cryptovaluta detail cryptosite

Dai (DAI)

Wat is Dai?

Dai is een gedecentraliseerde stablecoin die is ontwikkeld door MakerDAO, een gedecentraliseerd autonoom bedrijf (DAO) dat op de Ethereum-blockchain draait. Het is ontworpen om de volatiliteit van andere cryptocurrencies te verminderen en een stabiele waarde te behouden die is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar.

Hoe werkt Dai?

Dai wordt gecreëerd door het storten van Ethereum (ETH) als onderpand in een slim contract op de MakerDAO-platform. Het slimme contract zorgt ervoor dat de waarde van het onderpand altijd hoger is dan de waarde van de uitgegeven Dai. Dit zorgt voor een stabiele waarde van 1 Dai = 1 USD.

Gebruikers kunnen Dai kopen en verkopen op verschillende cryptocurrency-beurzen en het kan worden opgeslagen in elke Ethereum-wallet.

Wat zijn de voordelen van Dai?

Dai biedt verschillende voordelen ten opzichte van andere cryptocurrencies. Ten eerste is het stabiel en minder volatiel dan andere cryptocurrencies, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor mensen die op zoek zijn naar een stabiele waarde.

Ten tweede is het gedecentraliseerd en wordt het beheerd door een DAO, wat betekent dat er geen centrale autoriteit is die de munt kan manipuleren of controleren.

Ten derde is het gemakkelijk te gebruiken en kan het worden opgeslagen in elke Ethereum-wallet.

Conclusie

Dai is een gedecentraliseerde stablecoin die is ontworpen om de volatiliteit van andere cryptocurrencies te verminderen en een stabiele waarde te behouden die is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar. Het wordt beheerd door een DAO en biedt verschillende voordelen ten opzichte van andere cryptocurrencies. Het is een interessante optie voor mensen die op zoek zijn naar een stabiele waarde en een gedecentraliseerde munt.

← Terug naar overzicht

Dai (DAI) koers

Laatste nieuwe cryptoartikels

2342342342342.png

Bloomberg Expert Ontrafelt Meme Coin

De aantrekkingskracht en risico’s van meme munten In een recente uitwisseling op X besprak Joe Weisenthal, de co-presentator van What’d You Miss? op Bloomberg Television, ...
Lees meer →
45207.jpg

Belangrijk Cardano Nieuws op Komst? ADA Prijs Zegt Misschien

Het lijkt erop dat het Cardano-ecosysteem op het punt staat om belangrijke ontwikkelingen door te maken, afgaande op recente prijsbewegingen van het inheemse token, ADA. ...
Lees meer →
33251.jpeg

Vanguard Loopt Voorop met Instroom in Bitcoin ETF en Laat Concurrenten Ver Achter zich

Inhoud #BoycottVanguard mislukt De hype negeren Volgens Eric Balchunas, een senior ETF-analist, heeft Vanguard sinds de lancering van Bitcoin ETF’s ongeveer $30 miljard aan instroom ...
Lees meer →

Koop je eerst Bitcoin (BTC) vandaag nog!

Het hoeft geen hele te zijn. Je kan gewoon beginnen met een klein stukje… ;-)