cryptovaluta detail cryptosite

Cardano (ADA)

Introductie

Cardano (ADA) is een open-source blockchainplatform dat is ontwikkeld door IOHK (Input Output Hong Kong). Het platform is ontworpen om een veilige en schaalbare infrastructuur te bieden voor de ontwikkeling en uitvoering van gedecentraliseerde applicaties en slimme contracten.

Cardano is opgericht door Charles Hoskinson, mede-oprichter van Ethereum, en is sinds september 2017 beschikbaar op de markt. Het is momenteel een van de meest populaire cryptomunten en heeft een marktkapitalisatie van meer dan $ 40 miljard.

Technologie

Cardano maakt gebruik van een Proof of Stake (PoS) consensusmechanisme, genaamd Ouroboros. Dit mechanisme maakt het mogelijk om transacties te verifiëren en nieuwe blokken aan de blockchain toe te voegen zonder dat er veel energie nodig is, in tegenstelling tot het Proof of Work (PoW) mechanisme dat door Bitcoin wordt gebruikt.

Cardano is ook ontworpen om schaalbaar te zijn, wat betekent dat het in staat is om meer transacties te verwerken dan andere blockchainplatforms. Het maakt gebruik van een laag-2 oplossing genaamd Hydra, die het mogelijk maakt om tot 1 miljoen transacties per seconde te verwerken.

Gebruiksmogelijkheden

Cardano is ontworpen om een breed scala aan toepassingen te ondersteunen, waaronder financiële diensten, identiteitsbeheer, supply chain management en meer. Het platform maakt het mogelijk om gedecentraliseerde applicaties en slimme contracten te ontwikkelen en uit te voeren, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor ontwikkelaars en bedrijven die op zoek zijn naar een veilige en schaalbare blockchaininfrastructuur.

Cardano heeft ook een eigen cryptocurrency, ADA genaamd, die kan worden gebruikt voor transacties op het platform en als een investeringsoptie voor gebruikers.

Toekomstperspectieven

Cardano heeft een ambitieuze routekaart voor de toekomst, met plannen om de functionaliteit van het platform verder uit te breiden en te verbeteren. Het team achter Cardano werkt aan het ontwikkelen van nieuwe functies, zoals de mogelijkheid om meerdere activa op het platform te ondersteunen en de integratie van privacyfuncties.

Daarnaast heeft Cardano plannen om uit te breiden naar nieuwe markten en samen te werken met bedrijven en organisaties om de adoptie van blockchain-technologie te stimuleren.

Al met al lijkt Cardano een veelbelovend blockchainplatform te zijn met een sterke technologische basis en een breed scala aan toepassingsmogelijkheden.

← Terug naar overzicht

Cardano (ADA) koers

Laatste nieuwe cryptoartikels

unnamed 11.jpg

Shiba Inu (SHIB) Prijs Zal Cruciaal Steunniveau Bereiken

Shiba Inu (SHIB) Koers Nadert Cruciaal Steunniveau Coverafbeelding via www.freepik.com Disclaimer: De meningen die door onze schrijvers worden uitgedrukt zijn persoonlijk en vertegenwoordigen niet de ...
Lees meer →
43657.jpg

85 miljoen SHIB worden uitgedeeld aan stakers in de komende 4 maanden — Shiba Inu vertegenwoordiger

SHIB Beloningen: 85 Miljoen SHIB Voor Stakers in de Komende 4 Maanden — Shiba Inu RepAfbeelding via www.freepik.comDisclaimer: De meningen van onze schrijvers zijn persoonlijk ...
Lees meer →
43669.jpg

Elon Musk’s X Metaverse zou, indien gebouwd, een baanbrekende stap zijn: Dogecoin oprichter

Inhoud Elon Musk koopt Twitter en vormt het om naar X DOGE-oprichter droomt van een X-metaverse Een van de twee oprichters van de oorspronkelijke meme-cryptocurrency ...
Lees meer →

Koop je eerst Bitcoin (BTC) vandaag nog!

Het hoeft geen hele te zijn. Je kan gewoon beginnen met een klein stukje… ;-)