cryptovaluta detail cryptosite

Kusama (KSM)

Kusama (KSM): Een introductie

Kusama (KSM) is een open-source blockchain-protocol dat is ontworpen om te dienen als een experimenteel testnetwerk voor Polkadot. Het is opgericht door de oprichter van Polkadot, Gavin Wood, en is bedoeld om te fungeren als een sandbox voor ontwikkelaars om nieuwe ideeën te testen voordat ze worden geïmplementeerd op het Polkadot-netwerk.

Hoe werkt Kusama?

Kusama is gebouwd op het Substrate-framework van Polkadot en maakt gebruik van een Proof-of-Stake (PoS) consensusmechanisme. Dit betekent dat in plaats van miners die transacties valideren, validators worden gekozen op basis van de hoeveelheid KSM die ze inzetten als onderpand. Validators worden beloond voor het valideren van transacties en kunnen gestraft worden voor het niet nakomen van hun verplichtingen.

Kusama heeft ook een governance-model dat is ontworpen om de gemeenschap te betrekken bij het nemen van beslissingen over de toekomst van het netwerk. Houders van KSM kunnen stemmen over voorstellen en wijzigingen in het protocol.

Wat zijn de toepassingen van Kusama?

Kusama is bedoeld als een experimenteel testnetwerk voor Polkadot, maar het heeft ook zijn eigen toepassingen. Het netwerk kan worden gebruikt voor het bouwen van gedecentraliseerde applicaties (dApps) en het uitvoeren van slimme contracten. Het kan ook worden gebruikt voor het uitvoeren van snelle en goedkope transacties.

Kusama heeft ook zijn eigen native token, KSM, dat kan worden gebruikt voor het betalen van transactiekosten en het deelnemen aan het governance-model van het netwerk.

Wat zijn de voordelen van Kusama?

Een van de belangrijkste voordelen van Kusama is dat het een sandbox is voor ontwikkelaars om nieuwe ideeën te testen voordat ze worden geïmplementeerd op het Polkadot-netwerk. Dit kan helpen om de ontwikkeling van Polkadot te versnellen en ervoor te zorgen dat het netwerk robuust en veilig is.

Kusama heeft ook een governance-model dat is ontworpen om de gemeenschap te betrekken bij het nemen van beslissingen over de toekomst van het netwerk. Dit kan helpen om het netwerk gedecentraliseerd en democratisch te houden.

Conclusie

Kusama is een experimenteel testnetwerk voor Polkadot dat is ontworpen om ontwikkelaars een sandbox te bieden om nieuwe ideeën te testen voordat ze worden geïmplementeerd op het Polkadot-netwerk. Het heeft zijn eigen toepassingen en voordelen, waaronder een governance-model dat is ontworpen om de gemeenschap te betrekken bij het nemen van beslissingen over de toekomst van het netwerk.

← Terug naar overzicht

Kusama (KSM) koers

Laatste nieuwe cryptoartikels

43669.jpg

Elon Musk’s X Metaverse zou, indien gebouwd, een baanbrekende stap zijn: Dogecoin oprichter

Inhoud Elon Musk koopt Twitter en vormt het om naar X DOGE-oprichter droomt van een X-metaverse Een van de twee oprichters van de oorspronkelijke meme-cryptocurrency ...
Lees meer →
43661.jpg

Mysterie van de Satoshi Bitcoin (BTC) Wallet: Transactie van $1.19 Miljoen Geregistreerd

“`html Inhoud Satoshi Nakamoto walletadres ontvangt $1,19 miljoen: Wat we weten Wie is de geheimzinnige Satoshi-tegenpartij? Bitcoiners speculeren of de overdracht een dure fout was, ...
Lees meer →
43670.jpg

XRP toont ‘Death Cross’ op korte termijn grafieken, waarom dat niet zorgwekkend is

Een onheilspellend klinkend technisch patroon is verschenen op de korte termijn grafieken van XRP, namelijk de één-uurs en vier-uurs prijsgrafieken. De Simple Moving Average (SMA) ...
Lees meer →

Koop je eerst Bitcoin (BTC) vandaag nog!

Het hoeft geen hele te zijn. Je kan gewoon beginnen met een klein stukje… ;-)