s1550.jpg

Ripple’s Grootse Plan voor Wereldwijde Betalingen Met Blockchain Onthuld

Ripple’s Grootse Plan voor Wereldwijde Betalingen met Blockchain Onthuld.

In een recent inzichtsrapport bespreekt Ripple vier belangrijke observaties over het gebruik van betalingen, adoptieplannen en de barrières voor groei. Ripple en de U.S. Faster Payments Council (FPC) werkten aan een tweede jaarlijkse wereldwijde enquête van 2023 die de huidige en toekomstige gebruik van blockchain betalingsystemen onderzocht om een beter begrip te krijgen van wat er gebeurt in de markt.

Meer dan 100 leiders op het gebied van betalingen namen deel aan de enquête, waaronder een aanzienlijk aantal oprichters, CEO’s en technische leiders.

Vier belangrijke inzichten

Ripple presenteerde vier belangrijke inzichten over blockchain in wereldwijde betalingen. Ten eerste: blockchain in betalingen ontsluit echte waarde.

Uit eerder onderzoek, volgens Ripple, bleek dat leiders positief waren over blockchain en cryptocurrency technologie voor snellere betalingen, evenals het potentieel van blockchain betalingsverwerking. Nu zijn deze sentimenten omgezet in echte waarde.

Ten tweede, hoewel de gebruikscases voor blockchain betalingen breed zijn, zijn ze mogelijk niet allemaal even interessant. Als het gaat om binnenlandse betalingen, tonen organisaties een voorkeur voor business-to-business (B2B) toepassingen. Ter context: peer-to-peer (P2P) betalingen zijn de op een na populairste use case onder degenen die cryptocurrency testen of gebruiken, goed voor 20%.

Betalingen van consumenten-naar-bedrijven (C2B) zijn de minst beoogde use case voor bedrijven die blockchain technologie ontwikkelen of testen. Echter, voor degenen die toekomstig gebruik overwegen, is er enige interesse in C2B.

Respondenten gaven ook sterke voorkeuren aan voor grensoverschrijdende betalingsgevallen die wrijving, risico en kosten verminderen.

Ten derde, angsten rondom cryptocurrency verminderen “grotendeels”. Ripple benadrukt een bemoedigende ontwikkeling door te stellen dat 59% van de respondenten hun bedrijven consumenten toestaat (of overweegt toe te staan) betalingen te doen met cryptocurrency. Op dit moment is 28% van de organisaties hier tegen. Zorgen onder deze laatste groep draaien om twee grote oorzaken: aversie tegen crypto en een lage risicotolerantie.

Als laatste, het sentiment rond blockchain technologie en duurzaamheid blijft sterk onder betalingsleiders.

Ripple deelt verwachtingen over gebruik van blockchain in wereldwijde betalingen

Ripple onthult zijn verwachtingen voor blockchain technologie, door het te beschrijven als een technologie die bewezen resultaten levert over een divers, breed scala aan aantrekkelijke gebruikscases voor geldoverdrachten, snellere en kosten-effectievere betalingstransacties en een meer toekomstbestendige, transparante betalingsoptie dan traditionele betaalmethoden.

Naarmate de uitrol toeneemt, verwacht Ripple dat het verhaal over de duurzaamheid, flexibiliteit en nut van blockchain in wereldwijde betalingen zal groeien.

Bron

Laatste nieuwe cryptoartikels

45207.jpg

Belangrijk Cardano Nieuws op Komst? ADA Prijs Zegt Misschien

Het lijkt erop dat het Cardano-ecosysteem op het punt staat om belangrijke ontwikkelingen door te maken, afgaande op recente prijsbewegingen van het inheemse token, ADA. ...
Lees meer →
33251.jpeg

Vanguard Loopt Voorop met Instroom in Bitcoin ETF en Laat Concurrenten Ver Achter zich

Inhoud #BoycottVanguard mislukt De hype negeren Volgens Eric Balchunas, een senior ETF-analist, heeft Vanguard sinds de lancering van Bitcoin ETF’s ongeveer $30 miljard aan instroom ...
Lees meer →
45202.jpg

Dogecoin (DOGE) Riskante EMA-Crossing Nadert, Cardano (ADA) Benadert Hoogtepunt van 2023, Solana (SOL) Onthult Verborgen Potentieel

Aanstaande EMA-kruising rond Dogecoin (DOGE) riskant, Cardano (ADA) nadert hoogtepunt van 2023, Solana (SOL) toont verborgen potentieel Cover afbeelding via www.freepik.com Disclaimer: De meningen van ...
Lees meer →

Koop je eerst Bitcoin (BTC) vandaag nog!

Het hoeft geen hele te zijn. Je kan gewoon beginnen met een klein stukje… ;-)