77996555.jpeg

SEC tegen Yellen? Ripple-jurist bevraagt crypto-regelgeving

Inhoud

De discussie rondom de regulering van cryptocurrency heeft een nieuwe wending genomen toen Stuart Alderoty, een topadvocaat voor Ripple, op Twitter tegenstrijdige verklaringen van de Securities and Exchange Commission (SEC) en minister van Financiën Janet Yellen aan het licht bracht.

In een recente rechtszaak met Coinbase omschreef de SEC de cryptocurrency markt als een “afrondingsfout” in het algemene schema van de wereldwijde kapitaalmarkten en bevestigde zijn autoriteit over de sector.

Daarentegen drong Yellen slechts een dag eerder bij het Congres aan op nieuwe wetgeving om de regelgevingslacunes in het domein van cryptocurrency aan te pakken.

Yellen roept op tot dringende crypto-regelgeving

Tegen de achtergrond van de ineenstorting van de FTX-beurs en toenemende kwetsbaarheden in de digitale activaruimte heeft minister van Financiën Janet Yellen het Congres opgeroepen om snel nieuwe wetgeving aan te nemen om de cryptocurrency-markt te reguleren.

Zoals gerapporteerd door U.Today, heeft Yellen een aanzienlijke regelgeving lacune aangewezen, met name de noodzaak benadrukkend voor expliciete juridische kaders om de spotmarkt voor digitale activa die niet als effecten worden geclassificeerd, te regeren.

De voorgestelde Financial Innovation and Technology Act is een dergelijke wetgevende poging die federale regelgevers duidelijk toezicht wil geven over de markten voor digitale activa, met de intentie om klantenbescherming en marktintegriteit te versterken.

Coinbase daagt de SEC uit

In een federale rechtbank in Manhattan stonden Coinbase en de SEC tegenover elkaar in een juridisch gevecht dat een precedent zou kunnen scheppen voor de classificatie van digitale activa. Centraal in het debat staat de vraag of cryptocurrencies zoals Solana, Cardano en Polygon, verhandeld op Coinbase en door de SEC beschouwd als investeringscontracten, geregistreerd moeten worden als effecten.

Coinbase bestrijdt deze notie en betoogt dat crypto-activa niet passen binnen de traditionele definitie van een investeringscontract.

De rechtszaak van de SEC strekt zich uit tot verder dan de aanbiedingen van tokens, het richt zich ook op de ‘staking’-programma’s van de beurs, waarvan het agentschap beweert dat ze geregistreerd moeten zijn.

Bron

Laatste nieuwe cryptoartikels

45207.jpg

Belangrijk Cardano Nieuws op Komst? ADA Prijs Zegt Misschien

Het lijkt erop dat het Cardano-ecosysteem op het punt staat om belangrijke ontwikkelingen door te maken, afgaande op recente prijsbewegingen van het inheemse token, ADA. ...
Lees meer →
33251.jpeg

Vanguard Loopt Voorop met Instroom in Bitcoin ETF en Laat Concurrenten Ver Achter zich

Inhoud #BoycottVanguard mislukt De hype negeren Volgens Eric Balchunas, een senior ETF-analist, heeft Vanguard sinds de lancering van Bitcoin ETF’s ongeveer $30 miljard aan instroom ...
Lees meer →
45202.jpg

Dogecoin (DOGE) Riskante EMA-Crossing Nadert, Cardano (ADA) Benadert Hoogtepunt van 2023, Solana (SOL) Onthult Verborgen Potentieel

Aanstaande EMA-kruising rond Dogecoin (DOGE) riskant, Cardano (ADA) nadert hoogtepunt van 2023, Solana (SOL) toont verborgen potentieel Cover afbeelding via www.freepik.com Disclaimer: De meningen van ...
Lees meer →

Koop je eerst Bitcoin (BTC) vandaag nog!

Het hoeft geen hele te zijn. Je kan gewoon beginnen met een klein stukje… ;-)