death Cross’ op korte termijn grafieken, waarom dat niet zorgwekkend is

Een onheilspellend klinkend technisch patroon is verschenen op de korte termijn grafieken van XRP, namelijk de één-uurs en vier-uurs prijsgrafieken.

De Simple Moving Average (SMA) 50 is onder de Simple Moving Average (SMA) 200 gedoken voor beide prijsgrafieken, wat een “Death Cross” bevestigt, een bearish indicator die aangeeft dat de daling op korte termijn zou kunnen overgaan in een meer aanhoudende neerwaartse trend.

Men zou kunnen zeggen dat de Death Cross net op tijd kwam voor de beren, gezien de drastische prijsdaling die XRP ondervond in de eerste week van 2024 na geruchten over de afwijzing van een Bitcoin spot ETF die de markt schrik aanjoegen.

XRP/USD 4-uurs grafiek, met dank aan: TradingView

XRP kelderde snel naar tweemaandelijkse dieptepunten van $0,50 van ongeveer $0,61 toen de cryptomarkt een drastische daling ervoer op 3 januari. De zesde grootste cryptocurrency kwam vervolgens onder druk te staan onder de dagelijkse MA 50 en 200 op $0,619 en $0,579, respectievelijk.

Op het moment van schrijven was XRP de laatste 24 uur met 2,02% gedaald naar $0,566. XRP zou zijn eerste rode week in 2024 kunnen afsluiten, al 8% in de min volgens TradingView-gegevens.

Waarom is het niet zorgwekkend?

Sommige deskundigen beschouwen de Death Cross als een onbetrouwbare indicator omdat het gebaseerd is op achteruitkijkende bewegende gemiddelden, prijsbewegingen achterna loopt en is bewezen een contrair signaal te zijn.

Hoewel een Death Cross in theorie een diepere uitverkoop voorspelt, tonen historische gegevens aan dat de meeste XRP Death Crosses belangrijke of tussentijdse marktbodems hebben gemarkeerd.

Dit zou kunnen zijn omdat Death Crosses worden gedefinieerd als optredend na een snelle val en daardoor onbetrouwbaar zijn als onafhankelijke indicatoren. De markt zou oververkocht kunnen zijn tegen de tijd dat de crossover plaatsvindt.

In het geval van een marktherstel, moeten de stieren de hoogte van 28 december van $0,658 overtreffen. Als de dalingen doorzetten, kan de XRP prijs terugkeren naar de dieptepunten van 3 januari van $0,50.
Bron

Laatste nieuwe cryptoartikels

43670.jpg

XRP toont ‘Death Cross’ op korte termijn grafieken, waarom dat niet zorgwekkend is

Een onheilspellend klinkend technisch patroon is verschenen op de korte termijn grafieken van XRP, namelijk de één-uurs en vier-uurs prijsgrafieken. De Simple Moving Average (SMA) ...
Lees meer →
43675.jpg

Shiba Inu (SHIB) Herovert Toppositie op ICP, Hoe Hoog Kan Het Gaan?

Shiba Inu (SHIB) worstelt nog steeds om boven water te blijven, maar heeft recentelijk een indrukwekkende verbetering laten zien door een stap hoger te komen ...
Lees meer →
43674.jpg

Michael Saylor geeft cruciale Bitcoin (BTC) waarschuwing uit

Inhoudsopgave Inhoud Waarschuwing van Michael Saylor aan Bitcoin-gemeenschap Cardano-oprichter bezorgd over crypto AI deepfakes De oprichter van het business intelligence bedrijf MicroStrategy, Michael Saylor, heeft ...
Lees meer →

Koop je eerst Bitcoin (BTC) vandaag nog!

Het hoeft geen hele te zijn. Je kan gewoon beginnen met een klein stukje… ;-)