s1528.jpg

Oprichter van Cardano doet optimistische ‘Midnight’ uitspraak

Cardano-oprichter reageert op privacyzorgen omtrent romantische chatbots

Cardano-oprichter Charles Hoskinson reageerde onlangs op een artikel over de privacyproblemen die romantische chatbots met zich meebrengen.

Volgens het rapport verzamelen romantische chatbots massieve hoeveelheden data, verstrekken ze dubbelzinnige informatie over hoe ze deze gebruiken, maken ze gebruik van onveilige wachtwoorden en ontbreekt het aan transparantie.

“Midnight lost dit op,” merkte Hoskinson op, verwijzend naar Midnight, een aankomende op privacy gerichte sidechain voor Cardano.

Midnight’s focus op databescherming

Het kernpunt van Midnight is databescherming, met name het waarborgen van gevoelige data, zowel persoonlijk als zakelijk, door het gebruik van blockchain- en cryptografietechnologie.

Toepassingen voor de Cardano sidechain Midnight bevatten identiteitsverificatie, gereguleerde toegang tot getokeniseerde digitale activa, verbeterde AI en LLMs, gedecentraliseerde kredietbeoordeling, anoniem stemmen en meer.

Midnight stelt voor om de ideeën van DeFi en TradFi te combineren door gebruik te maken van zero-knowledge cryptografie. Het zal gebruikers toestaan om geselecteerde gegevens bekend te maken terwijl het voldoet aan regelgevende behoeften.

Midnight introduceert smart contracts waarmee individuen en bedrijven geheimhouding van data kunnen bewaren zonder in te boeten aan decentralisatie. Het model van Midnight smart contracts is toepasbaar op een verscheidenheid aan gebruiksscenario’s, waaronder traditioneel bankieren (TradFi) en gedecentraliseerde financiën (DeFi), identiteitsbeheer, supply chain managementsystemen, gezondheidszorgapplicaties en vele anderen.

In het vierde kwartaal werden verschillende Midnight-functies en toepassingen onthuld. Midnight gebruikt een taal die bedoeld is om te integreren met Typescript en is gebaseerd op Substrate, een programmeerplatform dat populair is gemaakt door Polkadot. Sinds de start in november 2023 heeft het initiele devnet meer dan 600 ontwikkelingsteams aan boord gekregen.

Bron

Laatste nieuwe cryptoartikels

45207.jpg

Belangrijk Cardano Nieuws op Komst? ADA Prijs Zegt Misschien

Het lijkt erop dat het Cardano-ecosysteem op het punt staat om belangrijke ontwikkelingen door te maken, afgaande op recente prijsbewegingen van het inheemse token, ADA. ...
Lees meer →
33251.jpeg

Vanguard Loopt Voorop met Instroom in Bitcoin ETF en Laat Concurrenten Ver Achter zich

Inhoud #BoycottVanguard mislukt De hype negeren Volgens Eric Balchunas, een senior ETF-analist, heeft Vanguard sinds de lancering van Bitcoin ETF’s ongeveer $30 miljard aan instroom ...
Lees meer →
45202.jpg

Dogecoin (DOGE) Riskante EMA-Crossing Nadert, Cardano (ADA) Benadert Hoogtepunt van 2023, Solana (SOL) Onthult Verborgen Potentieel

Aanstaande EMA-kruising rond Dogecoin (DOGE) riskant, Cardano (ADA) nadert hoogtepunt van 2023, Solana (SOL) toont verborgen potentieel Cover afbeelding via www.freepik.com Disclaimer: De meningen van ...
Lees meer →

Koop je eerst Bitcoin (BTC) vandaag nog!

Het hoeft geen hele te zijn. Je kan gewoon beginnen met een klein stukje… ;-)