cryptovaluta detail cryptosite

Avalanche (AVAX)

Avalanche (AVAX)

Avalanche (AVAX) is een open-source blockchainplatform dat is ontworpen om de problemen van schaalbaarheid en interoperabiliteit op te lossen. Het platform is ontwikkeld door Emin Gün Sirer, een gerenommeerde computerwetenschapper en professor aan de Cornell University.

Consensusmechanisme

Avalanche maakt gebruik van een nieuw consensusmechanisme genaamd Avalanche Consensus. Dit mechanisme maakt gebruik van een netwerk van validators die transacties valideren en blokken aan de blockchain toevoegen. Het unieke aan Avalanche Consensus is dat het in staat is om transacties zeer snel te verwerken, terwijl het ook zeer veilig en gedecentraliseerd blijft.

Transactiesnelheid

Een van de belangrijkste voordelen van Avalanche is de hoge transactiesnelheid. Het platform is in staat om meer dan 4.500 transacties per seconde te verwerken, wat veel hoger is dan de meeste andere blockchainplatforms. Dit maakt Avalanche zeer geschikt voor toepassingen die hoge transactievolumes vereisen, zoals betalingen en gedecentraliseerde financiële toepassingen (DeFi).

Interoperabiliteit

Avalanche is ook ontworpen om interoperabiliteit tussen verschillende blockchainplatforms mogelijk te maken. Het platform ondersteunt de uitwisseling van digitale activa tussen verschillende blockchains, waardoor gebruikers gemakkelijk activa kunnen verplaatsen tussen verschillende platforms. Dit maakt Avalanche een belangrijke speler in de opkomende wereld van gedecentraliseerde financiën (DeFi).

Tokenomics

De native token van Avalanche is AVAX. AVAX wordt gebruikt als brandstof voor transacties op het platform en als beloning voor validators die transacties valideren en blokken aan de blockchain toevoegen. Het totale aanbod van AVAX is beperkt tot 720 miljoen tokens.

Conclusie

Avalanche is een veelbelovend blockchainplatform dat is ontworpen om de problemen van schaalbaarheid en interoperabiliteit op te lossen. Met zijn unieke consensusmechanisme en hoge transactiesnelheid is Avalanche goed gepositioneerd om een belangrijke speler te worden in de opkomende wereld van gedecentraliseerde financiën (DeFi).

← Terug naar overzicht

Avalanche (AVAX) koers

Laatste nieuwe cryptoartikels

2342342342342.png

Bloomberg Expert Ontrafelt Meme Coin

De aantrekkingskracht en risico’s van meme munten In een recente uitwisseling op X besprak Joe Weisenthal, de co-presentator van What’d You Miss? op Bloomberg Television, ...
Lees meer →
45207.jpg

Belangrijk Cardano Nieuws op Komst? ADA Prijs Zegt Misschien

Het lijkt erop dat het Cardano-ecosysteem op het punt staat om belangrijke ontwikkelingen door te maken, afgaande op recente prijsbewegingen van het inheemse token, ADA. ...
Lees meer →
33251.jpeg

Vanguard Loopt Voorop met Instroom in Bitcoin ETF en Laat Concurrenten Ver Achter zich

Inhoud #BoycottVanguard mislukt De hype negeren Volgens Eric Balchunas, een senior ETF-analist, heeft Vanguard sinds de lancering van Bitcoin ETF’s ongeveer $30 miljard aan instroom ...
Lees meer →

Koop je eerst Bitcoin (BTC) vandaag nog!

Het hoeft geen hele te zijn. Je kan gewoon beginnen met een klein stukje… ;-)