43229.jpg

Ripple’s Rechtszaaldrama Escaleert met Kraken’s Meest Recente Zet

Kraken komt tussen in juridisch gevecht van Ripple

Cryptocurrencybeurs Kraken heeft een beslissende stap genomen door een verzoek tot tussenkomst in te dienen in de voortdurende rechtszaak tussen Ripple en haar aanklagers, volgens recente gerechtelijke documenten.

Kraken’s actie is een reactie op een gerechtelijk bevel dat alle Amerikaanse beurzen heeft verplicht om privé handelsgegevens en de identiteiten van klanten die in Ripple’s XRP handelden, over te dragen aan het juridische team van de eisers.

Bescherming van klantenprivacy

In het document geeft de beurs aan dat het zich niet verzet tegen de door de hoofdklagers voorgestelde uitgebreide kennisgeving, maar Kraken vreest dat haar klanten de naleving van het bedrijf kunnen opvatten als een ondersteuning van de rechtszaak tegen Ripple.

Het bedrijf benadrukt zijn recht om zijn standpunt duidelijk te maken aan zijn klanten, onderstrepend de noodzaak om zijn reputatie en het vertrouwen van zijn gebruikers te handhaven.

Door tussenkomst wil Kraken ervoor zorgen dat de communicatie met haar klanten ongefilterd en transparant blijft te midden van de voortdurende rechtszaak.

Een nadere blik op de juridische problemen van Ripple

In de juridische confrontatie tussen Ripple Labs en een groep eisers onder leiding van Zakinov, staat centraal of XRP als een effect geclassificeerd zou moeten worden.

De rechtszaak beweert dat Ripple een ongeregistreerde effectenaanbieding heeft gehouden, een claim die Ripple ontkent door de gelijkenis van XRP met andere cryptocurrencies zoals Bitcoin naar voren te brengen.

Naarmate de zaak zich ontwikkelde, wekte een gerechtelijk bevel dat Amerikaanse beurzen eist om gebruikersinformatie over XRP-handel te onthullen, privacyzorgen op.

Amerikaanse beurzen, waaronder Kraken, bevinden zich in een lastige positie omdat zij moeten balanceren tussen naleving van juridische verzoeken en de bescherming van de privacy van hun klanten.

Bron

Laatste nieuwe cryptoartikels

45207.jpg

Belangrijk Cardano Nieuws op Komst? ADA Prijs Zegt Misschien

Het lijkt erop dat het Cardano-ecosysteem op het punt staat om belangrijke ontwikkelingen door te maken, afgaande op recente prijsbewegingen van het inheemse token, ADA. ...
Lees meer →
33251.jpeg

Vanguard Loopt Voorop met Instroom in Bitcoin ETF en Laat Concurrenten Ver Achter zich

Inhoud #BoycottVanguard mislukt De hype negeren Volgens Eric Balchunas, een senior ETF-analist, heeft Vanguard sinds de lancering van Bitcoin ETF’s ongeveer $30 miljard aan instroom ...
Lees meer →
45202.jpg

Dogecoin (DOGE) Riskante EMA-Crossing Nadert, Cardano (ADA) Benadert Hoogtepunt van 2023, Solana (SOL) Onthult Verborgen Potentieel

Aanstaande EMA-kruising rond Dogecoin (DOGE) riskant, Cardano (ADA) nadert hoogtepunt van 2023, Solana (SOL) toont verborgen potentieel Cover afbeelding via www.freepik.com Disclaimer: De meningen van ...
Lees meer →

Koop je eerst Bitcoin (BTC) vandaag nog!

Het hoeft geen hele te zijn. Je kan gewoon beginnen met een klein stukje… ;-)