2342342333423.jpeg

Ripple CEO reageert op geruchten over XRP ETF

Inhoud

In een interview met Bloomberg sprak Ripple CEO Brad Garlinghouse over de rondzoemende geruchten betreffende de mogelijke lancering van een XRP exchange-traded fund (ETF) en deelde zijn inzichten over de huidige staat van regelgeving in de cryptomarkt. 

Garlinghouse benadrukte dat Ripple’s recente juridische overwinningen tegen de Securities and Exchange Commission (SEC) een keerpunt waren en benadrukte de behoefte aan duidelijkere regels in de sector.

Ripple’s juridische strijd en regelgevend landschap

Tijdens het interview ging Garlinghouse in op Ripple’s confrontaties met de SEC, daarbij opmerkend dat het bureau kiest voor regulering via handhaving in plaats van het verstrekken van duidelijke richtlijnen voor de industrie. 

Hij wees erop dat rechtbanken consequent tegen de SEC hebben geoordeeld, inclusief in het voordeel van Ripple door te bepalen dat XRP geen effect is. 

Hij blijft hoopvol voor een toekomst waarin regelgevende duidelijkheid wordt bereikt, hetzij door inzicht van de SEC zelf of door actie van het congres.

“Ze hebben consequent verloren. Ze verloren de Ripple-zaak op alles wat hen lief was,” verklaarde hij. Garlinghouse uitte zijn optimisme voor regelgevende vooruitgang, en merkte op: “Het stopt, denk ik, als de SEC zich realiseert dat ze consequent verliezen, of als het Congres ingrijpt en nieuwe wetgeving schrijft.”

De potentie van een XRP ETF

Betreffende het onderwerp van een XRP ETF, uitte Garlinghouse zijn optimisme, parallellen trekkend met de begindagen van de aandelenmarkt waarin diversificatie cruciaal was om risico’s te beheren. 

Hij ziet de goedkeuring van een Bitcoin ETF als een teken dat de rechtbanken bereid zijn de weerstand van de SEC uit te dagen. 

“Ik denk dat het alleen maar logisch is dat er ook andere ETF’s zullen zijn,” zei hij. Hoewel hij geen specifieke gesprekken bevestigde, uitte Garlinghouse de steun van Ripple voor een XRP ETF: “We zouden het zeker toejuichen. En ik denk dat het onvermijdelijk is dat er meerdere ETF’s zullen zijn rond verschillende tokens.”

Bron

Laatste nieuwe cryptoartikels

45207.jpg

Belangrijk Cardano Nieuws op Komst? ADA Prijs Zegt Misschien

Het lijkt erop dat het Cardano-ecosysteem op het punt staat om belangrijke ontwikkelingen door te maken, afgaande op recente prijsbewegingen van het inheemse token, ADA. ...
Lees meer →
33251.jpeg

Vanguard Loopt Voorop met Instroom in Bitcoin ETF en Laat Concurrenten Ver Achter zich

Inhoud #BoycottVanguard mislukt De hype negeren Volgens Eric Balchunas, een senior ETF-analist, heeft Vanguard sinds de lancering van Bitcoin ETF’s ongeveer $30 miljard aan instroom ...
Lees meer →
45202.jpg

Dogecoin (DOGE) Riskante EMA-Crossing Nadert, Cardano (ADA) Benadert Hoogtepunt van 2023, Solana (SOL) Onthult Verborgen Potentieel

Aanstaande EMA-kruising rond Dogecoin (DOGE) riskant, Cardano (ADA) nadert hoogtepunt van 2023, Solana (SOL) toont verborgen potentieel Cover afbeelding via www.freepik.com Disclaimer: De meningen van ...
Lees meer →

Koop je eerst Bitcoin (BTC) vandaag nog!

Het hoeft geen hele te zijn. Je kan gewoon beginnen met een klein stukje… ;-)