cryptovaluta detail cryptosite

IOTAM (IOTA)

Wat is IOTA?

IOTA is een open-source gedistribueerd grootboek dat is ontworpen om veilige communicatie en betalingen tussen machines op het Internet of Things (IoT) te faciliteren. Het is een gedecentraliseerd platform dat gebruik maakt van een unieke technologie genaamd Tangle, die geen blokken of miners gebruikt zoals bij traditionele blockchain-technologieën.

Hoe werkt IOTA?

IOTA maakt gebruik van een gedistribueerd grootboek dat is gebaseerd op een gerichte acyclische grafiek (DAG) genaamd Tangle. In tegenstelling tot blockchain-technologieën, waarbij transacties worden gebundeld in blokken en vervolgens worden gevalideerd door miners, worden transacties in Tangle direct gevalideerd door andere transacties.

Dit betekent dat er geen miners zijn die transacties valideren en dat er geen transactiekosten zijn. In plaats daarvan moet elke gebruiker die een transactie wil doen, een kleine hoeveelheid werk verrichten om twee eerdere transacties te valideren. Dit proces wordt “Proof of Work” genoemd en zorgt ervoor dat het netwerk veilig blijft.

Wat zijn de voordelen van IOTA?

Een van de belangrijkste voordelen van IOTA is dat het geen transactiekosten heeft. Dit maakt het platform zeer aantrekkelijk voor het uitvoeren van microtransacties tussen machines op het IoT. Bovendien is het gebruik van Tangle veel sneller en schaalbaarder dan traditionele blockchain-technologieën, waardoor het beter geschikt is voor het IoT.

Een ander voordeel van IOTA is dat het platform zeer veilig is. Omdat er geen miners zijn die transacties valideren, is het netwerk minder vatbaar voor aanvallen zoals 51% aanvallen. Bovendien maakt het gebruik van quantum-bestendige cryptografie, wat betekent dat het platform bestand is tegen aanvallen van quantumcomputers.

Conclusie

IOTA is een uniek platform dat is ontworpen om veilige communicatie en betalingen tussen machines op het IoT te faciliteren. Het maakt gebruik van een gedistribueerd grootboek dat is gebaseerd op Tangle, een gerichte acyclische grafiek die geen blokken of miners gebruikt. Dit maakt het platform zeer snel, schaalbaar en veilig. Bovendien heeft het geen transactiekosten, waardoor het zeer geschikt is voor het uitvoeren van microtransacties op het IoT.

← Terug naar overzicht

IOTAM (IOTA) koers

Laatste nieuwe cryptoartikels

2342342342342.png

Bloomberg Expert Ontrafelt Meme Coin

De aantrekkingskracht en risico’s van meme munten In een recente uitwisseling op X besprak Joe Weisenthal, de co-presentator van What’d You Miss? op Bloomberg Television, ...
Lees meer →
45207.jpg

Belangrijk Cardano Nieuws op Komst? ADA Prijs Zegt Misschien

Het lijkt erop dat het Cardano-ecosysteem op het punt staat om belangrijke ontwikkelingen door te maken, afgaande op recente prijsbewegingen van het inheemse token, ADA. ...
Lees meer →
33251.jpeg

Vanguard Loopt Voorop met Instroom in Bitcoin ETF en Laat Concurrenten Ver Achter zich

Inhoud #BoycottVanguard mislukt De hype negeren Volgens Eric Balchunas, een senior ETF-analist, heeft Vanguard sinds de lancering van Bitcoin ETF’s ongeveer $30 miljard aan instroom ...
Lees meer →

Koop je eerst Bitcoin (BTC) vandaag nog!

Het hoeft geen hele te zijn. Je kan gewoon beginnen met een klein stukje… ;-)