cryptovaluta detail cryptosite

IOTAM (IOTA)

Wat is IOTA?

IOTA is een open-source gedistribueerd grootboek dat is ontworpen om veilige communicatie en betalingen tussen machines op het Internet of Things (IoT) te faciliteren. Het is een gedecentraliseerd platform dat gebruik maakt van een unieke technologie genaamd Tangle, die geen blokken of miners gebruikt zoals bij traditionele blockchain-technologieën.

Hoe werkt IOTA?

IOTA maakt gebruik van een gedistribueerd grootboek dat is gebaseerd op een gerichte acyclische grafiek (DAG) genaamd Tangle. In tegenstelling tot blockchain-technologieën, waarbij transacties worden gebundeld in blokken en vervolgens worden gevalideerd door miners, worden transacties in Tangle direct gevalideerd door andere transacties.

Dit betekent dat er geen miners zijn die transacties valideren en dat er geen transactiekosten zijn. In plaats daarvan moet elke gebruiker die een transactie wil doen, een kleine hoeveelheid werk verrichten om twee eerdere transacties te valideren. Dit proces wordt “Proof of Work” genoemd en zorgt ervoor dat het netwerk veilig blijft.

Wat zijn de voordelen van IOTA?

Een van de belangrijkste voordelen van IOTA is dat het geen transactiekosten heeft. Dit maakt het platform zeer aantrekkelijk voor het uitvoeren van microtransacties tussen machines op het IoT. Bovendien is het gebruik van Tangle veel sneller en schaalbaarder dan traditionele blockchain-technologieën, waardoor het beter geschikt is voor het IoT.

Een ander voordeel van IOTA is dat het platform zeer veilig is. Omdat er geen miners zijn die transacties valideren, is het netwerk minder vatbaar voor aanvallen zoals 51% aanvallen. Bovendien maakt het gebruik van quantum-bestendige cryptografie, wat betekent dat het platform bestand is tegen aanvallen van quantumcomputers.

Conclusie

IOTA is een uniek platform dat is ontworpen om veilige communicatie en betalingen tussen machines op het IoT te faciliteren. Het maakt gebruik van een gedistribueerd grootboek dat is gebaseerd op Tangle, een gerichte acyclische grafiek die geen blokken of miners gebruikt. Dit maakt het platform zeer snel, schaalbaar en veilig. Bovendien heeft het geen transactiekosten, waardoor het zeer geschikt is voor het uitvoeren van microtransacties op het IoT.

← Terug naar overzicht

IOTAM (IOTA) koers

Laatste nieuwe cryptoartikels

43648.jpg

Arbitrum overtreft Ethereum in DEX-volume

Inhoudsopgave Veranderend landschap van DEX-volume Afnemende dominantie van Ethereum De Layer-2 schaaloplossing Arbitrum heeft Ethereum ingehaald qua volume van gedecentraliseerde exchanges (DEX). De laatste cijfers ...
Lees meer →
43649.jpg

Hier is Wanneer Bitcoin ETF Waarschijnlijk Groen Licht Krijgt, Zegt Bloomberg Expert, Niet Morgen

“`html Wanneer Zou de SEC Bitcoin ETF’s Kunnen Goedkeuren Volgens Seyffart James Seyffart, ETF-onderzoeksanalist bij Bloomberg, heeft op het Twitter/X sociale mediaplatform zijn visie gedeeld ...
Lees meer →
s0573 0.jpg

XRP-prijs nadert belangrijk horizontaal steunniveau

Inhoud Begrijpen van horizontale ondersteuning Een dag in het rood Een recente waarschuwing van 100eyes Crypto Scanner belichtte een kritiek moment voor Ripple-gerelateerde XRP. De ...
Lees meer →

Koop je eerst Bitcoin (BTC) vandaag nog!

Het hoeft geen hele te zijn. Je kan gewoon beginnen met een klein stukje… ;-)