cryptovaluta detail cryptosite

Cosmos (ATOM)

Wat is Cosmos (ATOM)?

Cosmos (ATOM) is een gedecentraliseerd netwerk van onafhankelijke blockchains die met elkaar kunnen communiceren. Het is ontworpen om de interoperabiliteit tussen verschillende blockchains te vergemakkelijken en om de schaalbaarheid van gedecentraliseerde applicaties te verbeteren.

Het Cosmos-netwerk bestaat uit een hub-and-spoke-architectuur, waarbij de Cosmos Hub fungeert als de centrale hub die verschillende blockchains met elkaar verbindt. Deze blockchains worden zones genoemd en kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften van hun gebruikers.

Hoe werkt Cosmos (ATOM)?

Het Cosmos-netwerk maakt gebruik van een consensusmechanisme genaamd Tendermint, dat is ontworpen om de veiligheid en snelheid van transacties te verbeteren. Tendermint maakt gebruik van een Byzantijns fouttolerant algoritme om ervoor te zorgen dat transacties veilig en betrouwbaar zijn.

Het Cosmos-netwerk maakt ook gebruik van een eigen cryptomunt, ATOM genaamd, die wordt gebruikt als betaalmiddel voor transacties op het netwerk. ATOM kan worden verhandeld op verschillende cryptocurrency-beurzen en kan worden opgeslagen in een Cosmos-wallet.

Wat zijn de voordelen van Cosmos (ATOM)?

Een van de belangrijkste voordelen van Cosmos (ATOM) is de interoperabiliteit tussen verschillende blockchains. Dit betekent dat gebruikers gemakkelijk kunnen communiceren en transacties kunnen uitvoeren tussen verschillende blockchains, zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken over de compatibiliteit van de verschillende systemen.

Een ander voordeel van Cosmos (ATOM) is de schaalbaarheid van het netwerk. Door het gebruik van zones kunnen gebruikers hun eigen blockchains aanpassen aan hun specifieke behoeften, waardoor de mogelijkheid ontstaat om gedecentraliseerde applicaties op grote schaal te implementeren.

Ten slotte biedt Cosmos (ATOM) een hoge mate van veiligheid en betrouwbaarheid dankzij het gebruik van het Tendermint-consensusmechanisme. Dit zorgt ervoor dat transacties veilig en snel worden verwerkt, zonder dat er risico’s zijn op fraude of manipulatie.

← Terug naar overzicht

Cosmos (ATOM) koers

Laatste nieuwe cryptoartikels

unnamed 11.jpg

Shiba Inu (SHIB) Prijs Zal Cruciaal Steunniveau Bereiken

Shiba Inu (SHIB) Koers Nadert Cruciaal Steunniveau Coverafbeelding via www.freepik.com Disclaimer: De meningen die door onze schrijvers worden uitgedrukt zijn persoonlijk en vertegenwoordigen niet de ...
Lees meer →
43657.jpg

85 miljoen SHIB worden uitgedeeld aan stakers in de komende 4 maanden — Shiba Inu vertegenwoordiger

SHIB Beloningen: 85 Miljoen SHIB Voor Stakers in de Komende 4 Maanden — Shiba Inu RepAfbeelding via www.freepik.comDisclaimer: De meningen van onze schrijvers zijn persoonlijk ...
Lees meer →
43669.jpg

Elon Musk’s X Metaverse zou, indien gebouwd, een baanbrekende stap zijn: Dogecoin oprichter

Inhoud Elon Musk koopt Twitter en vormt het om naar X DOGE-oprichter droomt van een X-metaverse Een van de twee oprichters van de oorspronkelijke meme-cryptocurrency ...
Lees meer →

Koop je eerst Bitcoin (BTC) vandaag nog!

Het hoeft geen hele te zijn. Je kan gewoon beginnen met een klein stukje… ;-)