unnamed 55.jpg

XRP Wreed Geweigerd, Ethereum (ETH) Flirt Met $3.000, Heeft Bitcoin (BTC) Een Plateau Bereikt?

Inhoud

De recente prijsontwikkeling van XRP is hard afgewezen, doordat het een vrijwel ondoordringbaar weerstandsniveau is tegengekomen dat de opwaartse beweging heeft gestuit. Deze samenvloeiing van weerstandsniveaus is bijzonder fors omdat het samenvalt met de 100, 50 en 200 EMAs, belangrijke technische indicatoren die nauwlettend door handelaren worden gevolgd voor significante prijsbewegingen.

Het huidige prijsniveau heeft zich als een aanzienlijke barrière voor XRP bewezen, aangezien de EMAs zijn samengekomen om een strakke band van weerstand te vormen. Deze band heeft de prijs effectief afgetopt, fungerend als een plafond waar XRP moeite mee heeft gehad om te doorbreken. De nauwe nabijheid van deze EMAs geeft een kritiek beslissingspunt voor het activum aan; een doorbraak naar boven zou een sterke bullish wending kunnen signaleren, terwijl voortdurende afwijzing het huidige niveau als een stevig plafond kan bevestigen.

XRP/USDT grafiek door TradingView

De situatie wordt verder verergerd door het opvallende gebrek aan handelsvolume. Volume dient als brandstof voor prijsbewegingen, met hogere volumes vaak geassocieerd met sterke prijsactie. Het lauwe volume dat XRP’s benadering van deze weerstand vergezelt, suggereert een gebrek aan overtuiging onder kopers, wat vaak voorafgaat aan een prijsretreat.

Vanuit een technisch oogpunt is de weerstandszone rond $0.58 tot $0.60 het gebied van belang. XRP’s recente aanloop tot dit niveau werd met snelle ontkenning begroet wat aangeeft dat het overkomen van deze barrière een significante toevloed van kopersbelangstelling en volume zal vereisen.

Aan de steunkant is het $0.50-niveau er een om in de gaten te houden. Dit heeft gediend als een historisch psychologisch en technisch steunniveau, en heeft een basis voor prijsherstel in het verleden geleverd. Indien XRP terugvalt, zou de reactie van kopers op dit niveau het korte-termijn lot van het activum kunnen bepalen.

Ethereum bijna daar

Ethereum staat op het punt om de cruciale $3.000 grens te doorbreken, en toont aanzienlijke kracht in een anders lauwe markt. Zijn veerkracht en opwaartse momentum kunnen goed dienen als een katalysator voor breder marktoptimisme.

De stijging naar $3.000 is gemarkeerd door consistente hogere dieptepunten en hogere hoogtepunten, een bullish patroon dat sterke koopbelangstelling bij elke dip suggereert. Technische indicatoren zijn gunstig geworden, met Ethereum die onlangs voorbij de 50-daagse en 100-daagse EMAs is geduwd — een teken dat het momentum kan volhouden.

Steunniveaus voor ETH zijn opvallend robuust geweest. De primaire steun op het $2.750-niveau, wat samenvalt met de 50-daagse EMA, is goed verdedigd door de stieren. Dit niveau is kritiek omdat het meerdere keren is getest, en heeft bewezen een springplank voor daaropvolgende rallies te zijn. Aan de bovenkant staat de psychologische en technische barrière van $3.000 als de volgende significante uitdaging. Een overtuigende sluiting boven dit niveau zou de poorten kunnen openen voor verdere verkenning in onontdekte prijsgebieden, met mogelijke tussenliggende weerstand op $3.200.

ETH’s uitzonderlijke prestatie kan gedeeltelijk worden toegeschreven aan de lopende ontwikkelingen binnen haar ecosysteem. De introductie van ERC-404, een nieuwe tokenstandaard die de veelzijdigheid van NFT’s combineert met de fungibiliteit van standaard tokens, is een innovatie die de positie van Ethereum als het toonaangevende platform voor gedecentraliseerde applicaties kan versterken.

Bitcoin ondervindt weerstand

Een onderzoek van de BTC grafiek onthult dat het activum een consolidatiefase doormaakt, wat vaak een voorbode is van een trend voortzetting in plaats van een teken van stagnatie.

Momenteel handelend boven het $50.000-merk, heeft Bitcoin een stabiele positie dichtbij deze psychologische drempel onderhouden. De consolidatiefase wordt gekarakteriseerd door een versmallend prijsbereik, met Bitcoin die tussen steun- en weerstandsniveaus oscilleert die in de loop van de tijd convergeert. Deze verstrakking van prijsbeweging wordt vaak geassocieerd met de accumulatie van activa door handelaren en investeerders, en zet het podium voor een mogelijke uitbraak.

Het belangrijkste steunniveau voor Bitcoin ligt rond het $48.000-gebied, dat samenv””alt=”” met de 50-daagse EMA. Dit niveau is getest en heeft standgehouden bij verschillende gelegenheden, wat duidt op sterke koopbelangstelling. Aan de andere kant bevindt de directe weerstand zich dichtbij het $53.000-punt. Een overtuigende doorbraak boven dit niveau kan een bullish voortzetting signaleren, potentieel richting vorige hoogtepunten of het zetten van nieuwe records.

Bron

Laatste nieuwe cryptoartikels

45207.jpg

Belangrijk Cardano Nieuws op Komst? ADA Prijs Zegt Misschien

Het lijkt erop dat het Cardano-ecosysteem op het punt staat om belangrijke ontwikkelingen door te maken, afgaande op recente prijsbewegingen van het inheemse token, ADA. ...
Lees meer →
33251.jpeg

Vanguard Loopt Voorop met Instroom in Bitcoin ETF en Laat Concurrenten Ver Achter zich

Inhoud #BoycottVanguard mislukt De hype negeren Volgens Eric Balchunas, een senior ETF-analist, heeft Vanguard sinds de lancering van Bitcoin ETF’s ongeveer $30 miljard aan instroom ...
Lees meer →
45202.jpg

Dogecoin (DOGE) Riskante EMA-Crossing Nadert, Cardano (ADA) Benadert Hoogtepunt van 2023, Solana (SOL) Onthult Verborgen Potentieel

Aanstaande EMA-kruising rond Dogecoin (DOGE) riskant, Cardano (ADA) nadert hoogtepunt van 2023, Solana (SOL) toont verborgen potentieel Cover afbeelding via www.freepik.com Disclaimer: De meningen van ...
Lees meer →

Koop je eerst Bitcoin (BTC) vandaag nog!

Het hoeft geen hele te zijn. Je kan gewoon beginnen met een klein stukje… ;-)