cryptovaluta detail cryptosite

Bitcoin Cash (BCH)

Wat is Bitcoin Cash?

Bitcoin Cash (BCH) is een digitale valuta die in 2017 is ontstaan als een afsplitsing van de originele Bitcoin (BTC). Het doel van Bitcoin Cash is om de transactiesnelheid te verhogen en de transactiekosten te verlagen, waardoor het een betere optie is voor dagelijkse transacties.

Hoe werkt Bitcoin Cash?

Bitcoin Cash werkt op een vergelijkbare manier als Bitcoin, maar met enkele belangrijke verschillen. In plaats van de oorspronkelijke blokgrootte van 1 MB, heeft Bitcoin Cash een blokgrootte van 8 MB. Dit betekent dat er meer transacties in één blok kunnen worden verwerkt, waardoor de transactiesnelheid wordt verhoogd.

Daarnaast heeft Bitcoin Cash ook een aangepast algoritme voor de moeilijkheidsgraad van het minen, waardoor het voor miners gemakkelijker is om blokken te vinden en de transactiesnelheid verder te verhogen.

Wat zijn de voordelen van Bitcoin Cash?

Een van de belangrijkste voordelen van Bitcoin Cash is de hogere transactiesnelheid en lagere transactiekosten. Dit maakt het een aantrekkelijke optie voor dagelijkse transacties, zoals het kopen van goederen en diensten.

Daarnaast is Bitcoin Cash ook gedecentraliseerd, wat betekent dat er geen centrale autoriteit is die de valuta controleert. Dit maakt het een veilige en betrouwbare optie voor het opslaan en overdragen van waarde.

Wat zijn de nadelen van Bitcoin Cash?

Een van de nadelen van Bitcoin Cash is dat het nog steeds minder bekend is dan Bitcoin, wat kan leiden tot minder acceptatie door handelaren en bedrijven. Daarnaast zijn er ook zorgen over de centralisatie van mining-pools, die een groot deel van de hash-kracht van het netwerk beheersen.

Ten slotte is er ook de mogelijkheid van een 51% aanval, waarbij een enkele entiteit meer dan 50% van de hash-kracht van het netwerk controleert en daarmee de controle over het netwerk kan overnemen. Dit is echter een risico dat geldt voor alle gedecentraliseerde valuta’s en niet specifiek voor Bitcoin Cash.

← Terug naar overzicht

Bitcoin Cash (BCH) koers

Laatste nieuwe cryptoartikels

2342342342342.png

Bloomberg Expert Ontrafelt Meme Coin

De aantrekkingskracht en risico’s van meme munten In een recente uitwisseling op X besprak Joe Weisenthal, de co-presentator van What’d You Miss? op Bloomberg Television, ...
Lees meer →
45207.jpg

Belangrijk Cardano Nieuws op Komst? ADA Prijs Zegt Misschien

Het lijkt erop dat het Cardano-ecosysteem op het punt staat om belangrijke ontwikkelingen door te maken, afgaande op recente prijsbewegingen van het inheemse token, ADA. ...
Lees meer →
33251.jpeg

Vanguard Loopt Voorop met Instroom in Bitcoin ETF en Laat Concurrenten Ver Achter zich

Inhoud #BoycottVanguard mislukt De hype negeren Volgens Eric Balchunas, een senior ETF-analist, heeft Vanguard sinds de lancering van Bitcoin ETF’s ongeveer $30 miljard aan instroom ...
Lees meer →

Koop je eerst Bitcoin (BTC) vandaag nog!

Het hoeft geen hele te zijn. Je kan gewoon beginnen met een klein stukje… ;-)