cryptovaluta detail cryptosite

Ethereum (ETH)

Ethereum (ETH) is een cryptocurrency die werd uitgebracht in 2015. Het is de op één na grootste cryptocurrency ter wereld en wordt vaak gezien als de belangrijkste concurrent van Bitcoin.

Smart Contracts

Een belangrijk verschil tussen Ethereum en Bitcoin is de focus op smart contracts. Ethereum is niet alleen een digitale valuta, maar ook een platform voor het ontwikkelen van gedecentraliseerde applicaties (dApps) en smart contracts. Smart contracts zijn geautomatiseerde overeenkomsten die kunnen worden uitgevoerd zonder tussenkomst van een derde partij. Dit maakt Ethereum zeer aantrekkelijk voor bedrijven en ontwikkelaars die op zoek zijn naar een efficiëntere manier om transacties uit te voeren en overeenkomsten af te sluiten.

Decentraal netwerk

Net als Bitcoin maakt Ethereum gebruik van een gedecentraliseerd netwerk dat wordt beheerd door een wereldwijd netwerk van gebruikers. Dit maakt het systeem zeer veilig en bestand tegen fraude en hacking. Ethereum maakt gebruik van een andere consensusmethode dan Bitcoin, genaamd Proof of Stake, wat betekent dat gebruikers die rekenkracht beschikbaar stellen voor het valideren van transacties worden beloond met nieuwe Ether-tokens.

Ether-tokens

Net als Bitcoin kan Ether worden gekocht en verhandeld op cryptocurrency-exchanges. Ether is echter meer dan alleen een valuta; het is de brandstof die het Ethereum-netwerk aandrijft. Het wordt gebruikt om transacties te betalen en smart contracts uit te voeren. Ether-tokens zijn ook nodig om nieuwe dApps en smart contracts te ontwikkelen en te implementeren op het Ethereum-platform.

Toekomst van Ethereum

Ethereum heeft een grote gemeenschap van ontwikkelaars en gebruikers, waardoor het een van de meest populaire en veelbelovende cryptocurrencies is. Ethereum heeft de potentie om de manier waarop we zakendoen en transacties uitvoeren volledig te veranderen door het gebruik van smart contracts en gedecentraliseerde applicaties. Dit maakt Ethereum een belangrijk platform voor de toekomst van blockchain-technologie en gedistribueerde toepassingen.

← Terug naar overzicht

Ethereum (ETH) koers

Laatste nieuwe cryptoartikels

43657.jpg

85 miljoen SHIB worden uitgedeeld aan stakers in de komende 4 maanden — Shiba Inu vertegenwoordiger

SHIB Beloningen: 85 Miljoen SHIB Voor Stakers in de Komende 4 Maanden — Shiba Inu RepAfbeelding via www.freepik.comDisclaimer: De meningen van onze schrijvers zijn persoonlijk ...
Lees meer →
43669.jpg

Elon Musk’s X Metaverse zou, indien gebouwd, een baanbrekende stap zijn: Dogecoin oprichter

Inhoud Elon Musk koopt Twitter en vormt het om naar X DOGE-oprichter droomt van een X-metaverse Een van de twee oprichters van de oorspronkelijke meme-cryptocurrency ...
Lees meer →
43661.jpg

Mysterie van de Satoshi Bitcoin (BTC) Wallet: Transactie van $1.19 Miljoen Geregistreerd

“`html Inhoud Satoshi Nakamoto walletadres ontvangt $1,19 miljoen: Wat we weten Wie is de geheimzinnige Satoshi-tegenpartij? Bitcoiners speculeren of de overdracht een dure fout was, ...
Lees meer →

Koop je eerst Bitcoin (BTC) vandaag nog!

Het hoeft geen hele te zijn. Je kan gewoon beginnen met een klein stukje… ;-)