cryptovaluta detail cryptosite

Balancer (BAL)

Balancer (BAL)

Balancer is een gedecentraliseerde uitwisseling (DEX) die is gebouwd op het Ethereum-netwerk. Het is een platform dat gebruikers in staat stelt om hun eigen portefeuilles te beheren en te handelen in verschillende cryptocurrencies. Balancer is opgericht in 2019 en heeft sindsdien veel aandacht gekregen vanwege zijn innovatieve aanpak van het DEX-concept.

Hoe werkt Balancer?

Balancer maakt gebruik van een geautomatiseerd marktmaker-systeem dat het mogelijk maakt om liquiditeit te verschaffen voor verschillende cryptocurrencies. Het platform maakt gebruik van een pool-systeem waarbij gebruikers hun eigen pools kunnen creëren en beheren. Deze pools bestaan uit verschillende cryptocurrencies en hebben elk hun eigen gewicht. Het gewicht van elke cryptocurrency in de pool bepaalt de prijs van die cryptocurrency in de pool.

Wanneer een gebruiker een transactie wil uitvoeren op Balancer, wordt deze transactie uitgevoerd via de pool. Het geautomatiseerde marktmaker-systeem zorgt ervoor dat de transactie wordt uitgevoerd tegen de beste prijs die beschikbaar is op het moment van de transactie.

Wat is BAL?

BAL is de native cryptocurrency van Balancer. Het wordt gebruikt als een governance-token waarmee gebruikers kunnen stemmen over belangrijke beslissingen met betrekking tot het platform. BAL-houders hebben ook recht op een deel van de handelskosten die worden gegenereerd op het platform.

Conclusie

Balancer is een innovatief platform dat gebruikers in staat stelt om hun eigen portefeuilles te beheren en te handelen in verschillende cryptocurrencies. Het geautomatiseerde marktmaker-systeem zorgt voor een efficiënte en snelle uitvoering van transacties. BAL is een belangrijk onderdeel van het platform en biedt gebruikers de mogelijkheid om te stemmen over belangrijke beslissingen en een deel van de handelskosten te verdienen.

← Terug naar overzicht

Balancer (BAL) koers

Laatste nieuwe cryptoartikels

43648.jpg

Arbitrum overtreft Ethereum in DEX-volume

Inhoudsopgave Veranderend landschap van DEX-volume Afnemende dominantie van Ethereum De Layer-2 schaaloplossing Arbitrum heeft Ethereum ingehaald qua volume van gedecentraliseerde exchanges (DEX). De laatste cijfers ...
Lees meer →
43649.jpg

Hier is Wanneer Bitcoin ETF Waarschijnlijk Groen Licht Krijgt, Zegt Bloomberg Expert, Niet Morgen

“`html Wanneer Zou de SEC Bitcoin ETF’s Kunnen Goedkeuren Volgens Seyffart James Seyffart, ETF-onderzoeksanalist bij Bloomberg, heeft op het Twitter/X sociale mediaplatform zijn visie gedeeld ...
Lees meer →
s0573 0.jpg

XRP-prijs nadert belangrijk horizontaal steunniveau

Inhoud Begrijpen van horizontale ondersteuning Een dag in het rood Een recente waarschuwing van 100eyes Crypto Scanner belichtte een kritiek moment voor Ripple-gerelateerde XRP. De ...
Lees meer →

Koop je eerst Bitcoin (BTC) vandaag nog!

Het hoeft geen hele te zijn. Je kan gewoon beginnen met een klein stukje… ;-)