cryptovaluta detail cryptosite

Ethereum Classic (ETC)

Wat is Ethereum Classic?

Ethereum Classic (ETC) is een open-source, gedecentraliseerd blockchain-platform dat is gebaseerd op de oorspronkelijke Ethereum-code. Het is een cryptocurrency die is ontworpen om slimme contracten en gedecentraliseerde applicaties (dApps) te ondersteunen. Ethereum Classic is ontstaan als een afsplitsing van Ethereum na de DAO-hack in 2016, waarbij ongeveer $ 50 miljoen aan Ethereum werd gestolen.

Hoe werkt Ethereum Classic?

Ethereum Classic werkt op een vergelijkbare manier als Ethereum. Het maakt gebruik van een proof-of-work (PoW) consensusmechanisme om transacties te valideren en nieuwe blokken aan de blockchain toe te voegen. Dit betekent dat miners complexe wiskundige problemen moeten oplossen om nieuwe ETC-munten te verdienen en de blockchain te beveiligen.

Ethereum Classic ondersteunt ook slimme contracten, die worden uitgevoerd op de Ethereum Virtual Machine (EVM). Dit stelt ontwikkelaars in staat om gedecentraliseerde applicaties te bouwen die automatisch kunnen worden uitgevoerd zonder tussenkomst van een derde partij.

Wat zijn de voordelen van Ethereum Classic?

Ethereum Classic biedt verschillende voordelen ten opzichte van andere cryptocurrencies. Ten eerste is het een van de oudste en meest gevestigde cryptocurrencies op de markt, wat betekent dat het een grote gemeenschap van ontwikkelaars en gebruikers heeft.

Ten tweede biedt Ethereum Classic een hoge mate van decentralisatie en beveiliging. Het PoW-consensusmechanisme zorgt ervoor dat de blockchain veilig en betrouwbaar blijft, terwijl slimme contracten en dApps kunnen worden uitgevoerd zonder tussenkomst van een derde partij.

Ten slotte biedt Ethereum Classic een hoge mate van interoperabiliteit met andere cryptocurrencies en blockchain-platforms. Dit betekent dat het gemakkelijk kan worden geïntegreerd in bestaande blockchain-ecosystemen en kan worden gebruikt voor een breed scala aan toepassingen.

Conclusie

Ethereum Classic is een gevestigde cryptocurrency die is ontworpen om slimme contracten en gedecentraliseerde applicaties te ondersteunen. Het maakt gebruik van een PoW-consensusmechanisme om transacties te valideren en nieuwe blokken aan de blockchain toe te voegen, en biedt een hoge mate van decentralisatie, beveiliging en interoperabiliteit. Als zodanig is Ethereum Classic een populaire keuze voor ontwikkelaars en gebruikers die op zoek zijn naar een betrouwbare en veelzijdige cryptocurrency.

← Terug naar overzicht

Ethereum Classic (ETC) koers

Ethereum Classic (ETC) kopen

Koop Ethereum Classic (ETC) bij één van de door ons voorgestelde beurzen en start meteen met handelen:

Laatste nieuwe cryptoartikels

2342342342342.png

Bloomberg Expert Ontrafelt Meme Coin

De aantrekkingskracht en risico’s van meme munten In een recente uitwisseling op X besprak Joe Weisenthal, de co-presentator van What’d You Miss? op Bloomberg Television, ...
Lees meer →
45207.jpg

Belangrijk Cardano Nieuws op Komst? ADA Prijs Zegt Misschien

Het lijkt erop dat het Cardano-ecosysteem op het punt staat om belangrijke ontwikkelingen door te maken, afgaande op recente prijsbewegingen van het inheemse token, ADA. ...
Lees meer →
33251.jpeg

Vanguard Loopt Voorop met Instroom in Bitcoin ETF en Laat Concurrenten Ver Achter zich

Inhoud #BoycottVanguard mislukt De hype negeren Volgens Eric Balchunas, een senior ETF-analist, heeft Vanguard sinds de lancering van Bitcoin ETF’s ongeveer $30 miljard aan instroom ...
Lees meer →

Koop je eerst Bitcoin (BTC) vandaag nog!

Het hoeft geen hele te zijn. Je kan gewoon beginnen met een klein stukje… ;-)