234234231423142432.png

Vitalik Buterin pleit voor geavanceerde L1-functies

Inhoud

Ethereum mede-oprichter Vitalik Buterin heeft weer zich tot X gewend om zijn evoluerende perspectief op de afwegingen tussen complexiteiten van laag 1 (L1) en laag 2 (L2) binnen blockchain-architecturen te delen.

Buterin lijkt te pleiten voor het verbeteren van L1-functies om de lasten van L2-oplossingen te verlichten.

Deze aanpak markeert een vertrek van zijn eerdere opvattingen. “Met een L2-fout zouden mensen permanent veel geld kunnen verliezen,” waarschuwde Buterin.

Herbeoordeling van L1- en L2-dynamieken

Buterins inzichten onthullen een genuanceerd begrip van de risico’s die geassocieerd zijn met fouten op zowel L1 als L2.

Een L1 consensusstoring, hoewel ontwrichtend, kan meestal worden opgelost met snelle acties van kernontwikkelaars, waarbij de normale gang van zaken binnen een relatief korte tijd wordt hersteld.

Daarentegen zouden bugs op L2-niveau veel ernstigere gevolgen kunnen hebben, mogelijk leidend tot onomkeerbare financiële verliezen voor gebruikers.

Deze realisatie heeft Buterin ertoe gebracht te pleiten voor de integratie van meer geavanceerde functies op L1-niveau. Dit zou de coderingslast op L2-oplossingen verlichten en deze tegelijkertijd vereenvoudigen voor ontwikkelaars en gebruikers.

De L2-kloof overbruggen

In een blogpost van oktober ging Buterin dieper in op het Ethereum laag 2-ecosysteem, waarbij hij de snelle uitbreiding en de toenemende heterogeniteit van L2-projecten belichtte.

Van EVM-compatibele rollups zoals Arbitrum en Optimism tot nieuwe ondernemingen zoals Linea en Zeth, het landschap wordt steeds diverser.

Buterin merkt de trend op naar meer gevarieerde L2-oplossingen, met projecten die steeds vaker proberen af te stemmen op Ethereum’s ecosysteem of die verkenningen doen naar op blockchain gebaseerde beveiligingsverbeteringen.

Met dat gezegd te hebben, er is geen “one-size-fits-all” oplossing voor de op één na grootste blockchain, volgens Buterin.

Bron

Laatste nieuwe cryptoartikels

45207.jpg

Belangrijk Cardano Nieuws op Komst? ADA Prijs Zegt Misschien

Het lijkt erop dat het Cardano-ecosysteem op het punt staat om belangrijke ontwikkelingen door te maken, afgaande op recente prijsbewegingen van het inheemse token, ADA. ...
Lees meer →
33251.jpeg

Vanguard Loopt Voorop met Instroom in Bitcoin ETF en Laat Concurrenten Ver Achter zich

Inhoud #BoycottVanguard mislukt De hype negeren Volgens Eric Balchunas, een senior ETF-analist, heeft Vanguard sinds de lancering van Bitcoin ETF’s ongeveer $30 miljard aan instroom ...
Lees meer →
45202.jpg

Dogecoin (DOGE) Riskante EMA-Crossing Nadert, Cardano (ADA) Benadert Hoogtepunt van 2023, Solana (SOL) Onthult Verborgen Potentieel

Aanstaande EMA-kruising rond Dogecoin (DOGE) riskant, Cardano (ADA) nadert hoogtepunt van 2023, Solana (SOL) toont verborgen potentieel Cover afbeelding via www.freepik.com Disclaimer: De meningen van ...
Lees meer →

Koop je eerst Bitcoin (BTC) vandaag nog!

Het hoeft geen hele te zijn. Je kan gewoon beginnen met een klein stukje… ;-)