cryptovaluta detail cryptosite

Bitcoin Cash (BCH)

Wat is Bitcoin Cash?

Bitcoin Cash (BCH) is een digitale valuta die in 2017 is ontstaan als een afsplitsing van de originele Bitcoin (BTC). Het doel van Bitcoin Cash is om de transactiesnelheid te verhogen en de transactiekosten te verlagen, waardoor het een betere optie is voor dagelijkse transacties.

Hoe werkt Bitcoin Cash?

Bitcoin Cash werkt op een vergelijkbare manier als Bitcoin, maar met enkele belangrijke verschillen. In plaats van de oorspronkelijke blokgrootte van 1 MB, heeft Bitcoin Cash een blokgrootte van 8 MB. Dit betekent dat er meer transacties in één blok kunnen worden verwerkt, waardoor de transactiesnelheid wordt verhoogd.

Daarnaast heeft Bitcoin Cash ook een aangepast algoritme voor de moeilijkheidsgraad van het minen, waardoor het voor miners gemakkelijker is om blokken te vinden en de transactiesnelheid verder te verhogen.

Wat zijn de voordelen van Bitcoin Cash?

Een van de belangrijkste voordelen van Bitcoin Cash is de hogere transactiesnelheid en lagere transactiekosten. Dit maakt het een aantrekkelijke optie voor dagelijkse transacties, zoals het kopen van goederen en diensten.

Daarnaast is Bitcoin Cash ook gedecentraliseerd, wat betekent dat er geen centrale autoriteit is die de valuta controleert. Dit maakt het een veilige en betrouwbare optie voor het opslaan en overdragen van waarde.

Wat zijn de nadelen van Bitcoin Cash?

Een van de nadelen van Bitcoin Cash is dat het nog steeds minder bekend is dan Bitcoin, wat kan leiden tot minder acceptatie door handelaren en bedrijven. Daarnaast zijn er ook zorgen over de centralisatie van mining-pools, die een groot deel van de hash-kracht van het netwerk beheersen.

Ten slotte is er ook de mogelijkheid van een 51% aanval, waarbij een enkele entiteit meer dan 50% van de hash-kracht van het netwerk controleert en daarmee de controle over het netwerk kan overnemen. Dit is echter een risico dat geldt voor alle gedecentraliseerde valuta’s en niet specifiek voor Bitcoin Cash.

← Terug naar overzicht

Bitcoin Cash (BCH) koers

Laatste nieuwe cryptoartikels

43657.jpg

85 miljoen SHIB worden uitgedeeld aan stakers in de komende 4 maanden — Shiba Inu vertegenwoordiger

SHIB Beloningen: 85 Miljoen SHIB Voor Stakers in de Komende 4 Maanden — Shiba Inu RepAfbeelding via www.freepik.comDisclaimer: De meningen van onze schrijvers zijn persoonlijk ...
Lees meer →
43669.jpg

Elon Musk’s X Metaverse zou, indien gebouwd, een baanbrekende stap zijn: Dogecoin oprichter

Inhoud Elon Musk koopt Twitter en vormt het om naar X DOGE-oprichter droomt van een X-metaverse Een van de twee oprichters van de oorspronkelijke meme-cryptocurrency ...
Lees meer →
43661.jpg

Mysterie van de Satoshi Bitcoin (BTC) Wallet: Transactie van $1.19 Miljoen Geregistreerd

“`html Inhoud Satoshi Nakamoto walletadres ontvangt $1,19 miljoen: Wat we weten Wie is de geheimzinnige Satoshi-tegenpartij? Bitcoiners speculeren of de overdracht een dure fout was, ...
Lees meer →

Koop je eerst Bitcoin (BTC) vandaag nog!

Het hoeft geen hele te zijn. Je kan gewoon beginnen met een klein stukje… ;-)