cryptovaluta detail cryptosite

Bitcoin (BTC)

Bitcoin (BTC) is een digitale valuta die werd uitgebracht in 2009 door een persoon of groep onder het pseudoniem “Satoshi Nakamoto”. Het is de eerste en meest bekende cryptocurrency ter wereld en wordt vaak beschouwd als de “moeder van alle cryptocurrencies”.

Decentraal netwerk

Bitcoin maakt gebruik van een decentraal netwerk, wat betekent dat er geen centrale autoriteit of tussenpersoon is die de transacties controleert. In plaats daarvan worden alle transacties opgeslagen op een openbaar grootboek, de blockchain genoemd, die wordt beheerd door een netwerk van gebruikers over de hele wereld. Dit maakt het systeem zeer veilig en bestand tegen fraude en hacking.

Beperkte voorraad

Een ander kenmerk van Bitcoin is de beperkte voorraad. Er zullen nooit meer dan 21 miljoen Bitcoins in omloop zijn. Dit betekent dat het een deflationaire valuta is, wat betekent dat de waarde van Bitcoin naar verwachting zal stijgen naarmate de vraag toeneemt en de voorraad afneemt.

Minen van Bitcoins

Bitcoin kan worden gemined door gebruikers die rekenkracht beschikbaar stellen om transacties te verifiëren en op te slaan in de blockchain. Miners worden beloond met nieuwe Bitcoins voor hun bijdrage aan het netwerk. Het minen van Bitcoin vereist echter veel rekenkracht en energie, waardoor het steeds moeilijker wordt om nieuwe Bitcoins te minen naarmate de voorraad afneemt.

Gebruik van Bitcoin

Bitcoin wordt steeds vaker gebruikt als een vorm van betaling, vooral in online winkels en voor internationale transacties. Er zijn ook Bitcoin-geldautomaten en betaalkaarten beschikbaar waarmee gebruikers hun Bitcoins kunnen uitgeven voor aankopen in fysieke winkels. Daarnaast wordt Bitcoin gezien als een alternatieve investering, vergelijkbaar met goud, vanwege de beperkte voorraad en de verwachte stijging van de waarde op lange termijn.

← Terug naar overzicht

Bitcoin (BTC) koers

Laatste nieuwe cryptoartikels

2342342342342.png

Bloomberg Expert Ontrafelt Meme Coin

De aantrekkingskracht en risico’s van meme munten In een recente uitwisseling op X besprak Joe Weisenthal, de co-presentator van What’d You Miss? op Bloomberg Television, ...
Lees meer →
45207.jpg

Belangrijk Cardano Nieuws op Komst? ADA Prijs Zegt Misschien

Het lijkt erop dat het Cardano-ecosysteem op het punt staat om belangrijke ontwikkelingen door te maken, afgaande op recente prijsbewegingen van het inheemse token, ADA. ...
Lees meer →
33251.jpeg

Vanguard Loopt Voorop met Instroom in Bitcoin ETF en Laat Concurrenten Ver Achter zich

Inhoud #BoycottVanguard mislukt De hype negeren Volgens Eric Balchunas, een senior ETF-analist, heeft Vanguard sinds de lancering van Bitcoin ETF’s ongeveer $30 miljard aan instroom ...
Lees meer →

Koop je eerst Bitcoin (BTC) vandaag nog!

Het hoeft geen hele te zijn. Je kan gewoon beginnen met een klein stukje… ;-)