s0573 0.jpg

XRP-prijs nadert belangrijk horizontaal steunniveau

Inhoud

Een recente waarschuwing van 100eyes Crypto Scanner belichtte een kritiek moment voor Ripple-gerelateerde XRP. De controversiële token nadert wat technische analisten “horizontale ondersteuning” noemen.

Dit belangrijke technische niveau kan cruciaal zijn voor de korte termijn prijsbewegingen van het digitale activum.

Begrijpen van horizontale ondersteuning

Horizontale ondersteuning is een term die in technische analyse wordt gebruikt om te verwijzen naar een specifiek prijsniveau waar een cryptocurrency, zoals XRP, in het verleden moeite heeft gehad om onder te zakken.

Het is het punt waar de koopinteresse voldoende sterk is om verdere daling van de prijs te voorkomen.

Het niveau, vaak gevisualiseerd als een horizontale lijn op prijsgrafieken, vertegenwoordigt een psychologische barrière voor de markt. In het geval van XRP ligt deze ondersteuning in de buurt van de $0,56, een niveau waar de cryptocurrency eerder heeft gestabiliseerd en hersteld.

Handelaren letten vaak nauw op deze niveaus, aangezien een doorbraak onder de ondersteuning kan leiden tot verdere verkoopdruk, terwijl een rebound van dit niveau kan wijzen op een mogelijk herstel.

Een dag in het rood

In de afgelopen 24 uur is XRP met 3,9% gedaald, volgens CoinGecko data. Ter vergelijking, Bitcoin (BTC), de toonaangevende cryptocurrency qua marktkapitalisatie, heeft relatieve stabiliteit behouden met een bescheiden daling van 1,6% over de afgelopen dag, terwijl Ethereum (ETH) met 2,9% is gezakt.

Andere altcoins hebben uiteenlopende paden getoond, met een daling van Solana (SOL) met 5,9% in de afgelopen 24 uur, maar met een sterke stijging van 7,7% over de week.

Opmerkelijk is dat Cardano (ADA) een daling van 7,4% heeft ervaren op de dag, ondanks dat het leidt met een stijging van 11,6% over de afgelopen zeven dagen.

Bron

Laatste nieuwe cryptoartikels

45207.jpg

Belangrijk Cardano Nieuws op Komst? ADA Prijs Zegt Misschien

Het lijkt erop dat het Cardano-ecosysteem op het punt staat om belangrijke ontwikkelingen door te maken, afgaande op recente prijsbewegingen van het inheemse token, ADA. ...
Lees meer →
33251.jpeg

Vanguard Loopt Voorop met Instroom in Bitcoin ETF en Laat Concurrenten Ver Achter zich

Inhoud #BoycottVanguard mislukt De hype negeren Volgens Eric Balchunas, een senior ETF-analist, heeft Vanguard sinds de lancering van Bitcoin ETF’s ongeveer $30 miljard aan instroom ...
Lees meer →
45202.jpg

Dogecoin (DOGE) Riskante EMA-Crossing Nadert, Cardano (ADA) Benadert Hoogtepunt van 2023, Solana (SOL) Onthult Verborgen Potentieel

Aanstaande EMA-kruising rond Dogecoin (DOGE) riskant, Cardano (ADA) nadert hoogtepunt van 2023, Solana (SOL) toont verborgen potentieel Cover afbeelding via www.freepik.com Disclaimer: De meningen van ...
Lees meer →

Koop je eerst Bitcoin (BTC) vandaag nog!

Het hoeft geen hele te zijn. Je kan gewoon beginnen met een klein stukje… ;-)