cryptovaluta detail cryptosite

Ethereum Name Service (ENS)

Ethereum Name Service (ENS)

Ethereum Name Service (ENS) is een gedecentraliseerd domeinnaamsysteem dat is gebouwd op de Ethereum blockchain. Het stelt gebruikers in staat om gemakkelijk leesbare domeinnamen te registreren en te gebruiken in plaats van lange, complexe Ethereum-adressen.

Hoe werkt ENS?

ENS werkt door het toewijzen van een unieke domeinnaam aan een Ethereum-adres. Gebruikers kunnen een domeinnaam registreren en deze koppelen aan hun Ethereum-adres. Dit maakt het gemakkelijker om transacties uit te voeren en te ontvangen, omdat gebruikers alleen de domeinnaam hoeven te onthouden in plaats van het lange Ethereum-adres.

ENS maakt gebruik van smart contracts op de Ethereum blockchain om de domeinnamen te beheren en te registreren. Dit betekent dat het systeem volledig gedecentraliseerd is en niet afhankelijk is van een centrale autoriteit.

Voordelen van ENS

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van ENS. Ten eerste maakt het het gemakkelijker voor gebruikers om transacties uit te voeren en te ontvangen door het gebruik van leesbare domeinnamen in plaats van lange Ethereum-adressen.

Bovendien is ENS volledig gedecentraliseerd, wat betekent dat er geen centrale autoriteit is die het systeem beheert. Dit maakt het systeem veiliger en minder vatbaar voor aanvallen of uitval.

Tot slot maakt ENS het mogelijk om verschillende soorten informatie aan een domeinnaam te koppelen, zoals IP-adressen en andere metadata. Dit opent de deur naar nieuwe toepassingen en mogelijkheden op de Ethereum blockchain.

Conclusie

Ethereum Name Service (ENS) is een gedecentraliseerd domeinnaamsysteem dat is gebouwd op de Ethereum blockchain. Het stelt gebruikers in staat om gemakkelijk leesbare domeinnamen te registreren en te gebruiken in plaats van lange, complexe Ethereum-adressen. ENS is volledig gedecentraliseerd en biedt verschillende voordelen, waaronder meer veiligheid en nieuwe mogelijkheden op de Ethereum blockchain.

← Terug naar overzicht

Ethereum Name Service (ENS) koers

Ethereum Name Service (ENS) kopen

Koop Ethereum Name Service (ENS) bij één van de door ons voorgestelde beurzen en start meteen met handelen:

Laatste nieuwe cryptoartikels

43648.jpg

Arbitrum overtreft Ethereum in DEX-volume

Inhoudsopgave Veranderend landschap van DEX-volume Afnemende dominantie van Ethereum De Layer-2 schaaloplossing Arbitrum heeft Ethereum ingehaald qua volume van gedecentraliseerde exchanges (DEX). De laatste cijfers ...
Lees meer →
43649.jpg

Hier is Wanneer Bitcoin ETF Waarschijnlijk Groen Licht Krijgt, Zegt Bloomberg Expert, Niet Morgen

“`html Wanneer Zou de SEC Bitcoin ETF’s Kunnen Goedkeuren Volgens Seyffart James Seyffart, ETF-onderzoeksanalist bij Bloomberg, heeft op het Twitter/X sociale mediaplatform zijn visie gedeeld ...
Lees meer →
s0573 0.jpg

XRP-prijs nadert belangrijk horizontaal steunniveau

Inhoud Begrijpen van horizontale ondersteuning Een dag in het rood Een recente waarschuwing van 100eyes Crypto Scanner belichtte een kritiek moment voor Ripple-gerelateerde XRP. De ...
Lees meer →

Koop je eerst Bitcoin (BTC) vandaag nog!

Het hoeft geen hele te zijn. Je kan gewoon beginnen met een klein stukje… ;-)