cryptovaluta detail cryptosite

Fantom (FTM)

Introductie van Fantom (FTM)

Fantom (FTM) is een open-source gedistribueerd grootboekplatform dat is ontworpen om snelle en veilige transacties mogelijk te maken. Het platform is gebouwd op een aangepaste consensusalgoritme genaamd Lachesis, dat een hoge doorvoer en lage transactiekosten mogelijk maakt. Fantom is ontworpen om te worden gebruikt als een infrastructuur voor gedecentraliseerde applicaties (dApps) en slimme contracten.

Kenmerken van Fantom (FTM)

Fantom heeft verschillende kenmerken die het onderscheiden van andere blockchain-platforms. Enkele van de belangrijkste kenmerken zijn:

Schaalbaarheid

Fantom is ontworpen om schaalbaar te zijn en kan tot 300.000 transacties per seconde verwerken. Dit is veel hoger dan de meeste andere blockchain-platforms, die meestal slechts enkele duizenden transacties per seconde kunnen verwerken.

Interoperabiliteit

Fantom is ontworpen om interoperabel te zijn met andere blockchain-platforms en traditionele systemen. Dit betekent dat het mogelijk is om gegevens en activa tussen verschillende platforms over te dragen zonder dat er een tussenpersoon nodig is.

Veiligheid

Fantom maakt gebruik van een aangepast consensusalgoritme genaamd Lachesis, dat een hoge mate van veiligheid biedt. Het algoritme maakt gebruik van een asynchrone Byzantijnse fouttolerantie (ABFT) om ervoor te zorgen dat het netwerk bestand is tegen aanvallen en storingen.

Toepassingen van Fantom (FTM)

Fantom kan worden gebruikt voor verschillende toepassingen, waaronder:

Gedecentraliseerde Financiën (DeFi)

Fantom kan worden gebruikt als infrastructuur voor DeFi-toepassingen, zoals gedecentraliseerde uitwisselingen (DEX) en leningprotocollen. Het platform biedt snelle transacties en lage kosten, waardoor het aantrekkelijk is voor DeFi-ontwikkelaars.

Supply Chain Management

Fantom kan worden gebruikt voor supply chain management-toepassingen, waarbij gegevens en activa tussen verschillende partijen moeten worden uitgewisseld. Het platform biedt interoperabiliteit en veiligheid, waardoor het geschikt is voor deze toepassing.

Gezondheidszorg

Fantom kan worden gebruikt voor gezondheidszorgtoepassingen, waarbij gegevens veilig moeten worden uitgewisseld tussen verschillende partijen. Het platform biedt veiligheid en interoperabiliteit, waardoor het geschikt is voor deze toepassing.

Conclusie

Fantom is een veelbelovend blockchain-platform dat is ontworpen om snelle en veilige transacties mogelijk te maken. Het platform biedt verschillende kenmerken die het onderscheiden van andere blockchain-platforms, waaronder schaalbaarheid, interoperabiliteit en veiligheid. Fantom kan worden gebruikt voor verschillende toepassingen, waaronder DeFi, supply chain management en gezondheidszorg.

← Terug naar overzicht

Fantom (FTM) koers

Laatste nieuwe cryptoartikels

2342342342342.png

Bloomberg Expert Ontrafelt Meme Coin

De aantrekkingskracht en risico’s van meme munten In een recente uitwisseling op X besprak Joe Weisenthal, de co-presentator van What’d You Miss? op Bloomberg Television, ...
Lees meer →
45207.jpg

Belangrijk Cardano Nieuws op Komst? ADA Prijs Zegt Misschien

Het lijkt erop dat het Cardano-ecosysteem op het punt staat om belangrijke ontwikkelingen door te maken, afgaande op recente prijsbewegingen van het inheemse token, ADA. ...
Lees meer →
33251.jpeg

Vanguard Loopt Voorop met Instroom in Bitcoin ETF en Laat Concurrenten Ver Achter zich

Inhoud #BoycottVanguard mislukt De hype negeren Volgens Eric Balchunas, een senior ETF-analist, heeft Vanguard sinds de lancering van Bitcoin ETF’s ongeveer $30 miljard aan instroom ...
Lees meer →

Koop je eerst Bitcoin (BTC) vandaag nog!

Het hoeft geen hele te zijn. Je kan gewoon beginnen met een klein stukje… ;-)